Forbes Israel Logo

התחלה טובה ל-2022: המיליארדרים שהרוויחו הכי הרבה בשנה החולפת

יותר ממחצית מעשירי העולם המשיכו להרוויח בשנה החולפת על אף הקשיים והתנודות בצל המגפה. יחד הם הרוויחו 1.6 טריליון דולר. אלו עשרת המרוויחים הגדולים ביותר לשנת 2021

למרות הקורונה, הקשיים והתנודות הרבות בשוק, מרבית עשירי העולם המשיכו להרוויח ובגדול. זו הייתה שנה נהדרת למיליארדרים, במיוחד לאלו שהונם כבר היה מבוסס ולא העשירים הצעירים שנכנסו לאחרונה לרשימה.

מתוך 2,660 מיליארדרים ברחבי העולם, יותר ממחצית, 1,800 עשירים, הפכו עשירים אף יותר במהלך השנה החולפת על פי ניתוח פורבס, כך שהם יכולים להתחיל את שנת 2022 בנימה אופטימית למדי. בתוך קבוצה זו ישנה אליטה קטנה ומצומצמת יותר של אנשי עסקים שהרוויחו השנה סכומי עתק.

עשרת המרוויחים הגדולים ביותר בשנה האחרונה הרוויחו יחד סכום כולל המוערך בכ-458 מיליארד דולר, המהווה כרבע מההון הכולל שהרוויחו עשירי העולם במהלך השנה כולה שעומד על 1.6 טריליון דולר. שישה מחבריי העשירייה הפותחת מתגוררים בארה"ב, לצד נציגים מצרפת, סין, הונג קונג והודו. הכירו את המרוויחים הגדולים ביותר של השנה החולפת.


  1. אילון מאסק
    האיש העשיר בעולם שווה נכון להיום 265.4 מיליארד דולר לפי הערכת פורבס, והרוויח השנה כ-110 מיליארד דולר נוספים. זו הייתה שנה מטלטלת למאסק ושתי החברות שבהובלתו, חברת החלל SpaceX וחברת הרכב טסלה שרשמו השנה לא מעט הישגים, כמו חתימת חוזי ענק עם נאס"א מצד חברת החלל וכן שינויים בשווי מניות חברת הרכב החשמלי. בחודש נובמבר מאסק הפך לאיש הראשון בהיסטוריה שהונו נאמד בכ-300 מיליארד דולר, אך התמונה השתנתה במהרה לאחר ירידה בערך מניית טסלה בסמוך לפרסום הידיעה.
  2. גאוטם אדאני
    תעשיין הודי, מייסד קבוצת אדאני המשפחתית, תאגיד רב-לאומי לפיתוח נמלים בהודו. אדאני שווה נכון להיום 81.1 מיליארד דולר, כך לפי הערכת פורבס, והוא הגדיל את הונו ב-52.5 מיליארד דולר נוספים במהלך 2021. את מרבית הרווחים אדאני יכול לזקוף לשינויים והתנודות בשוק ההודי שהטיבו מאד עם החברות שהקבוצה שלו מפעילה בתחום הנדל"ן, הגז והתשתיות, ששוויין זינק במאות אחוזים בשנה החולפת.
  3. לארי פייג'
    המייסד השותף של מנוע החיפוש גוגל שווה להערכת פורבס 126.3 מיליארד דולר והרוויח בשנה החולפת 49.1 מיליארד דולר נוספים. את רווחיו הוא יכול לזקוף בעיקר לזינוק בשווי מניית חברת האם של גוגל – אלפבת, שזינקה ב-71% במהלך השנה.
  4. לארי אליסון
    היזם האמריקאי, מייסד ומנכ"ל חברת אורקל, שווה להערכת פורבס 135.7 מיליארד דולר, אליהם התווספו השנה 47.5 מיליארד דולר נוספים. אליסון הרוויח השנה בעיקר הודות לחלקו במניות של ענקית הטכנולוגיה אורקל, ששוויין זינק ב-61% במהלך השנה החולפת. בנוסף, אליסון הוא האדם הפרטי השני שמחזיק במספר הרב ביותר של מניות בחברת הרכב טסלה ולכן נהנה השנה מעליית בשווי המניות גם בתחום זה.
לארי אליסון - מייסד אורקל. פועל להקמת סביבת חיים בריאה | צילום: shutterstock, GettyImages Phillip Faraone Stringer
לארי אליסון – מייסד אורקל. אחד המשקיעים הגדולים ביותר בטסלה | צילום: shutterstock, GettyImages Phillip Faraone Stringer

5. סרגיי ברין
המייסד השותף השני של גוגל שווה להערכת פורבס 121.7 מיליארד דולר, והוא הרוויח השנה 46.7 מיליארד דולר נספים בעקבות העלייה בערך מניות אלפבת, בדומה לשותפו פייג'. כמו כן, ברין מעורב בכמה השקעות מוצלחות נוספות שסייעו לו לגרוף השנה רווחים לכיסו, כמו חברת התעשייה האווירית LTA התגלו השנה כמוצלחות והגדילו את רווחיו.

  1. ברנאר ארנו
    ראש תאגיד היוקרה הצרפתי LVMH נהנה השנה מתואר האיש העשיר בעולם לתקופה קצרה בלבד, לאחר נסיקה בשווייה של מניית התאגיד. ארנו ממוקם כעת במקום השלישי ברשימת עשירי העולם עם שווי מוערך של 193.9 מיליארד דולר, אליהם התווספו השנה 43 מיליארד דולר נוספים, בעיקר הודות לעלייה בשווי מניית התאגיד הכולל את חברת האופנה העילית לואי ויטון, חברות המשקאות הנסי ומואט, ומותגי אופנה יוקרתיים נוספים כמו פנדי, דיור וג'יבנשי.
  2. סטיב באלמר
    הבעלים של קבוצת הכדורסל הלוס אנג'לס קליפרס שווה השנה כ-20% יותר ממה שהיה שווה בשנה שעברה. הונו, המוערך על ידי פורבס בכ-107.5 מיליארד דולר, עלה ב-32.3 מיליארד דולר בשנה החולפת. רווחיו של באלמר עלו השנה בעיקר בזכות החזקותיו בענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט.
ברנאר ארנו. צילום: Getty Images
ברנאר ארנו. שולט בתעשיית מוצרי היוקרה | צילום: Getty Images

8. ג'אנג יימינג
היזם הסיני והמייסד של חברת בייטדאנס, חברת האם של אפליקציית הווידיאו הפופולרית טיקטוק, שווה לפי הערכת פורבס 59.4 מיליארד דולר והרוויח השנה 31.7 מיליארד דולר נוספים. יימינג פרש השנה מתפקידו בחברה והעביר את תפקיד המנכ"ל. עם זאת, הוא מחזיק ב-22% ממניות החברה, להם הוא יכול לזקוף את רווחיו בשנה החולפת.

9. רובין צנג
איש העסקים ההונג קונגי, היו"ר והמייסד של חברת Contemporary Amperex Technology, אחת הספקיות הגדולות בעולם של סוללות לרכבים חשמליים, שווה לפי הערכת פורבס 57.6 מיליארד דולר אליהם התווספו השנה 26.8 מיליאד דולר נוספים הודות לעלייה בערך מניות החברה, וכן העלייה בערך מניות טסלה שהשפיעה על הסקטור כולו.

10. ביל גייטס
מייסד מיקרוסופט שווה כיום 139.2 מיליארד דולר והרוויח 18.9 מיליארד דולר נוספים. למרות הסכום המשמעותי, השנה גייטס זכה לדירוג הנמוך ביותר בדירוג 400 עשירי ארה"ב של פורבס מזה 30 שנה. עם זאת, הוא יכול לזקוף את רווחיו לחלקו במניות מיקורוסופט וחברות אחרות בהן הוא משקיע בתחומים שונים שראו השנה עלייה ברווחים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.