עשרות מיליוני דולרים היו מונחים על השולחן כשאחת מענקיות הסייבר הגדולות בעולם הציעה לרכוש את Orion Security. אבל תשובת המייסדים הפתיעה: לא. "הוויז'ן שלנו הוא לא אקזיט, אלא להקים חברה שבאמת תיתן ערך", מסביר ניתאי מילנר. "זו היתה החלטה לא פשוטה, שאנחנו מאוד שלמים איתה היום".
בגיל 14 כבר היה לניתאי מילנר עסק משלו, ובגיל 18 ניהל צוות של חמישה עובדים עם מחזור שנתי מרשים. במקביל, יונתן קריינר החל להתעסק במחשבים עוד בסוף בית הספר היסודי, בעיקר בפיתוח ואבטחת מידע. היום עומדים השניים בחזית החדשנות בעולם הסייבר הישראלי. הייחודיות של חברתם, Orion Security, שהוקמה בתחילת 2024, טמונה בגישה חדשנית: בעוד שמערכות ה־DLP המסורתיות דורשות תפעול ידני מסורבל, הטכנולוגיה של מילנר וקריינר משתמשת בלמידת מכונה כדי לזהות התנהגויות חשודות. הפתרון שלהם משתמש במודל AI חדשני שפותח בחברה ויודע לזהות בצורה אוטומטית דפוסים של דליפת מידע. בתוך שלושה חודשים בלבד, המוצר כבר הותקן אצל ארבעה לקוחות, והחברה גייסה סיבוב ראשוני של 5 מיליון דולר בהובלת קרן PICO הישראלית ו-FXP האמריקאית. הסיבוב צפוי לגדול לכ-7 מיליון דולר בעקבות משקיעים נוספים המבקשים להצטרף לסבב הגיוס.
את דרכם המקצועית החלו השניים בצבא. מילנר שירת כעוזר היועץ הכספי לרמטכ"ל, תפקיד שחשף אותו לעבודה עם פורום מטכ"ל והחלטות אסטרטגיות. קריינר, שהחל את דרכו ב־8200 כמפתח, לא הסתפק בכך. במקביל לשירותו הצבאי, עבד בערבים ב־SYE, חברת סייבר בהרצליה, כבודק חדירות לבנקים באירופה וארה"ב. הניסיון הזה הוביל אותו להקים את הצוות האדום של היחידה, שביצע תפקיד דומה למערכות הצבאיות – "פורץ למערכות של הצבא כדי להגן עליהן".
לאחר השירות הצבאי צברו השניים ניסיון בתעשייה – מילנר כמנהל מוצר באפסגון, שנמכרה לסיסקו בחצי מיליארד דולר, וקריינר בהובלת אבטחת מידע ב־WalkMe – שם זיהו את הבעיה שהובילה להקמת Orion.
"עכשיו כשאנחנו מרגישים שהמוצר נמצא במקום יותר בשל, ולקוחות ממש רואים ממנו ערך", אומר מילנר, "המטרה היא להתרחב ל־go to market יותר אגרסיבי". השאיפה היא להפוך לכוח משמעותי באקוסיסטם המקומי ולשנות את האופן שבו ארגונים מגנים על המידע הרגיש שלהם.