הכנסות 500 החברות המובילות במשק זינקו ב-8.3% ל-1.04 טריליון שקל, כך עולה מדירוג BDI-CODE המסכם את נתוני 2012. מהדירוג עולה כי סך ההכנסות של 10 החברות הגדולות ביותר במשק הוא כ-30% מסך ההכנסות הכולל של 500 החברות שנבדקו בדירוג.
עוד עולה מהדירוג כי לא תמיד קיים קשר ישיר בין גודל החברה וכמות העובדים שהיא מעסיקה לבין היקף ההכנסות שלה. כך היקף ההכנסות של החברות המובילות במשק עומד כאמור על 1.04 טריליון שקל – 65% מסך ההכנסות של המגזר העסקי בישראל וזאת אל מול כמות העובדים שהן מעסיקות ביחד שעומד על כ-883 אלף עובדים – כ-35% מסך העובדים בסקטור העסקי.
במקום הראשון, נמצאת חברת טבע עם עלייה של כ-20% בהכנסות ל-78.3 מיליארד שקל, טבע שומרת על מקומה הראשון זה השנה ה-7 ברציפות. במקום השני דלק פטרוליום עם זינוק של 17% בהכנסות ל-58 מיליארד שקל. ובמקום השלישי בז"ן עם עלייה של כ-9% בהכנסות ל-37.3 מיליארד שקל.
את החמישייה הראשונה סוגרות חברת החשמל וכיל. חברת דלק אלון קפצה 3 מקומות וניצבת במקום ה-6. אינטל במקום ה-7, בנק הפועלים במקום ה-8. התעשייה האווירית לישראל ובנק לאומי סוגרים את העשירייה הראשונה.
מקום 1 | צילום: רויטרס
דירוג 500 החברות המובילות במשק משקלל מספר פרמטרים כמותיים ואיכותיים בניהם היקפי הכנסות, רווחיות, שיעורי צמיחה לאורך זמן, דרוג הסיכון של החברה ב-BDI ומוסר התשלומים שלה לצד, הערכת מנהלי החברה במשק, ודרוגה בדרוג החברות שהכי כדאי לעבוד בהן.
"ניתן לראות שעל אף המשבר הכלכלי הגלובלי והשלכותיו, הדשדוש באירופה, ההתאוששות האיטית בארה"ב, והאטה בצמיחת המדינות המתפתחות – הפדיון של החברות המובילות, כמייצגות את הסקטור העסקי – רק גדל"", אומרת תהילה ינאי מנכ"ל משותף בחברת המידע העסקי BDI.
ינאי מוסיפה ש"עם זאת, ניתן לראות שבעוד שהחברות המובילות זוכות לשיעור פדיון גבוה מאוד מכלל הפדיון במגזר העסקי, הן מעסיקות רק כ-35% מהעובדים במגזר העסקי. המשמעות היא שרוב המועסקים בסקטור העסקי מועסקים בעסקים קטנים ובינוניים".
|