Forbes Israel Logo
מייסדי Control Up: לקראת גיוס כוח אדם נוסף לחברה המתפתחת | צילום: David Garb
מייסדי Control Up: לקראת גיוס כוח אדם נוסף לחברה המתפתחת | צילום: David Garb

הסטארט-אפ הישראלי Control Up מגייס 100 מיליון דולר

לאחר שנה מוצלחת במיוחד ועלייה של כ-50% בהכנסות ו-67% בכמות הלקוחות הגדולים, החברה שפיתחה תוכנה לניהול מרחוק של מחשבי קצה בארגונים גדולים השלימה סבב גיוס מוצלח נוסף

קטר ההיי-טק ממשיך לדהור: למרות האטה מסוימת בקצב ובהיקף הגיוסים של חברות הסטארט-אפ הישראליות שנרשמה ברבעון השלישי של השנה, נראה שנתוני הרבעון האחרונים שפורסמו היו רק מכה קלה בטיסת הסילון. כבר עכשיו, לפני סיום הרבעון הרביעי של השנה, 2021 כבר מוכתרת כשנת שיא היסטורית של סקטור הייטק הישראלי.

עוד הוכחה להמשך הרתיחה במגזר הטכנולוגי של ישראל מתקבלת היום עם ההכרזה של חברה ישראלית נוספת אשר מודיעה על גיוס בהיקף של 100 מיליון דולר – עליו חתומה חברת הסטארט-אפ – Control-Up.

לדברי הסטארט-אפ הטכנולוגי המפתח תוכנה לניהול מרחוק של מחשבי קצה בארגונים גדולים, גיוס הענק – אותו הובילו חברת השקעות הבינלאומית K1 וקרן ההון סיכון  JVP של אראל מרגלית – ישמש את החברה להרחבת השותפויות האסטרטגיות, לכניסה לשווקים חדשים ולפיתוח הפלטפורמה.

הפלטפורמה שעומדת בבסיס הטכנולוגיה שפיתחו ב- Control-Up נחשבת כיום לאחת המובילות והמתקדמות בעולם בתחום הבטחת תשתיות טכנולוגיות אופטימאליות לעובדים. כידוע, מדיניות הסגרים ומגבלות הקורונה שכפתה המגפה העולמית, האיצה בארגונים לאמץ תהליכי עבודה חדשים ודחפה מעבר מהיר למודל עבודה מרחוק – כזה אשר ייצר עבור ארגונים ועובדים, אתגרים חדשים ומורכבים שהצריכו היערכות טכנולוגית מתאימה.

Control-Up פיתחה פלטפורמה שמספקת ״סביבה אמינה״ לעבודה מרחוק, באמצעות מגוון רחב של כלים ויכולות ניטור ומעקב בזמן-אמת לאפליקציות הארגוניות – יכולות שהוכחו כאפקטיביות ומבוקשות במיוחד מצד חברות ותאגידים גדולים בשנות הקורונה.

לדברי החברה, בשנה האחרונה למעלה ממיליון עובדים השתמשו בפלטפורמה של Control-Up שחוותה זינוק של 50% בהכנסות וגידול של 67% במספר הלקוחות הגדולים

לדברי החברה, המוצר שפיתחה נמצא כבר היום בשימוש ארגונים מובילים ותאגידים בינלאומיים, ביניהם ארבע מתוך חמש חברות ביטוח הבריאות הגדולות בעולם, חמש מתוך שמונה חברות שירותי הבריאות הגדולות בארה"ב, וארבע מתוך שש חברות שירותי התקשורת הגדולות בעולם. בשנה האחרונה, למעלה ממיליון עובדים נוספים השתמשו בפלטפורמה של Control-Up, שחוותה באותה תקופה זינוק של 50% בהכנסות וגידול של 67% במספר הלקוחות הגדולים.

״אנשי ה-IT נדרשים היום לעבור טרנספורמציה: מניהול של מטה מרכזי אחד  – לאלפי ׳מיני-משרדים׳ בבתי העובדים. בצל האתגר הזה –  Control-Up מספקת פתרונות שמועילים כדי לחסוך בעלויות, להגביר פרודוקטיביות ולמנוע סיבוכים, בכל סביבת עבודה, גם כזו שמשתנה לאורך זמן״, מסר אסף גנות, מנכ״ל החברה.

״בעקבות סבב הגיוס, נמשיך לפתח פתרונות שמאפשרים לארגונים גדולים לצעוד לעתיד שבו המיקום הגאוגרפי של העובד לא משפיע על חווית המשתמש, כך שהוא יכול לעבוד בכל מקום", הוסיף.

"העולם שאחרי הקורונה מציב אתגר לא פשוט למנהלי IT בארגונים גדולים. כיום הם צריכים לפקח על הביצועים של המערכות הארגוניות עבור כל אחד מהעובדים במשרדים, בבתים או בכל מקום מרוחק אחר", מתאר אראל מרגלית, מייסד ויו"ר קרן ההון סיכון הירושלמית, JVP.

״החברה מספקת ניתוח מעמיק מבוסס AI של האפליקציות הקריטיות עבור עובדי החברה, מצביעה על בעיות ומוצאת פתרונות, נותנת תמונה מלאה של כלל העובדים בכל מקום בו הם נמצאים ומאפשרת למנהלי ה-IT לפקח, להעריך ולשפר את התפוקה של האירגון״.

בנובמבר 2020, לפני שנה בדיוק, השלימה החברה גיוס של 27 מיליון דולר בסבב C, שנערך גם הוא בהובלת קרנות JVP ו-K1. סבב הגיוס הנוכחי מביא את סך גיוסי חברת הסטארט-אפ הוותיקה שהוקמה לפני כעשור לכ-140 מיליון דולר. את החברה הקימו ב-2011, אסף גנות המשמש כיום מנכ״ל ויוני אביטל, סמנכ"ל התפעול של החברה.

למרות שמטה החברה ממוקם בעמק הסיליקון בקליפורניה, כ-60% מתוך 250 העובדים פועלים מהמשרדים בישראל. בשנה האחרונה הגדילה החברה את מצבת כוח האדם שבכ-40%. לאחר הגיוס הנוכחי, הצהירה החברה כי בכוונתה להגדיל ב-40% נוספים את כמות העובדים בחברה, כמות של כ-100 עובדים נוספים, ש-60 מהם יגויסו בישראל.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן