רום כרמל גדל הרחק מהמרכזים הטכנולוגיים של ישראל – בעיר לאגוס שבניגריה. במסגרת שליחות משפחתית, הוא התחנך בבית ספר אמריקאי ולמד לקרוא ולכתוב באנגלית עוד לפני שידע עברית. כשחזר לארץ בגיל 11, השלים בקיץ אחד פער של כמה שנות לימוד כדי להדביק את חבריו לכיתה.
הדחף למצוינות המשיך להניע אותו. בגיל 14 כבר סיים את בגרות במתמטיקה, ובגיל 15 כבר היה סטודנט למדעי המחשב ומתמטיקה באוניברסיטת תל אביב. "חייתי שני חיים במקביל", הוא מספר. "רום הסטודנט, ורום התיכוניסט שרוצה להספיק להגיע לאימונים בנבחרת הכדורעף". משם המשיך לשמונה שנים בשירותי הביטחון, שם השתתף במבצעים מסווגים וזכה בפרס ראש הממשלה על תרומה יוצאת דופן בתחום הסייבר. לצד הפעילות המבצעית, היה שותף להקמת קורס הסייבר הראשון של שירות הביטחון הכללי, שעד היום מכשיר את דור העתיד של מומחי אבטחת המידע בישראל.
לאחר שחרורו, החל כרמל ללמוד לתואר MBA בבית הספר ״וורטון״ היוקרתי שבפילדלפיה, במקביל לעבודה אינטנסיבית עם מעבדות הביטחון של ממשלת ארה״ב – וכך החל המעבר לעולם היזמות. את Apono, שמפתחת פתרונות ייחודיים לניהול הרשאות בענן, הקים עם שותפו באי מבודד בסיישל, לשם נקלעו במקרה בתקופת הקורונה.
עם פטנט רשום בארה"ב, הצליחה החברה לגייס יותר מ־20 מיליון דולר בתוך פחות משנתיים, ולהגיע לעשרות לקוחות – ביניהן ענקיות טכנולוגיה, תאגידים מובילים וגם חברות הענק Monday ו־Workday.
"הצלחנו לשבור משוואה שלא נשברה שנים", הוא אומר. "צמצמנו ב־98% את משטח התקיפה, ובמקביל אפשרנו לאלפי עובדים לקבל גישה למה שהם צריכים, מתי שהם צריכים".
במקביל לניהול החברה, שמשרדיה בתל אביב ובמנהטן, כרמל פעיל בהסברה ישראלית. "זו הזדמנות להשפיע על דעת קהל מתוך התעשייה", הוא אומר. "לייצר ישראל שהיא יותר נאהבת בעולם".
לאן ממשיכים הלאה? כרמל רואה ב-Apono חברה שתהפוך לכלי חובה בעולם הסייבר. האם זה יקרה דרך אקזיט ענק או הנפקה? הזמן יגיד, אבל כרמל כבר נמצא בדרך לשם.