חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

שוקלים רילוקיישן? הכירו את תוכנית הנוודים הדיגיטליים החדשה של קנדה

ההליך מיועד ומותאם בצורה הטובה ביותר לצרכיהם של עובדי הייטק | צילום: Shutterstock
ההליך מיועד ומותאם בצורה הטובה ביותר לצרכיהם של עובדי הייטק | צילום: Shutterstock
התוכנית החדשה של ממשלת קנדה יצרה באזז רציני בקרב עובדים מרחוק במגזר ההייטק • הנה כל מה שאתם צריכים לשקול לפני המעבר לאמריקה הצפונית

קנדה מחזרת אחר עובדים "מרחוק" מהמגזר הטכנולוגי ומציעה תכנית נוודים דיגיטלית המאפשרת למבקרים לשהות במדינה עד שישה חודשים ללא צורך באישור עבודה, ובכך פותחת את הדלת למה שיכול להפוך למדיניות קבועה.

היוזמה מגיעה בתקופה בה קנדה מתמודדת עם מחסור בכוח אדם טכנולוגי. אסטרטגיית הכישרונות הטכנולוגיים החדשים של המדינה שואפת ליצור מאגר של עובדים שיישארו בקנדה לטווח הארוך. ישנה עדיפות למועמדים בתחומי המדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (STEM) – כולל מדעני נתונים, מפתחי תוכנה ומתכנתים, מתמטיקאים, סטטיסטיקאים, מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה.

"בסופו של דבר, ההליך מיועד ומותאם בצורה הטובה ביותר לצרכיהם של עובדי הייטק מיומנים, שמטבע העבודה שלהם, יכולים לעבוד מרחוק", הצהירה ג'ולי לאפורטון, דוברת מחלקת הגירה, פליטים ואזרחות בקנדה. "התוכנית, בשילוב עם אמצעים נוספים שנקבעו כדי למשוך כישרונות טכנולוגיים, תבטיח שקנדה תישאר תחרותית במרוץ העולמי".

בנאום בחודש שעבר אמר שון פרייזר, שר ההגירה הקנדי, שתוכנית הנוודים הדיגיטלית "תאפשר לעובדים עם מעסיק זר לחיות בקנדה עד שישה חודשים, לחיות ולהניע את הכלכלה בתוך הקהילות במדינה, ואם הם יקבלו הצעת עבודה בזמן שהם כאן, אנחנו הולכים לאפשר להם להישאר ולעבוד בקנדה".

מאז 2019, מספר הנוודים הדיגיטליים בעלי משרות בשכר גדל ביותר מפי שלושה | צילום: Shutterstock

"ההכרזה בהחלט קיצצה הרבה מההגבלות הקיימות בהגירה קנדית רגילה", אומרת ניקול סיסליקי, מנהלת בכירה לשירותים בינלאומיים ב-MBO Partners, חברה שבסיסה בטקסס המחברת בין חברות לעובדים עצמאיים.

במהלך מגיפת הקורונה, מיליוני עובדים אמריקנים אימצו את הרעיון של נוודות דיגיטלית. מאז 2019, מספר הנוודים הדיגיטליים בעלי משרות בשכר גדל פי שלושה, לפי מחקר מ-2022 של MBO Partners.

בעוד כמה מענקיות הטכנולוגיה הבולטות בארה"ב – כולל אמזון, אפל, גוגל ומטא – מחזירות עובדים למשרד במשך מספר ימים בשבוע, סיסליקי מציינת שחברות אמריקניות רבות עדיין מאמצות עבודה מוחלטת מרחוק. "חברות בכל הגדלים ובכל הענפים מנסות למצוא דרך לאיזון", היא אומרת. "כיצד אנו מספקים את הצורך של העובדים לעבוד מרחוק לפחות חלק מהזמן, אבל גם נהנים משיתוף הפעולה המתרחש כאשר אנשים מתכנסים באופן טבעי במשרד?"

לפני שמחליטים אם לבלות שישה חודשים, שנה או אף יותר במדינה זרה, נווד דיגיטלי צריך לשקול מספר גורמים, אומרת סיסליקי, החל מהאם למעסיק הנוכחי יש מדיניות נוודים דיגיטלית רשמית. "חלק מהחברות משרטטות קווים כללים לגבי כמה זמן הן יאפשרו לעובדים לעבוד מרחוק", היא אומרת. "חלקו מאמצות 30 יום, 60 יום, 120 יום וחלקן מאפשרות עד שישה חודשים", היא מוסיפה.

מיליוני עובדים אמריקנים אימצו את הרעיון של נוודות דיגיטלית. קוויבק, קנדה | צילום: Shutterstock

שנית, מכיוון שאזרחים אמריקנים נדרשים לשלם מס הכנסה בארה"ב גם כאשר הם חיים מחוץ למדינת הולדתם, נוודים דיגיטליים צריכים להבין את חוקי המס בין ארה"ב למדינת היעד.

במהלך ששת החודשים הראשונים בהם חיים בקנדה, אמריקנים העובדים עבור חברות אמריקניות יהיו כפופים למסים בארה"ב בלבד, הודות למה שמכונה "חוק 183 הימים" הקנדי, המאפשר לזרים העובדים עבור מעסיקים זרים לשהות שישה חודשים מתוך שנה נתונה במדינה ללא תשלום מסים קנדיים. לאחר 183 הימים הראשונים הללו, אם העובדים הזרים יתקבלו לעבודה על ידי מעסיקים קנדיים, הם יהיו כפופים למסים קנדיים בנוסף למסים בארה"ב.

"השטן נמצא בפרטים הקטנים", אומרת סיסליקי. "אדם שהכין את עצמו ושכר את יועץ ההגירה והמיסוי הנכון יקבל את ההחלטות הנכונות בנוגע לאן לעבור ולכמה זמן".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן