345 מיליארד שקל – כמעט מחצית (48%) מסך הכספים המנוהלים בשוק הגמל הישראלי – מנוהלים במכשירי החיסכון לטווח הבינוני של קרנות ההשתלמות. מתוכם, יותר מ־170 מיליארד שקל – כ־50% מהיקף הנכסים באפיק זה – מנוהלים במסלול הכללי.
קרן ההשתלמות הכללית של בית ההשקעות מור מדורגת ראשונה מבין קרנות ההשתלמות, בעיקר בזכות התשואה הפנומנלית שהשיאה במצטבר בחמש השנים האחרונות (64.7%). גם במדדי התנודתיות (סטיית תקן) והיעילות (שארפ ואלפא) הציגה מור השתלמות כללי את הביצועים הטובים ביותר, ובשקלול כלל הפרמטרים היא מדורגת במקום הראשון.
אנליסט השתלמות כללי, שהשיגה את התשואה המצטברת הטובה ביותר בשלוש השנים האחרונות (18.9%), מדורגת במקום השני. קרן ההשתלמות הכללית של ילין לפידות שהשיגה בשנה האחרונה את התשואה העדיפה ביותר על פני כל הקרנות האחרות במסלול (12.4%) מדורגת השנה במקום השלישי.
במסלול המנייתי של קרנות ההשתלמות מנוהלים כיום כ־30 מיליארד שקל, שהשיאו השנה תשואה פנומנלית על רקע הגאות בשוקי המניות בעולם.
החשיפה המנייתית הגבוהה של קרן ההשתלמות של אנליסט היתה הסיבה לתשואות העודפות בשנות הגאות והסיבה העיקרית לכך שבשנה שעברה השתרכה הרחק מאחור עם ביצועי חסר ותשואה שלילית דו ספרתית. השנה הגיע ״הפיצוי״ עם תשואה שנתית של 23% – טובה בהרבה מהמתחרות – מה שהקנה לה את המקום השני במסלול זה.
במדדי התנודתיות והיעילות קרן ההשתלמות המנייתית של מור השיגה ביצועים עדיפים, וכך גם בתשואה המצטברת בחמש השנים האחרונות, כשהשיאה תשואה חלומית של 141%. לשם השוואה, אנליסט, שהגיעה למקום השני בתשואות ב־5 השנים האחרונות, השיגה תשואה של 89% "בלבד" – ואילו האחרונה בדירוג, הקרן המנייתית של אלטשולר שחם, השיגה פחות משליש מהתשואה של מור – 44% בחמש השנים האחרונות.