במסגרת מחקרו בבית החולים שיבא, שנעשה בהתנדבות, מפתח אלון אלכסנדר כלים מבוססי למידת מכונה וראייה ממוחשבת שמטרתם להקל על אבחון סרטן השד ויאפשרו תהליכים מדויקים, מהירים וחסכוניים יותר.
“התחלתי את דרכי במחקר כמעט במקרה", מספר אלכסנדר, שמשרת כעת ביחידה טכנולוגית בצה"ל. "הצטרפתי למעבדה לאחר ששמעתי על הפרויקט דרך רשת 'אסכולה', שבה אני חבר. הפרויקט נראה לי מבטיח, וקיבלתי אישור מיוחד מהצבא להתנדב בו".
במעבדה הוא עוסק בפיתוח אלגוריתמים, המנתחים דגימות היסטולוגיות ברזולוציות גבוהות ביותר. המערכת תסייע לא רק בזיהוי חלקים ממאירים, אלא גם בסיווג היסטולוגי – כלי חשוב בתכנון טיפולים מותאמים אישית. "המטרה היא להפוך את האבחון ליעיל וזול יותר, ולצמצם את הצורך בכוח אדם מיומן באופן שיקל על העומס בבתי החולים", הוא מסביר.
עיקרי המחקר הוצגו בכנס מדעי חשוב באירלנד, ולאחרונה, הוא מספר, הוגש מאמר רשמי על הפיתוח לכנס מוביל בתחום מדעי המחשב.
אלון, שסיים תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה במהלך התיכון במסגרת "מדעני העתיד", ממשיך כעת לתואר שני באוניברסיטת תל אביב, שבו המחקר שלו הפך לתזה בהנחייה משותפת של המרכז הרפואי שיבא ואוניברסיטת תל אביב. "אני לא מחפש מחקר תיאורטי בלבד, אלא פתרונות מעשיים שמשפרים את חיינו", הוא מדגיש.
לדבריו, הקשר האישי שלו לתחום הרפואה – בעקבות אמו, ד"ר דליה אלכסנדר ז"ל, שהייתה רופאת ילדים ונפטרה מסרטן – רק חיזק את תחושת השליחות שלו.“השילוב בין מדעי המחשב לרפואה הוא המקום שבו אני מרגיש שאני יכול לעשות שינוי אמיתי. החלום שלי הוא להמשיך למחקר מתקדם, אבל מעל הכול – להותיר חותם בעולם הרפואה באמצעות טכנולוגיה".