GK8, חברת פינטק ישראלית המתמחה באבטחת נכסים דיגיטליים ושפועלת כיום כחברה בת של תאגיד הקריפטו האמריקאי Galaxy Digital, נבחרה לספק את תשתיות האבטחה לשירותי custody בדרום קוריאה. שירותי Custody הם שירותים מוסדיים לאחסון, ניהול והגנה על נכסים דיגיטליים – תוך שמירה על אבטחה גבוהה ועמידה ברגולציה. במסגרת ההסכם, תשולב טכנולוגיית GK8 במערך החדש של חברת BDACS לניהול משמורת דיגיטלית עבור לקוחות מוסדיים, ובהם בנקים, חברות ניהול נכסים, חברות פינטק וגופים פיננסיים נוספים.
השוק הקוריאני לנכסים דיגיטליים מוערך בעשרות מיליארדי דולרים, ו־BDACS היא אחת משלוש חברות בלבד במדינה שמחזיקות ברישיון רגולטורי למתן שירותי משמורת מוסדיים. באמצעות שילוב הטכנולוגיה הישראלית – הכוללת את הכספת הבלתי חדירה (Impenetrable Vault) וטכנולוגיית uMPC לניהול מבוזר של ארנקים קריפטוגרפיים – יוכל התאגיד להציע ללקוחותיו רמות הגנה מהגבוהות בעולם תוך עמידה קפדנית בתקנות.

לדברי ליאור לאמש, מנכ"ל GK8 ואחד ממייסדיה, "זהו שלב נוסף במעבר של השוק הגלובלי ממערכות מסורתיות לעולם דיגיטלי בטוח ומפוקח. קוריאה הדרומית מובילה את המגמה הזו, ואנחנו שמחים לקחת חלק בפרויקט אסטרטגי כזה".
GK8 הוקמה בישראל בשנת 2018 על ידי ליאור לאמש (CEO) ושחר שמאי (CTO), שניהם נבחרו לרשימת 30Under30 של פורבס ישראל לשנת 2022. בשנת 2021 נמכרה לחברת Celsius Network בעסקה של כ־115 מיליון דולר. לאחר קריסתה של Celsius ב־2022, נמכרה GK8 מחדש – הפעם לתאגיד האמריקאי Galaxy Digital – במסגרת כינוס נכסים, תמורת כ־44 מיליון דולר בלבד.
Galaxy Digital היא חברת השקעות ציבורית המתמחה בנכסים דיגיטליים ובלוקצ'יין. במאי 2025, לאחר רה־ארגון תאגידי, השלימה החברה את רישומה למסחר בנאסד״ק, והחלה להיסחר גם בארה״ב תחת הסימול GLXY – מהלך שאפשר לה לחזק את מעמדה בשוק הפיננסי האמריקאי.
GK8 מספקת כיום שירותי אבטחה למוסדות פיננסיים ברחבי העולם, בהם eToro, DTCC ו־Prosegur. החברה מעסיקה כ־70 עובדים, רובם במרכז הפיתוח שלה ברמת גן, והיא פועלת להתרחבות באסיה, אירופה וצפון אמריקה.