כבר כמעט עשור שעידן תלם – אינדה גיים – בונה את אחד ממותגי התוכן החזקים בישראל. מה שהתחיל בגיל 17 כסרטון כמעט מקרי על Clash Royal, הפך עם השנים לאימפריית תוכן, קהילה ועסקים – ולערוץ היוטיוב העצמאי הראשון והיחיד בישראל בעברית שחצה את רף מיליון המנויים, וקיבל את כפתור הזהב של יוטיוב. במקביל, הוא מחזיק בקהילה רחבה גם בטיקטוק, שמונה כחצי מיליון עוקבים.
תלם לא מייחס את ההצלחה שלו לרגע יחיד. “זאת היתה עבודה מאוד קשה והתמדה לאורך שנים”, הוא אומר, “אף פעם לא הפסקתי, רק שיפרתי, התפתחתי והתקדמתי”. כבר בתחילת הדרך, הבין שהכוח האמיתי שלו הוא בחיבור לקהל. "משלב מוקדם עשינו – אני ויוטוברים נוספים – אירועים לקהל", מספר תלם. האירועים הראשונים, מול מאות ילדים, הפכו עם השנים להפקות ענק. “היום זה כבר מנורה”.
החיבור הזה הוא גם מה שאפשר לו בהמשך להתרחב מנישת הגיימינג לעולמות תוכן נוספים, ולפנות לקהלים מגוונים יותר. "אני מבין מה קהל רוצה לראות ומה הוא אוהב לצפות", הוא אומר. "נשארתי אותו עידן, אבל במין יקום אחר של תוכן. יצאתי מהמחשב, ושיתפתי קצת יותר בתוכן 'מיינסטרימי' – קצת תוכן על כדורגל, קצת ולוגים מחו"ל, ושיתפתי על המשפחה, וקצת אוכל. כשאני נוגע בהרבה תחומים ומביא את האופי שלי, זה פותח אותי לעוד ועוד קהלים".
לצד ההצלחה, תלם מדבר לא מעט על אחריות כלפי הקהל שלו, שמורכב מילדים ובני נוער, ומודע היטב לכוח שיש לו. “אני מנסה תמיד להעביר את הערכים החיוביים שלי לקהל", הוא מדגיש, "אני מאמין, יודע ומקווה, שרואים את זה – גם הילדים וגם ההורים".
בשנים האחרונות הפך אינדה גיים מערוץ יוטיוב למותג של ממש: מוצרים, פופאפים, קמפיינים, ואירועים. המוצר הראשון, אוזניות גיימינג אינדה, נמכר באלפי יחידות בתוך שבועיים. “שמתי על זה את הכסף שהייתי אמור לקנות איתו דירה”, הוא מספר. "זה פתח לי את הראש היזמי".
אחרי שכבש את הפסגה המקומית, תלם עם הפנים קדימה: קבוצת תוכן גדולה, פיתוח עסקי, שותפויות, ואולי גם פעילות בחו"ל. “החלום שלי זה ליצור תוכן שמעניין אנשים, מעביר ערכים טובים, ביחד עם אנשים מוכשרים שייצרו איתי, בלי הגבלה של כסף", הוא אומר, “עדיין יוצר תוכן, אבל לא רק יוטיובר".
