דפנה לנגר הצליחה לאחרונה לעשות משהו שמעט ישראלים הצליחו: היא התברגה לרשימה האמריקנית של Forbes 30Under30. הכניסה שלה לרשימה היוקרתית הגיעה הודות לעובדה שהפרויקט שהיא עומדת בראשו עשוי לשנות את תחום רכבות המשא בארה"ב.
Voltify מפתחת טכנולוגיה להמרת קטרי משא לקטרי סוללה נטענים משדות סולאריים וטורבינות רוח. "המודל שלנו מציע פיתרון מקצה לקצה. חברות הרכבות משלמות על החשמל בלבד, פחות ממה שהן משלמות כיום על דיזל, ואנחנו דואגים לכל השאר – מהמרת הקטרים ועד הקמת מקטעי טעינה חכמים", אומרת לנגר.
האתגר המרכזי בתחום הוא חוסר הזמינות של אנרגיה, מה שהופך פתרונות אחרים כמו חשמול מסילות או שימוש במימן לבלתי כדאיים כלכלית. "לחשמל 140 אלף מייל של מסילות בארה"ב יעלה מעל טריליון דולר, וגם מימן הוא פתרון יקר מאוד. אנחנו מנגישים פתרון ירוק, בלי עלות נוספת – רק חיסכון תפעולי וכלכלי. הכל נעשה בצורה אוטומטית: אלגוריתם מחשב את זמני הנסיעה והעצירה וזרוע רובוטית שמחוברת בחלק העליון של הקטר טוענת במהירות גבוהה מאוד של מעל 20 מגה וואט, מה שמאפשר נסיעה רציפה ללא עצירות כלל".
לנגר שירתה בצה"ל במפא"ת והמשיכה כקצינה באיתנים. לאחר מכן עבדה בתחום הסייבר. היא מספרת כי החזון שלה היה להקים חברה עם אימפקט סביבתי וכלכלי. "פגשתי מאות אנשים, עד שנתקלתי באלון קסל, וחשבתי שהוא אחד המוחות המבריקים ביותר שהכרתי. היה לי ברור שאנחנו חייבים לעבוד ביחד – ועבדתי קשה כדי לשכנע אותו".
לפני שהגיעה ל-Voltify עסקה ביזמות (EIR) דרך קרן JIMPACT האמריקאית וניהלה את האקסלרטור הסטודנטיאלי של רייכמן, "שם עזרתי ל־20 סטארט־אפים בשלב הסיד והפרה סיד לפרוץ".
כעת היא מבלה את רוב זמנה בארה"ב, עם מטרה ברורה: "להביא את Voltify להצלחה גלובלית וליצור אימפקט אמיתי שישנה את העולם".