חזרתם של ילדים משבי היא אתגר שישראל לא נאלצה להתמודד איתו בעבר – עד השנה האחרונה. עם אתגר זה התמודד השנה המרכז הרפואי שניידר לילדים תחת ניהולה של המנכ"לית ד"ר אפרת ברון־הרלב.
במהלך המלחמה היתה ד"ר ברון־הרלב מהדמויות המרכזיות שהובילו את ההיערכות לקליטת הילדים־השבים ששוחררו משבי חמאס במרכז שניידר לרפואת ילדים. מייד לאחר תחילת הלחימה היא פעלה יחד עם צוות המומחים בבית החולים ובשיתוף משרד הבריאות להקים מתחם ייעודי ומוגן עבור הילדים והאימהות שהיו צפויים להשתחרר. היא הובילה את הצוותים הרפואיים, הפסיכולוגיים והלוגיסטיים לתכנן באופן מדויק את התהליך, מתוך הבנה שיידרשו טיפולים רפואיים לצד תמיכה רגשית.
ד"ר ברון־הרלב ניהלה מקרוב את כל שלבי הקליטה, החל מההכנות בבית החולים ועד קבלת הילדים מהמסוק ביום השחרור. לאחר שהילדים והאימהות נקלטו, היא הובילה את הצוותים לפתח מודלים טיפוליים מותאמים אישית, תוך דגש על יצירת סביבה בטוחה ומחבקת שתסייע לילדים לשוב אט־אט לחייהם הרגילים.
לצד תפקידה הניהולי, היא לא מוותרת על הפרקטיקה כמומחית בטיפול נמרץ לילדים. בגיל 58 – ואם לארבעה בנים – היא ממשיכה לטפל בילדים גם תוך כדי ניהול בית החולים. עם הניסיון הרב שצברה, בין היתר בתפקידים קודמים בבתי החולים בילינסון ושניידר – ד"ר ברון־הרלב היא מהדמויות המובילות בארץ בתחום הניהול הרפואי והטיפול בילדים.
השנה שלי
“לפני שנה, ב־7 לאוקטובר, קרו דברים שלא האמנתי שיכולים לקרות, אבל דבר אחד קיצוני במיוחד גם בפרספקטיבה של הזמן, הוא בלתי נתפס. איך רוצחים ילדים? איך משאירים ילדים בשבי בלי אוכל ומים, בלי יכולת לצחוק או לבכות או לעמוד?
“בחלקי נפלה הזכות הענקית לקבל לשניידר 26 שבים ושבות – 19 ילדים, שש אימהות וסבתא אחת. הזמן שחלף מאז נראה אינסופי, ואם יש מי שחושבים שהם חזרו הביתה והכל טוב, אז ממש לא. כלום לא יכול להיות טוב עד שכולם יחזרו. אני מקווה שמתוך השבר והעצב הגדול נקום מחדש. אני מבטיחה לעזור, ולו במעט, לתת תקווה, בריאות ותחושת ביטחון לכל ילד וילדה, ולכל משפחה שאוכל".