פעם, כשהיו מדברים על סייבר, היה ברור שמדברים על מחשבים. אחר כך הצטרפו גם הטלפונים החכמים שנמצאים בכיס של כולנו, אבל רק לאחרונה נכנסו גם כלי הרכב לרשימת המכשירים המאוימים שאנחנו מחזיקים – ומאז המרוץ להגנה על כלי הרכב שלנו נמצא בעיצומו. חברה אחת שהחלה לעסוק בתחום עוד כשהרעיון נשמע פרוע, היא ארגוס (Argus Cyber Security), שמציעה 12 מוצרים שונים להגנה על כלי רכב. המייסדים הם יוצאי 8200 עופר בן נון (30), אורון לביא (32), וירון גלולה (34), יחד עם זהר זיסאפל (67), שגם נמנה עם המשקיעים בסבב הגיוסים הראשון. בחברה מועסקים היום 45 עובדים, הפזורים בארבעה משרדים ברחבי העולם (במקביל למרכז הישראלי), שנמצאים בבירות הרכב והחדשנות – טוקיו, שטוטגרט, מישיגן ועמק הסיליקון.
הכתבה מופיעה בגיליון מאי של מגזין פורבס ישראל
לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645
לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל
לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק
המוצר העיקרי שמציעה החברה, הוא רכיב תוכנה היושב בתוך הרכב ומנטר את תעבורת הרשת הפנים־רכבית. ברגע שמאותרת פעולה שנראית בבירור כמו תקיפה או אנומליה, הרכיב חוסם אותה. "רוב התקיפות ייעצרו כבר בתוך הרכב", מבטיח יוני היילברון, סמנכ"ל השיווק של החברה.
מימין: זיסאפל, לביא, בן נון וגלולה
הגנה על הצי
אבל המוצר המעניין ביותר של החברה הוא דווקא לא העיקרי שלה. מדובר ברכיב שבראייה עתידית יהיה כנראה בלתי נמנע – הרכיב ה"ענני", שמאפשר לחבר בין רכבים שונים בצי, ולעקוב אחר המצב של כולם. "מדובר במרכיב משמעותי, כי הוא מאפשר לרכבים של אותו צי רכב להיות חסינים גם בעתיד", מסביר היילברון. בפועל, כאשר יבקש לקוח לעקוב אחר צי הרכבים שלו באמצעות הרכיב, הוא יידע האם הוא מותקף, היכן הוא מותקף וכמובן יוכל להגיב בזמן אמת. המוצר הזה מספק ניתוח מהותי של מה שקרה והכי חשוב – עוזר למנוע את המתקפה על יתר הצי.
לרשימה המלאה: חברות הסייבר המבטיחות בישראל
|
|