אווה אטל | צילום: אור דנון

בין העולמות: “בכל יום אני אומרת לעצמי שהצלחתי”

היא צרפתייה וישראלית, מנהלת את משרד עורכי דין “אוה אטל”, אמא לארבעה ילדים, חבדניקית בעולם חילוני. ודווקא מתוך המורכבות, אוה אטל מצליחה למצוא את האיזון בין כל העולמות, בלי לוותר על השיק הצרפתי | אורי גפן

אוה אטל תמיד התמודדה עם כל אתגר ויכלה לו. גם כיום, אחרי שמונה שנים בתור עורכת דין, מנהלת בית עם ארבעה ילדים ועושה הכל אחרי מסע רוחני של חזרה בתשובה, היא ממשיכה להיות גשר בין התרבות הצרפתית לבין הישראלית, ולתת את הטוב ביותר לנציגיהן. “למזלי, אני מכירה את שתי התרבויות ויכולה להעניק טיפול אישי ומקצועי לכל אחת מהן”, היא אומרת.

אוה נולדה בפריז ועלתה לישראל בגיל שנתיים. למרות שגדלה והתחנכה כאן, צרפת נותרה נוכחת כמעט בכל שלב בחייה ועיצבה את זהותה. “הבית והסביבה היו מאוד צרפתיים, ולמרות שהתחנכתי בישראל יש לי מבטא צרפתי. אני נשואה לצרפתי, גם הילדים דוברי צרפתית, ועם זאת אני מאוד ישראלית ומאוד מעורבת בתרבות כאן”.

דרכה המקצועית הייתה משולבת בהקמת משפחה. בגיל 19 חזרה בתשובה, והתחתנה עם בעלה, גם הוא חוזר בתשובה. היא למדה משפטים במכללת נתניה, ותוך כדי הביאה לעולם שני ילדים. “הגעתי ממשפחה מסורתית, אבל כשגדלתי הרגשתי רצון להתקרב לדת. התקרבתי לאט והתחברתי לחב”ד. זה הזרם שדיבר אליי, הרגשתי בו קהילה”, היא נזכרת בחיוך. “חודש אחרי שילדתי את הילד השני עברתי את מבחני הלשכה בהצלחה. זו הייתה תקופה עמוסה, לא ראיתי את הילדים, למדתי מבוקר עד לילה, אבל זה השתלם”.

אחרי תקופה במשרד עו”ד אלברק יוסף, שהוא המנטור שלה עד היום, יצאה לשנת שבתון בניו יורק. כשחזרה, הבינה שלהיות שכירה אינו מהווה עבורה אתגר והחליטה לפתוח משרד עצמאי. “חששתי מאוד, היו לי הרבה פחדים כאישה צעירה, אבל למזלי בעלי מאוד עודד ודחף אותי, ולמרות שנדרשה השקעה כספית והחלטתי ללכת על זה. מהר מאוד המשרד צבר תאוצה והוכיח את חשיבותו. המשרד מתמחה במיוחד בדיני מקרקעין, חוזים, צוואות וירושות משפחתיות, תוך שימת דגש על מיסוי הנוגע ללקוחות בינלאומיים”.

גשר של הזדמנויות

אוה מינפה את היכרותה עם שתי התרבויות, והמשרד המצליח שהיא מנהלת כיום מתמחה בשירותים משפטיים לקהילה הצרפתית בישראל. היא משמשת כגשר טבעי עבורן, וזאת בזכות הרקע שלה כעולה מצרפת, שליטתה בשפה ובהלך הרוח הצרפתי. “השירותים המשפטיים שאנו מעניקים הינם בהתאמה אישית עבור כל לקוח ובהתאם לצרכיו. ללקוחות הצרפתים, שאינם מכירים את החוקים והבירוקרטיה, מאוד חשוב שהדמות שמסייעת להם תהיה מישהי שהם סומכים עליה ומבינה אותם. אני מטפלת בכל הצרכים שלהם מא’ עד ת’, מבינה את הניואנסים התרבותיים”.

במה זה שונה מטיפול בקהל ישראלי שנולד כאן?

“הלקוחות הישראלים אוהבים להיות שותפים עד לפרטים הקטנים, הם יותר חשדניים, מפחדים לצאת פראיירים. ההיכרות שלי מסייעת להעניק טיפול אישי ומקצועי לכל אחת מהן”.

האם המלחמה השפיעה על העסקים?

“בהחלט. בחודשים הראשונים הייתה ירידה בעסקאות הנדל”ן, אבל אחרי כמה חודשים הייתה התאוששות דווקא משום שהמחירים היו סטטיים, ועבור לקוחות מחו”ל זה הפך לאטרקטיבי. בתחום הגירושים שאני עוסקת בו גם אני רואה זינוק. הרבה יותר נשים פונות אלינו עם הרצון להתגרש”.

כשאת מסתכלת על הדרך שעברת, מה את רואה?

אני רואה אישה צעירה שמתמודדת בעולם המשפטים התחרותי, אשת עסקים, אמא ובנוסף גם דתייה. בסוף כל יום אני אומרת לעצמי, הצלחתי. זה קשוח ודורש להטוט בין מיליון דברים. אני פמיניסטית, מבחירה, אני בוחרת להיות אשת עסקים וגם בוחרת בתפקיד האימהות ולאו דווקא מה שהחברה מעצבת ומכתיבה, ומאמינה שאפשר לעשות את שניהם. זה דורש תמרון ויצירתיות, אבל אני חושבת שדווקא היכולת הנשית לג’נגל היא יתרון”.

מה החזון שלך?

“למסד את הנוכחות הבינלאומית של המשרד כמתמחה בעסקאות נדל”ן גדולות בארץ ובחו”ל, תוך שימוש בחדשנות משפטית ומתן יחס אישי. אני שואפת להוביל את עסקת הנדל”ן הגדולה ביותר בישראל בעשור הקרוב, בדגש על התחדשות עירונית ושילוב ערך חברתי על ידי ייצוג יזמים צעירים, במיוחד נשים ומהמגזר החרדי. כמי שנכנסה לעולם המשפט ללא קיצורי דרך, מטרתי היא להוביל עסקאות גדולות ולהיות שותפה אמיתית לדרך עבור לקוחותיי”.


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן