הבינה המלאכותית מתחילה להתפרס באופן שימושי כמעט בכל ענף, החל ממוקדי שירות לקוחות ופיננסים וכלה במחקר תרופות. עם זאת, התחום מלווה גם בהייפ בלתי פוסק, ז'רגון אטום וטכנולוגיה אזוטרית המקשים על אנשים מבחוץ לזהות את החברות המעניינות ביותר.
כדי לצמצם את הרשימה, פורבס שיתף פעולה עם חברות ניהול הסיכונים סקויה קפיטל ומריטק קפיטל כדי ליצור את ה-AI 50 השנתי השני שלנו, רשימה של חברות פרטיות, אמריקאיות, המשתמשות בבינה מלאכותית בדרכים משמעותיות לעסקים. כדי להיכלל, החברות היו צריכות להיות מוחזקות באופן פרטי ולהתמקד בטכניקות כמו למידת מכונות (בהן מערכות לומדות מנתונים על מנת להשתפר במשימות), עיבוד שפה טבעי (המאפשר לתוכניות "להבין" שפה כתובה או מדוברת), או ראייה ממוחשבת (המתייחס לאופן בו מכונות "רואות").
הרשימה נערכה בתהליך הגשה פתוח לכל חברת AI בארה"ב. האפליקציה ביקשה מהחברות לספק פרטים על הטכנולוגיה, המודל העסקי, הלקוחות והפיננסים שלהן, כמו מימון, הערכת שווי והיסטוריית הכנסות (לחברות הייתה אפשרות למסור מידע בסודיות, כדי לעודד שקיפות רבה יותר). בסך הכל קיבל פורבס כ-400 כניסות. משם, שותפי ה-VC שלנו השתמשו באלגוריתם כדי לזהות את ה-100 עם הציונים הכמותיים הגבוהים ביותר ואז פאנל של שמונה שופטי AI מומחים זיהה את 50 החברות המשכנעות ביותר.
לעזור לבני אדם – לא להחליפם
"לא מדובר ביצירת אלגוריתמים שיעשו קסם", אומרת השופטת אנימה אנאנדקומר, פרופסור בקלטק, המכון הטכנולוגי של קליפורניה, ומנהלת מחקר למידת מכונות של Nvidia. "התמקד בבעיה ובצד ההשפעה".
בין המגמות הבולטות השנה: אינטליגנציה מוגברת, שמבקשת לעזור לבני אדם למלא את עבודתם בצורה טובה יותר ולא להחליף אותם, נמצאת במגמת עלייה כאשר ההתרגשות בגלל האוטומציה המלאה ירדה מעט. חברות סטארט-אפ בתחום של טכנולוגיות נהיגה-עצמית נשארות חמות; שבע חברות הרכב האוטונומי ברשימת השנה גייסו סך של יותר משלושה מיליארד דולר מהון סיכון. תחום נוסף שצריך לעקוב אחריו: יישומי AI לגילוי תרופות או אבחון של מחלות במהירות רבה יותר.
מבחינת הערכת שווי, לפחות 10 מתוך ה-AI 50 מוערכים בכ-100 מיליון דולר ומטה, בעוד 13 הם חד-קרניים המוערכים במיליארד דולר ומעלה. עמק הסיליקון נותר המרכז לחברות מתחילות בתחום של AI, כאשר 34 מתוך 50 פרסים מגיעים מאזור מפרץ סן פרנסיסקו.
10 החברות שפותחות את הרשימה:
1. Abnormal Security, סייבר – בדיקה של תיבת הדואר הנכנס לאיתור מיילים זדוניים.
2. AISERA, ניהול תהליכי עבודה – אוטומציה של משימות IT, מכירות ושירות לקוחות.
3. AMP Robotics, הנדסת הסביבה – מייצרת רובוטים שמזהים וממיינים זבל למחזור.
4. Anduril Industries, הגנה – בונה מערכות מעקב למטרות ביטחון לאומי.
5. Anyscale, פיתוח תוכנה – מסייעת למפתחי תוכנה לייצר אפליקציות ללימוד מכונות.
6. ASAPP, שירות לקוחות – מסייעת לסוכני שירות לקוחות בזמן אמת.
7. Atomwise, רפואה – מגלה מולקולות ותרכובות בעלות פוטנציאל רפואי.
8. Aurora, תחבורה – פיתוח תוכנות לרכבים אוטונומיים.
9. Biofourmis, רפואה – מנטרת את מצבם הבריאותי של המטופלים באמצעות פריטים לבישים.
10. Blue Hexagon, סייבר – מגלה התקפות סייבר ברשת או בענן.
צילום התמונה הראשית: shutterstock