82% מהנשאלים הודו שילבשו לבוש משרדי רשמי על פלג הגוף העליון, אך לבוש נינוח מתחת למותניים לפגישות הזום | צילום: Shutterstock
82% מהנשאלים הודו שילבשו לבוש משרדי רשמי על פלג הגוף העליון, אך לבוש נינוח מתחת למותניים לפגישות הזום | צילום: Shutterstock

זום אאוט: שנתיים של פגישות עבודה מהבית – העובדים למדו לרמות

סקרים שנערכו לאחרונה בחנו את הרגלי השימוש של עובדים בפלטפורמות כמו זום או סקייפ; "הופתענו עד כמה רחוק ילכו אנשים כדי ליצור מצג שווא לבוס שלהם ולעמיתיהם"

אחרי שנתיים של שיחות וידאו באפליקציית זום, למדו המשתמשים איך לעבוד על המערכת. יש כמה דרכים לנהל פגישת וידאו: אפשר להעמיד פנים שאתם מתעניינים בנושא ומתערבים בשיחה; אחרים מנצלים את הזמן הזה כדי לקדם את עצמם; ויש שמרגישים שתפקידם למרר את חיי המשתתפים האחרים במשך 45 דקות.

בואו נהיה אמיתיים; אנשים מרוחקים זה מזה. כל פלטפורמות הווידאו המקוונות, כולל Teams ,Google Meet ו-Skype נהדרות, שימושיות וסייעו בחיבור אנשים שעבדו יחד במהלך המגפה. עם זאת, השתתפות של שעה אחר שעה בשיחות מונוטוניות עלול להפוך למייגע ומכביד בצורה מתסכלת. כמה פעמים אפשר להאזין לזמזום הבוס על נושאים שלאף אחד לא אכפת מהם?

העובדים למדו להתמודד עם הדרישה להשתתף בשיחות וידאו. סקר שנערך לאחרונה על ידי XLMedia שיתף כמה מהטכניקות שאנשים מאמצים לשיחות הווידאו שלהם, על פי הדיווח שפורסם לראשונה על ידי ה-Daily Mail.

זום על אופני כושר

שני שלישים מהמשתתפים מודים שהם מכוונים את מצלמת המחשב הנייד שלהם בזווית כזו שתגרום להם להיראות בעלי סמכות רבה יותר בפגישות עסקיות; כמעט רבע ממשיבי הסקר הצטרפו לשיחות זום בעודם משתמשים באופני כושר ביתיים כדי להיראות כבעלי משמעת עצמית, בריאים ודינמיים.

82% מנסים ליצור רושם טוב על ידי לבישת לבוש משרדי רשמי על פלג הגוף העליון, אך לבוש נינוח מתחת למותניים; 86% מודים שחשבו היטב על הרקע ואיך הם ייראו על המסך.

כ-54% אמרו שהם פיתחו הרגל לומר משהו בפגישות זום רק כדי להיראות מעורבים יותר; 56% מנסים לגרום לעצמם להיראות עסוקים יותר ממה שהם, וכך הם עוזבים בקביעות שיחות זום כדי להשתתף בפגישת עבודה אחרת שלא קיימת בפועל.

יותר משני שלישים קבעו פגישות ביומן המקוון המשרדי שלהם כדי לגרום לעצמם להיראות עסוקים יותר. ושישה מתוך עשרה אומרים שהם מפרסמים הצהרות חיוביות על החברה שלהם ברשתות החברתיות כדי להיראות נאמנים יותר לצוות.

37% התלוננו על יותר מדי אנשים בחדר אחד מכדי שכולם יוכלו לדבר | צילום: Shutterstock

מסתכלים על עצמם

דומיניק סליקה, מ-XLMedia אמר על הסקר שנערך בקרב 2,000 איש: "הופתענו עד כמה רחוק ילכו אנשים כדי ליצור מצג שווא לבוס שלהם ולעמיתיהם".

על פי סקר של YouGov, "מבין כל אלה שהשתמשו אי פעם באפליקציית הווידאו בזמן שיחות ועידה, 25% אומרים שהם מבלים יותר זמן בהסתכלות על עצמם". המספר הזה נראה נמוך מדי, מכיוון שאנשים רבים אולי לא ירצו להודות בגלוי שהם כל הזמן מסתכלים על עצמם. עובדים רבים מרגישים לא בנוח עם המצלמה דולקת, וזה גורם להם להרגיש חוסר ביטחון.

"מדרג ההנהלה ועד לעובדים המתחילים, 44% מהמשיבים לסקר אמרו ש-Wi-Fi גרוע הוא הבעיה שלהם בכל הקשור לשיחות ועידה בווידאו. ליותר משליש מהמשתתפים היו שלל תלונות, כולל יותר מדי אנשים בחדר אחד מכדי שכולם יוכלו לדבר (37%); שיחה שמופרעת כל הזמן (35%); אכילת מזון תוך כדי שיחה (34%); חוסר תשומת לב (33%) ולא להשתיק את עצמך כשאתה לא מדבר (33%)", לפי מחקר חדש מ-VPNoverview.

אפקטי אודיו מזויפים

אתר The Verge דיווח על Zoom Escaper, שנוצר על ידי האומן Sam Lavigne. מדובר באפליקציית אינטרנט חינמית שמציעה מערך של אפקטי אודיו מזויפים עבור שיחות הווידאו, ומספקת תירוץ לעזוב את השיחה כשהיא משעממת. ניתן לבחור "כלבים נובחים, רעשי בנייה, תינוקות בוכים או אפילו אפקטים עדינים יותר כמו אודיו קטוע והדים לא רצויים".

אם שיחות הווידאו אינן מעצבנות מספיק, ה"ניו יורק פוסט" כתב, "זום מוציא סדרה של תכונות חדשות, כולל אחת שתקשה הרבה יותר על כניסה מנומסת לפגישה באיחור". תכונה זו נקראת "סטטוס נוכחות" ומאפשרת למארחים לראות אם אנשים קיבלו או לא את ההזמנות שלהם לפגישה, ואם הם אכן הצטרפו לשיחה. תהיה רשימת "לא הצטרפו" של שמות של אנשים שלא התייצבו.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן