בית המשפט העליון בוושינגטון ביטל את הפסיקה ההיסטורית "רו נגד וייד" שניתנה ב-1973, אשר קבעה כי לפי החוקה, לנשים יש את הזכות להחליט על גופן ולבחור לבצע הפלה בשלבים מסוימים של ההיריון.
ההחלטה צפויה להשפיע באופן נרחב על כלכלת ארה"ב, לפי מחקר של המכון הבינלאומי לחקר מדיניות נשים, אשר מצא שכלכלת המדינה כבר מפסידה מיליארדים בגלל הגבלות על הפלות – הפסדים שסביר להניח שיגדלו "באופן אקספוננציאלי".
מחקרים מהתקופה האחרונה מצאו כי להגבלות על הפלה ולדחיית הפלה יש השפעות כלכליות שליליות – כולל ירידה של השתתפות הנשים בכוח העבודה, הפחתת הרווחים והגדלת שיעורי העוני והחובות. שרת האוצר האמריקנית ג'נט ילן הזהירה בחודש מאי כי הפיכת רו "תחזיר נשים עשרות שנים אחורה" מבחינה כלכלית.
הגבלות על הפלות עולות לכלכלת ארה"ב כ-105 מיליארד דולר בשנה. ביטול כל ההגבלות יגדילו את התמ"ג הלאומי בכמעט 0.5%, כך מצא מחקר IWPR (המכון לחקר מדיניות נשים) בהתבסס על נתונים מ-2020, כאשר היו פחות הגבלות.
טקסס, למשל, ספגה הפסדים כלכליים של 14.6 מיליארד דולר עוד לפני שהיא חוקקה איסור הפלה עד שישה שבועות, כך מצא IWPR, בעוד שהתמ"ג של מיזורי יעלה ב-1.02% אלמלא ההגבלות על הפלות.
לפי נשיאת ומנכ"לית IWPR, סי. ניקול מייסון, יותר נשים יאלצו לקחת חופש מהעבודה כדי לנסוע למדינות אחרות לצורך הפלות, מה שיגדיל את ההשפעה הכלכלית על שוק העבודה. "כשחושבים על כך שלנשים יש גישה לשירותי בריאות, כולל הפלות, צריכים להבין שזה הכרחי לנשים עובדות, וחיובי לכלכלה בכללותה", אמרה מייסון לפורבס. "המספרים לא משקרים."
מחקר IWPR צופה כי בהיעדר כל ההגבלות על הפלות, 505,000 נשים נוספות יכנסו לכוח העבודה – ירוויחו כ-3 מיליארד דולר בשנה – ונשים בגילאי 15-44 שכבר מועסקות ירוויחו יחד 101.8 מיליארד דולר נוספים בשנה.
מתנגדי הפלות מאמינים שכל החסרונות הכלכליים מחווירים בהשוואה ליתרונות המוסריים של איסור הפלות והגנה על עוברים. הסנטור טים סקוט אמר כי ילן "חסרת רגישות" בטענתה שאיסור ההפלות יפגע בכלכלה.
"אנחנו לא הורגים בני אדם כדי לפתור בעיות", אמרה קרול טוביאס, נשיאת "הזכות הלאומית לחיים", לפורבס בראיון. "אני לא חושבת שהמסר שאנחנו צריכים להעביר לנשים הוא 'אם את רוצה להצליח – אז את חייבת להרוג את הילדים שלך'. טוביאס ופעילים אחרים נגד הפלות התנגדו גם לדעה שאיסור על הפלות עלול להזיק לכלכלה, בטענה שהוא דווקא יגביר את המאמצים לחזק את רשת הביטחון החברתית ויעודד צמיחה כלכלית ככל שיידרשו יותר שירותים וסחורות כדי להכיל שיעור ילודה גבוה יותר.