Forbes Israel Logo
La Dolce Vita. טירת גוצ'אנו בבורגוס, סרדיניה, איטליה | צילום: Shutterstock
La Dolce Vita. טירת גוצ'אנו בבורגוס, סרדיניה, איטליה | צילום: Shutterstock

שוקלים לעבור לגור בסרדיניה? הרשויות המקומיות מוכנות לשלם לכם על זה

אם אי פעם חלמתם לגור באיטליה, זה הזמן להגשים את החלום – וגם להרוויח מזה על הדרך. אז מה הקאץ'?

באי הים־תיכוני היפהפה סרדיניה מוכנים לשלם 15 אלף דולר לכל מי שיעבור לגור בו. על פניו, קשה לדמיין מצב שבו מקום משגע כל כך ייאלץ לשלם לאנשים כדי לעבור להתגורר לחופיו. ובכל זאת, כך מנסה השלטון המקומי למשוך תושבי קבע חדשים למקום שהאוכלוסייה בו רק הולכת ומידלדלת.

לצורך העניין הקצו רשויות האי כ־45 מיליון יורו, שמשמעותם סבסוד של 3,000 מענקים. וסרדיניה לא לבדה. במקומות נוספים באיטליה משתמשים בשיטה דומה כדי למשוך אוכלוסייה חדשה; במחוז קלבריה מחלקים 33 אלף דולר לתושבים חדשים; ובכפר סנטו סטפנו די ססניו מציעים מענק גדול עוד יותר – 52 אלף דולר – למי שיעבור להתגורר ולעבוד במקום.

העיר קסטלרדו בסרדיניה, מחוז ססארי, איטליה. | צילום: Shutterstock

"יצרנו תנאים שיעודדו אנשים צעירים להגיע לכאן ולפתח את המרקם הכלכלי באזורים השבריריים יותר", מסביר נשיא סרדיניה כריסטיאן סולינס. "לא תיתכן צמיחה ללא השבחה אמיתית של אזורים פחות מפותחים באי, ומכאן הצורך במדיניות חדשה בכל הנוגע לאכלוס".

אז מה הקאץ'? כדי לענות על הקריטריונים הדרושים יש לעבור להתגורר בעיירה שאוכלוסייתה מונה פחות מ־3,000 איש, ולהישאר שם כל הזמן – כלומר, אי אפשר לקנות שם וילה ייעודית לחופשות. והכי חשוב: תוך שנה וחצי יש להירשם כתושב קבע של האי.

מכונית וינטג' טיפוסית ברחובות הצרים של הכפר האיטלקי המסורתי. קסטלרדו, סרדיניה | צילום: Shutterstock

למרות זאת, עושה רושם שזה שווה את זה. האי השני בגודלו בים התיכון ידוע במימיו הצלולים, היסטוריה עשירה (שרידים ארכיאולוגיים מתקופת הברונזה), ואוכל משובח. קו החוף משתרע על פני יותר מ־1,900 קילומטרים, ומנוקד בחופים בתוליים ונוף הררי פראי המחובר למסלולי הליכה. בין הכפרים המקסימים הכלולים בתוכנית אפשר למנות את גלטלי (הפופולרי בקרב מטיילים) וקאלאסטה (שידוע בזכות חופיו החוליים המרהיבים).

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן