Forbes Israel Logo
מהפכת הבריאות בצל מגפת הקורונה | צילום: shutterstock
מהפכת הבריאות בצל מגפת הקורונה | צילום: shutterstock

לא רק חיסונים: החברה שמפתחת טכנולוגיה מבוססת לד להתמודדות עם נגיף הקורונה

חברת EmitBio יצרה טכנולוגיה מבוססת לד במטרה להתמודד עם התפשטות המגפה ולהקל בתסמינים: "זה יעד שאפתני אבל אם נצליח - נשפיע על כל העולם. לא נעצור רק בקורונה"

בעוד חיסוני הקורונה הולכים ומשתכללים בעת האחרונה ומתוכננים להתמודד עם הווריאנטים השונים, חברות פארמה שונות מנסות למצוא פתרונות נוספים להתמודדות עם המגפה. חברת EmitBio מצפון קרוליינה שמה לעצמה מטרה לייצר פתרון חדשני להתמודדות עם המחלה, באמצעות טכנולוגיה שעושה שימוש בנורות לד.

החברה מצאה דרך להשתמש באור בתדירויות ספציפיות במקום להשתמש בספקטרום השלם. את הבהובי נורות הלד מכוונים לאף ולגרון של המטופל במטרה 'להרוג' את הנגיפים ולעודד תגובה של מערכת החיסון.

החברה טוענת כי הפתרון יכול להיות יעיל לא רק כאמצעי מניעה למחלה אלא גם לשימוש ביתי לאחר הדבקה וטוענים כי המכשיר נמצא יעיל בהתמודדות עם תסמיני קורונה והקלה בכאבים. מנכ"ל החברה, ניל האנטר, אמר בהצהרה לכלי התקשורת כי "מדובר בפתרון כמעט בלתי ייאמן. זה משפיע על חברות פארמה שמנסות למצוא פתרונות למחלה וזה עשוי להשפיע גם על מדיניות של ממשלות שונות ולדרכי ההתמודדות שלהן עם הנגיף".

האנטר מוביל שימוש בטכנולוגיית לד בתחומים שונים כבר מספר עשורים. בשנת 1987 הקים את חברת Cree שייצרה נורות חשמל ומוצרים נוספים. הוא עזב את החברה בשנת 2005 וייסד חברה נוספת שעוסקת בתחום בשם LED lighting Fixtures.

בשנת 2015 הנטר הפך למייסד שותף של חברת הפארמה KnowBio שמטרתה הייתה להשתמש בטכנולוגיות לד לצרכים רפואיים. עם הקמתה החברה גייסה 75 מיליון דולר והקימה חברות בת שונות לרבות EmitBio. החברה התמקדה במחקר מדעי ועל פתרונות רפואיים אפשריים בשימוש בטכנולוגיית לד והגיעה כאמור להישגים מרשימים.

טכנולוגיית לד. האם מדובר בפתרון הרפואי של העתיד? | Shutterstock
טכנולוגיית לד. האם מדובר בפתרון הרפואי של העתיד? | Shutterstock

"ייתכן מאד שמדובר במנגנון יעיל להתמודדות עם המגפה. יכול להיות שטכנולוגיה כזו יכולה לעזור בהתמודדות עם וירוסים שונים ולהוות סוג של משכך כאבים ביתי", מסביר ד"ר דיווי סמית', ראש המחלקה למחלות זיהומיות בבית החולים האוניברסיטאי בסן דייגו שבקליפורניה. "אני חושב שנדרשים ניסויים רבים כדי להסיק מסקנות חד משמעיות, אבל מדובר בפתרון עם פוטנציאל גדול", הוא מסביר.

החברה הודיעה כי היא עובדת יחד עם ה-FDA על מנת להבין את הפוטנציאל ההמוני לשימוש בטכנולוגיה החדשה וכי כרגע נערכים ניסויים נוספים כדי לספק תמונת מצב מהימנה יותר בנוגע לתוצאות השימוש במכשיר. לאחרונה החל ניסוי ב-120 חולי קורונה ברמה קלה עד בינונית כדי לראות האם השימוש אכן מוביל לירידה בתסמינים שלהם.

"מדובר ביעד שאפתני אבל אני מאמין שאם נצליח יהיו לכך השלכות מרחיקות לכת. אנחנו מתכוונים לחקור את השימוש בטכנולוגיה הזו בנגיפים נוספים, לא נעצור רק בקוביד-19. אנחנו מאמינים שיש בכך חשיבות להתמודדות עם מחלות נגיפיות שעשויות להפתיע אותנו בהמשך", מסכם הנטר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.