הציבור לא מטומטם – אבל הוא משלם: אלה המגייסים הגדולים של השנה 

לא מעט מנהלי השקעות בחרו להוריד פרופיל במשבר הנוכחי וכמעט יצאו מהמשחק | צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
מנהלי גמל מצטיינים שהשיגו את התשואות הטובות הם גם אלו שהצליחו לגייס מיליארדי שקלים חדשים לתיק הנכסים המנוהלים שלהם. מי שהשתרך מאחור והציג ביצועים ממוצעים ומטה נענש על ידי הציבור

נתון מעניין וחשוב לא פחות מנתוני התשואות ומדדי היעילות בניהול השקעות החיסכון שלנו, נוגע להיקפי הגיוסים ופדיונות הציבור. מאיפה זרם כסף לאיפה, מי הצליח לצבור עוד מיליארדים לניהול בתיק שלו, ומי ספג (שוב) פדיונות בהיקפים של מיליארדים רבים.   

ובכן, לפחות בכל הנוגע לנתוני הגיוסים והפדיונות שנרשמו השנה באפיקי הגמל, אפשר לומר בביטחון שהציבור בהחלט לא מטומטם ודואג לשלם רק למי שמביא תוצאות. מנהלי גמל מצטיינים שהשיגו את התשואות הטובות בשנים האחרונות הם גם אלו שהצליחו לגייס מיליארדי שקלים חדשים לתיק הנכסים המנוהלים שלהם. מן העבר השני, מי שהשתרך מאחור והציג ביצועים ממוצעים ומטה נענש על ידי הציבור, שפדה ממנו מיליארדים.  

מקור: משרד האוצר | מחקר: פורבס ישראל

אלטשולר שחם ממשיך לדמם, אך הוא עדיין השחקן הגדול ביותר בענף – אם כי הפער מול המקום השני הולך ונסגר. השנה נפדו מן המסלולים השונים בענפי הגמל וההשתלמות של אלטשולר יותר מ־12 מיליארד שקל. מנגד, בית ההשקעות מיטב, שהשיג השנה את המקום השני בניהול קופות הגמל והפיצויים, גייס נטו יותר מ־8 מיליארד שקלים וחצה לראשונה את רף 100 מיליארד השקלים בנכסים מנוהלים.  

בתי ההשקעות אנליסט וילין־לפידות, שהפגינו השנה ביצועים מרשימים ודורגו בצמרת בכל מסלולי הגמל וההשתלמות, הוכתרו כמגייסים המצטיינים של 2024. אנליסט רשם גיוסים של 16.7 מיליארד שקל, ואילו ילין לפידות גייס 15.2 מיליארד שקל. בית ההשקעות מור, עם גיוס נטו של 2.5 מיליארד שקל השנה, סוגר את החמישייה המובילה בענף מבחינת היקף נכסים מנוהלים.  

מן הצד השני חברות הביטוח ממשיכות להפגין ביצועים חלשים מהממוצע – דבר שבא לידי ביטוח גם בנתוני הפדיונות. כך, למשל, איבדה כלל למעלה מ־5 מיליארד שקל בנכסים מנוהלים, ואילו הפניקס איבדה מעל מיליארד שקלים, שעברו למתחרים. 

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן