Forbes Israel Logo

CyberX

ניר גילר ועומר שניידר הם שני המייסדים שעומדים מאחורי CyberX, חברה שמציעה פלטפורמה לאבטחת סייבר בתחום התעשייה ומגנה על רשתות אנרגיה, נפט וגז, מים, כימיקלים ופארמה, תחבורה וייצור. מוצר הדגל של החברה הוא XSense, שמאפשר לזהות פעולות התקפה ולספק תוצאות מידיות על ידי מידע שנאסף מהטכנולוגיות שאמונות על איתור שינויים במערכת באמצעות ניטור שוטף (סביבת ה־Operation Technolog). הזיהוי מתבצע באמצעות מנגנוני ביג דאטה ולמידה חישובית, בכל סביבה תעשייתית שהיא.

הכתבה מופיעה בגיליון מאי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

גילר ושניידר מכירים עוד מתחילת שירותם הצבאי כעתודאים. השניים הם יוצאי מצו"ב – מרכז צופן וביטחון ביחידת לוטם של אגף התקשוב בצה"ל, שאחראי על הצפנה ואבטחת מידע בכל מערכת הביטחון בארץ ונחשב למוביל בתחום. גם לאחר השחרור הם היו מעורבים בפרויקטים חשובים של הגנת סייבר, כאשר שניידר היה חבר במיזם הקיברנטי הלאומי – הגוף שקדם להקמת מטה הסייבר הלאומי.

"עוד לקראת סוף השירות זיהינו שהעולם התעשייתי הוא תחום ליבה מאוד גדול", מספר גילר, שמשמש כמנהל הטכנולוגיה של החברה. השניים הבינו שהבעיה הגדולה בתחום הסייבר היא שבדרך כלל משפרים את מערכות ההגנה, כמו אנטי וירוס, באחוזים בודדים בלבד. "לילה אחד הסתכלנו אחד על השני ואמרנו – אנחנו לא הולכים לשפר משהו במעט, אלא לעסוק באתגר שלא קיבל מענה, ואז התחלנו את CyberX". השניים נסעו לארה"ב כדי לעקוב אחרי מה שקורה בעולם, ולפני כשנתיים גייסו מעל ל-2 מיליון דולר, בהובלת גלילות קפיטל, בין השאר יחד עם GlenRock של ליאון רקנאטי, Swarth Group של שאול שני ו־Flint Capital. חודשים ספורים בלבד לאחר מכן הם שיחררו את Xsense. למרות שההתחלה הייתה לא פשוטה והיו כאלו שהרימו גבה לגבי היכולת של השניים למכור לחברות שהמתקנים שלהן נאמדים במיליארדי דולרים, הם הצליחו למכור לחברות ענק בארה"ב, אירופה והמזרח כבר בשלב מוקדם.

גילר (מימין) ושניידר

להוות אוטוריטה

בנוסף לכך, גילר מציין כי CyberX משקיעה רבות במחקר. "בתחום שהוא חדשנות אתה חייב גם להוכיח ברמה מחקרית, וברמת ההבנה וה־IT של החברה, שאתה המתקדם ביותר. גם לקוחות, מעבר לכך שהם קונים ממך את הפתרון ואתה פותר להם את הבעיה, רוצים לדעת שהם פונים לאוטוריטה. זה לא מספיק להיות יותר טוב מ־IBM". גילר ממשיך ואומר כי "בכל אופן אנחנו לא IBM, ואנחנו מצליחים להביא פתרון לתחום ענק".

בשנים הקרובות, אומר גילר, האתגר יהיה לקחת את החברה, שהיא צעירה ומצליחה, ולהפוך אותה "לחברה מוכרת, עולמית ומונפקת. אנחנו מוכרים משהו שמשנה את המשחק", הוא מסכם.

לרשימה המלאה: חברות הסייבר המבטיחות בישראל

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.