כמובילת כתיבת התוכן של מעבדת חינוך הבינה המלאכותית של גוגל, שרון סורין עושה שם את מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב: להפוך חומרים טכנולוגיים מורכבים לתוצרי למידה נגישים.
"שרון היא אחת הדמויות המשפיעות ביותר בחינוך בישראל היום", אומר פרופ' אבינתן חסידים, ראש קבוצת המחקר של גוגל בישראל. "הגישה החדשנית שלה מובילה לשינוי חיובי ומשמעותי בחינוך הטכנולוגי העולמי".
הדרך של סורין לתפקיד התחילה ב־2022, כשהיתה בת 21 והוציאה את ספר התיכנות הראשון לילדים בעברית – "איך חושבים מחשבים". עם גיוס של 430 אלף שקל, היה זה הספר המצליח ביותר בהדסטארט בכל הזמנים.
בעקבות ההצלחה, סורין – בוגרת 8200 ובעלת תואר בביואינפורמטיקה באוניברסיטת תל אביב – קיבלה פנייה מפרופ' אורן קורנפלד מהטכניון להקמת "ניצנים של בינה", תוכנית המנגישה לילדים ידע טכנולוגי. בהמשך חברו למיזם HelloTech של גוגל, שיחד עם קרן רש"י והמרכז לחינוך סייבר, עוסק בקידום הזדמנויות בחינוך הטכנולוגי בקרב בני נוער, בעיקר בפריפריה.
"זה לא רק לעבוד בגוגל – זה לעבוד בגוגל על הדבר שאני הכי מאמינה בו בעולם: לקדם את החינוך בפריפריה", אומרת סורין. "לקחת את הכלים של גוגל ולעשות טוב. כל פועלי בשנים האחרונות מתרכז בעשייה חברתית ואני גאה ושמחה – כי יש לכך תוצאות".
ויש לה סיבות לשמוח: התכנים של המיזם הגיעו עד כה ליותר מ־20 אלף בני נוער בחטיבות ביניים בארץ. ואחרי ההצלחה בארץ, המיזם נמצא עם הפנים לחו"ל. "החינוך שקיבלתי בכיתת המחוננים, בתוכנית מדעני העתיד ובהכשרות של 8200 עיצב אותי", היא אומרת. "ככל שהתבגרתי, הבנתי שלא כולם זכו לקבל חינוך טכנולוגי כל כך טוב, והנקודה הזו כאבה לי. לכן, בכל הפרויקטים, המבט שלי הוא לא רק לחינוך, אלא לחינוך בפריפריה".