מדענים אמריקאים פרסמו לאחרונה כי חודש יולי 2021 היה החודש החם ביותר בהיסטוריה המתועדת – מאז שהחלו המדידות לפני 142 שנה. בחודש שעבר עמד ממוצע הטמפרטורות העולמי על 16.7 מעלות.
ברקע המשבר הבטיח המייסד המיליארדר של מיקרוסופט, ביל גייטס, לתרום 1.5 מיליארד דולר לפרויקטים משותפים עם הממשלה בארה"ב כדי לסייע במאבק בשינויי האקלים, זאת כחלק מהיוזמות המוצעות על ידי הסנאט בסך 1.2 טריליון דולר. הצעת החוק עדיין לא אושרה בקונגרס, וגייטס מתכוון להעביר את הכסף רק אם זו תאושר.
בראיון לוול סטריט ג'ורנל אמר גייטס כי חברת ההשקעות שלו, שפועלת ללא מטרות רווח וממוקדת בסיוע למשבר האקלים, Breakthrough Energy Catalyst, תוכל להשקיע במימון פרויקטים שמטרתם להפחית את פליטת גזי החממה על פני תקופה של שלוש שנים.
למרות שהצעת החוק זכתה בסנאט לתמיכה דו-מפלגתית רחבה, יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי, התחייבה שוב ושוב כי לא תקיים הצבעה על הצעת החוק אם הסנאט לא יקדם גם 3.5 טריליון דולר שנמצאים במחלוקת, ואישור התקציב תלוי ברובו מסדרי העדיפויות של המפלגה.
תשתיות חדשות
הנדבן בן ה-65 אמר כי הצעת החוק של הממשל כוללת השקעה בתשתיות בסך 25 מיליארד דולר לפרויקטים ממוקדי אקלים, שהם פרויקטים בקנה מידה קטן המדגימים את השפעת הטכנולוגיה הירוקה. זה המפתח לפיתוח טכנולוגיות חדשות – בדיקת כדאיות הפרויקט ובסופו של דבר השפעה על הורדת מחיר השוק של אנרגיה נקייה.
גייטס אמר שהוא יהיה "מאוכזב במיוחד" אם הצעת החוק לא תעבור והזהיר כי פרויקטי הדגמה גדולים עשויים להיות מיושמים באירופה ובאסיה, מה שאומר שארה"ב עלולה להפסיד ביתרון מוקדם בתעשייה.
בנוסף ל-25 מיליארד דולר עבור הפרויקטים המדגימים, הצעת החוק כוללת כ-73 מיליארד דולר שישמשו להרחבת רשת ההולכה בכדי שזו תוכל לשאת אנרגיה מתחדשת בצורה טובה יותר ו-21 מיליארד דולר כדי לסייע בניקוי אתרי תעשייה ואנרגיה ישנים.
"מה שקריטי בכל טכנולוגיות האקלים האלה הוא הורדת העלויות והגדלתן לרמה די ענקית", אמר גייטס לאחרונה. "לעולם לא נצליח להצמיח אותן אלא אם הממשלה תכנס עם המדיניות הנכונה, והמדיניות הנכונה היא בדיוק מה שיש בהצעת החוק לתשתיות ירוקות".
לאחר שהעביר לאחרונה מניות בשווי 2.4 מיליארד דולר לאשתו לשעבר, מלינדה גייטס, ויתר ביל במהירות על מעמדו כאדם הרביעי בעשירי העולם. הזוג סיים את הליך גירושיהם לא מכבר, ועדיין הם מחלקים את נכסיהם.