כבר בגיל 15 החל אריאל קדישביץ את לימודיו לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב. הסקרנות הטכנולוגית הוטמעה בו על ידי הוריו, עולים מבריה"מ שהשקיעו כל משאב אפשרי בחינוך ילדיהם. "ההורים שלי תמיד עודדו אותנו להיות סקרנים. הסקרנות הזו דחפה אותי לעסוק בדברים שעשיתי בצבא, בעיקר בתחום הסייבר", הוא מספר.
בצבא התגייס למסלול 'גמא' היוקרתי של חיל המודיעין, שם פגש את שותפו לעתיד, דור פלדל, ועבד על אחד הפרויקטים המתועדפים של ראש אמ"ן, פרויקט שזיכה אותו בפרס ביטחון ישראל.
לאחר שחרורו הקים קדישביץ עם שותפו את Spera, סטארט־אפ שהתמקד בהגנה על זהויות דיגיטליות – אחד התחומים הקריטיים ביותר באבטחת סייבר. "אחת הבעיות המרכזיות היא שחברות נפרצות בגלל חולשות בתחום ניהול הזהויות שלהן. הבנו שהפתרון שאנחנו נביא צריך לעזור לחברות למנוע את הפריצה הבאה", הוא מסביר.
תוך חודשים גייסה החברה סבב Seed של 10 מיליון דולר, השיגה לקוחות והשיקה מוצר לשוק. "אני חושב שאחד הדברים שהכי מאפיינים אותנו כחברה זה היכולת לרוץ מהר", מדגיש קדישביץ’.
את הריצה המהירה של הסטארט־אפ זיהתה Okta, ענקית ניהול הזהויות, שהציעה לרכוש את Spera ביותר מ־100 מיליון דולר. "לא תכננו למכור כל כך מהר, אבל אז הגיעה ההצעה של Okta, שהיא השחקנית הכי גדולה בתחום שלנו", הוא מספר.
“ואז הגיע 7 באוקטובר. המגעים כבר היו בעיצומם, אבל המלחמה יצרה מצב מורכב מאוד. מצד אחד, לא ציפינו לאקזיט כל כך מוקדם. מצד שני, הסכום שהציעה Okta היה מטורף, והבנו שזו הזדמנות ענקית", הוא מוסיף.
“במקביל, השפעות המלחמה היו משמעותיות. באוקטובר 2023, כמות ההשקעות בישראל צנחה, קרנות ההון־סיכון חששו להשקיע כאן, והתקופה היתה קשה לכולם. בנקודה הזו, הבנתי שזה הרבה יותר מעסקה – זה רגע ציוני. העסקה נחתמה בדצמבר 2023, הושלמה ב־2024, והכניסה עשרות מיליוני דולרים לקופת המדינה בזמן מלחמה", מדגיש קדישביץ.
העסקה הובילה לא רק לאקזיט מרשים, אלא גם להקמת מרכז הפיתוח של Okta בישראל – צעד משמעותי בתעשיית הסייבר המקומית.
היום מנהל קדישביץ את מרכז הפיתוח של Okta בישראל. "אני עוד לא יודע בוודאות אם בעתיד אשאר רק בצד של הייעוץ, או שאקים עוד חברה בעצמי", הוא אומר, אבל מה שבטוח זה שאני רוצה להמשיך לתרום לצמיחה של ההייטק הישראלי".