כשאריאל ליטמנוביץ' (מייסד־שותף וסמנכ"ל טכנולוגיות) ויאיר לדיז'נסקי (מייסד־שותף וסגן נשיא למחקר ופיתוח) הכירו בשירות הצבאי ביחידת מצו"ב, הם לא תיארו לעצמם שיום אחד יובילו יחד את אחת החברות החדשניות בעולם אבטחת הענן.
הדינמיקה ביניהם נבנתה כבר אז – ליטמנוביץ' הוביל את המעבר של מערכות צה"ל לענן ופיתח אסטרטגיות אבטחה מתקדמות, בעוד שלדיז'נסקי היה אחראי לפיתוח מערכות קריטיות להגנת מידע. "עבדנו יחד במבנה דומה למה שקורה היום – אני הגדרתי את המדיניות ומה צריך לעשות, ויאיר היה זה שאחראי למימוש והפיתוח", מספר ליטמנוביץ’.
כשהבשיל הרגע להקים מיזם משותף, חברו למייסד־שותף נוסף – רון ארבל, שנכנס בעצמו בשנה שעברה לרשימת Forbes 30Under30 עם החברה הקודמת שלו, Cyberillium.
ליטמנוביץ' הקים את צוות ההגנה בענן הראשון בצה"ל, שהפך במהלך השנים למערך אסטרטגי של ממש, ובזכות הישגיו היה שותף לזכייה בפרס ביטחון ישראל. “זו היתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה הפרס הוענק לפרויקט הגנתי", משתף ליטמנוביץ'.
“כשהחלטנו להקים את Aryon, נשענו על הניסיון והעבר שלנו. כשניסינו להוציא את צה"ל לענן, נתקלנו בהמון אתגרים וקשיים. הבנו שהבעיה הזו לא ייחודית לצה"ל – היא כואבת להמון ארגונים בעולם", מספר לדיז'נסקי.
Aryon Security פיתחה גישה חדשנית לאבטחת ענן פרואקטיבית, במטרה למנוע איומים עוד לפני שהם נוצרים – בניגוד לשיטות הקיימות שמתמקדות בזיהוי בעיות לאחר שהן כבר בתוך המערכת. "עד היום, כל עולם אבטחת הענן היה מאוד ריאקטיבי", מסביר ליטמנוביץ'.
“במקום לזהות בעיות מאוחר מדי, אנחנו מונעים אותן מראש". כשהמערכת מזהה חריגה היא עוצרת ומנחה את המפתחים איך לתקן את זה. זה משנה לחלוטין לא רק את רמת האבטחה של הענן, אלא גם את חוויית העבודה של כל מי שעוסק בניהול והגנה על סביבות הענן.
החברה גייסה 9 מיליון דולר בסבב Seed בהובלת Viola ו־Blumberg, יחד עם משקיעים פרטיים בתעשייה, ביניהם היזם והמיליארדר שלמה קרמר. "המשקיעים חיפשו צוות שמבין את השוק לעומק, ולא רק רעיון מבריק", אומר לדיז'נסקי. "אנחנו באים מתוך הבעיה, חווינו אותה בעצמנו בצבא, ויודעים בדיוק איך לפתור אותה".