מנכ"ל אמזון החדש - אנדי ג'אסי | צילום: Amazon
מנכ"ל אמזון החדש - אנדי ג'אסי. מתמודד עם סל אתגרים | צילום: Amazon

"תקופה של תחרות קשה": אלו האתגרים שעומדים בפני המנכ"ל החדש של אמזון

השבוע נכנס אנדי ג'אסי לתפקיד המנכ"ל החדש של אמזון. ג'אסי, שכיהן עד כה כמנכ"ל חטיבת שירותי הענן של ענקית הטכנולוגיה, צפוי להתמודד עם לא מעט אתגרים ובראשם קשיים רגולטוריים בעקבות המהלכים האחרונים של אמזון להתרחבות, לרבות סדרת רכישות ענק בשנה האחרונה כמו קניית אולפני הקולנוע המיתולוגיים MGM עבור 8 מיליארד דולר.

לפני פרישתו מהתפקיד, המנכ"ל והמייסד ג'ף בזוס הנהיג לא מעט שינויי מדיניות בחברה והכניס לא מעט חידושים, ביניהם הקמה ותפעול שוטף של מערך משלוחי רחפנים חדש, הקמת מערך רכבים אוטונומיים לחלוקת משלוחים שפועלת על ידי שדרים לווייניים, והתמקדות מסיבית במחלקת החדשנות בחברה בניסיון לייעל ולקצר את זמני המשלוחים.

משרדי אמזון. צילום: Shutterstock
מייעלים את זמני המשלוחים ומשקיעים במערך החדשנות | צילום: Shutterstock

בתוך כך, מייסד אמזון הורה גם על פיתוח והקצאת משאבים רבים לחטיבת הענן של אמזון, במטרה להתחרות בענקיות אחרות בתחום כמו Snowflake, מה שמשאיר לג'אסי לא מעט קשיים גם בזירה הזו. "יש לנו תחרות קשה בתחום הענן, כמו שיש למעשה בכל תחום כיום, אך אנחנו משערים כי ההצלחה מגיעה ממאמץ ולכן אנחנו מקבלים את התחרות הזו בברכה. היעדים שלנו הם להתמודד עם המתחרים שלנו ולהגיע לרמה שלהם, אך גם להציע שירותים טובים וזולים יותר", אמר בזוס בתחילת השנה.

גל של תביעות

לצד התחרות והקשיים הרגולוטוריים ההולכים ונערמים, אמזון גם מתמודדת עם לא מעט אתגרים משפטיים ותקשורתיים בשל תביעות ענק שהוגשו נגדה, חלקן על ידי התאגדויות של מוכרים בפלטפורמת הסחר המקוון שטוענים שאמזון מנעה מהן הזדמנויות עסקיות.

טענות משפטיות נוספות שענקית הטכנולוגיה נאלצת להתמודד איתן היא האשמות חמורות להשפעתה של החברה על זכויות אדם ביחס ישיר לתנאי ההעסקה שלה ברחבי העולם, בדומה לטענות שמושמעות גם נגד ענקיות אחרות מתחומים שונים כמו פייסבוק או Airbnb.

בצל ההאשמות הללו, לאחרונה פורסם כי עובדי אמזון החליטו לנסות להתאגד לאחרונה, בזמן שקבוצות שונות של עובדים הגישו תביעות נגד אפליה והתעמרות במקום העבודה נגד בכירים בחברה. אלישיה בולר דיוויס, סמנכ"לית אמזון העולמית, התייחסה להאשמות והדפה אותן בטענה שהחברה "פועלת כדי להפוך למקום הבטוח ביותר עבור העובדים שלה, תוך המשך מתן שירות מצוין ללקוחות".

מייסד אמזון ג'ף בזוס ב-2019. צילום: shutterstock
מייסד אמזון ג'ף בזוס. פורש מהניהול היומיומי של החברה | צילום: shutterstock

לצד הקשיים, הכניסה לתפקיד החדש תלווה גם במענק שמן. לפי מסמכים שהגישה אמזון במהלך סוף השבוע לרגולטור, ג'אסי יקבל 214 מיליון דולר במניות ואמזון תרשום מענק בהיקף של 61 אלף מניות עם כניסתו לתפקיד. כמו כן, חשפה החברה כי משכורת הבסיס של ג'אסי תעמוד של 175 אלף דולר בשנה.

זינוק אדיר ברווחים

מועד כניסתו של המנכ"ל החדש לתפקיד הוא מועד נוח במיוחד בצל הרווחים שזינקו בצורה משמעותית בתקופת הקורונה שהזניקה את היקף המכירות של החברה לשיא של 386 מיליארד דולר, עם רווח תפעולי של 23 מיליארד דולר, ולצד עלייה בביקוש לאחסון הענן של אמזון מצד חברות ענק כמו ספוטיפיי ונטפליקס.

ההצלחה בתחומים הללו קשורה כמובן באופן הדוק לאחד האתגרים המרכזיים בפניהם עומד ג'אסי, הידוק הרגולוציה על החברה, שספגה לאורך השנים ביקורת על תשלומי מס נמוכים, תנאי העסקה של עובדים ועוד.

ג'אסי הוא המנכ"ל השני בתולדות אמזון, והוא יכנס לנעליו הגדולות של המייסד והאיש העשיר בעולם, ג'ף בזוס, שיכהן כעת כיו"ר מועצת המנהלים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן