בגיל 27 בלבד נועה חן כבר מלהטטת בהצלחה בין כמה עולמות בו־זמנית: האקדמי, העסקי, הציבורי־ממשלתי וגם החברתי. כך עשתה עוד כנערה צעירה בחטיבת הביניים והתיכון.
היא גדלה בחולון, בת לעולים חדשים מבריה״מ, ואת דרכה האקדמית החלה כבר בגיל 13 באוניברסיטת ת"א. ״בגיל 14 הצטיינתי בקורסים לתואר ראשון, והוצע לי להשלים את התואר במהלך הלימודים בתיכון״, היא מספרת. ״אבל בחרתי ללמוד בפנימייה בירושלים, ובמקביל לייצג את ישראל בשלוש אליפויות עולם בדיבייט כקפטן נבחרת ישראל לנוער״.
עם גיוסה לצה״ל שובצה ליחידת 8200, ולאחר השלמת מסלול מהיר לקצונה מונתה למובילת מודיעין סייבר – שם ניהלה שלושה צוותים רב־תחומיים. מייד עם שחרורה נרשמה ללימודים באוניברסיטת ת"א, אותם השלימה בהצטיינות.
״השאיפה בהתחלה היתה להשתלב במגזר הציבורי ולהגיע לתפקיד בכיר במשרד האוצר״, היא מספרת, ״אבל החיים והאקלים הפוליטי במדינה הובילו אותי לדרך אחרת״. במקביל ללימודיה האקדמאיים הצטרפה לפירמת הייעוץ האסטרטגי של PwC בישראל. היא היתה מנהלת הפרויקטים הצעירה ביותר בשלוחה המקומית של החברה הגלובלית, תוך שהיא מובילה בזמן קצר יחסית עשרות פרויקטים אסטרטגיים עבור חברות מובילות במשק. ״לא היה קל להיות האישה הצעירה ביותר, והרבה פעמים היחידה בחדר״, היא מעידה, ״אבל הצלחתי לרכוש את אמונם של הלקוחות, ולשמחתי חלק גדול מהם הפכו ללקוחות קבועים שליוויתי בכמה פרויקטים״.
מתוך שאיפה לחזור לעולם הטכנולוגי בו התמקצעה בצבא, בחרה להצטרף לקרן ההשקעות Team8 שם היא משמשת דירקטורית בקרן הקמת החברות – Team8 Enterprise הפועלת על פי מודל של venture creation (יצירת חברות) שבו היא משתפת פעולה ומשקיעה ביזמים, ומקימה יחד איתם חברות בתחומי הסייבר, דאטה ו-AI.
כחלק חשוב בפעילותה בקרן, נועה מובילה את האסטרטגיה העסקית בתהליכי ה-ideation (רעיונאות) של הקרן, ואחראית על איתור הזדמנויות שוק משמעותיות. היא מלווה את היזמים באופן צמוד בכל מה שבין אסטרטגיה, מוצר ופיתוח עסקי ובין היתר, לקחה חלק מוביל בהקמת החברות Orchid Security, שהושקה לאחרונה עם גיוס Seed מרשים של 36 מיליון דולר, ו-Gem Security שנמכרה ל-Wiz ב-350 מיליון דולר אחרי פחות משנתיים.
תוך כדי עבודתה ב־Team8, זכתה נועה במלגת Rhodes היוקרתית ללימודים באוניברסיטת אוקספורד וכיום היא משלימה במקביל לימודים בתואר שני במדיניות ציבורית. ״הלימודים הם חוויה מדהימה״, היא מספרת, ״לצידי בכיתה חברי פרלמנט, שרים לשעבר ויזמים חברתיים עם השפעה בקנה מידה גלובאלי, שמייצגים מעל 60 מדינות. לשמחתי, רבים מהם סקרנים לגבי הקסם הזה שנקרא ׳ההייטק הישראלי׳. זו בעיקר הסיבה בגללה החלטתי להקים יחד עם שותפה חממת Social Impact ראשונה מסוגה בבית הספר לממשל באוקספורד, במטרה לחבר בין יזמים חברתיים לקובעי מדיניות ברחבי העולם״.