ב-2014 הודיע הבנק הגדול ביותר בארה"ב שעל אף שהשקיע לא פחות מרבע מיליארד דולר באבטחה – הוא נפרץ. בדיעבד, זוג ישראלים שעבדו מהבית היו אלה שעמדו מאחורי המתקפה. זו אולי הדוגמה הטובה ביותר לא־סימטריה ששוררת היום בין תוקפים למגנים בתחום הסייבר. חברת סימטריה (Cymmetria) רוצה לאזן את אי השוויון הזה, ואפשר להבין זאת כבר משמה. "אנחנו רוצים להגיע למצב שבו למגנים יהיה אותו הכוח", אומר דין זיסמן, בוגר 8200 וממייסדי החברה, שמשמש בתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיות. יחד איתו ייסד את החברה המנכ"ל גדי עברון, שהיה בכיר בקספרסקי בתפקידו האחרון וממקימי מערך אבטחת המידע של תהיל"ה (תשתית הממשלה לעידן האינטרנט). אליהם הצטרפו גם אימרי גולדברג (אף הוא בוגר 8200) ואיירין אבזגאוז, שאותה מגדיר זיסמן כ"אחת מאנשי המוצר הטובים ביותר בארץ בתחום הסקיוריטי".
הכתבה מופיעה בגיליון מאי של מגזין פורבס ישראל
לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645
לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל
לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק
בשביל ליצור את הסימטריה שלה שואפים בחברה, הם עוסקים בתחום ההטעיה שמושך תשומת לב רבה בשנה האחרונה. בישראל קיימות ארבע חברות שעוסקות בתחום, ובארה"ב ישנה עוד חברה אחת. "בעצם אנחנו משתמשים בהבנה שלנו את הפסיכולוגיה של האקרים כדי להטעות אותם ולגרום להם לחשוף את עצמם", מסביר זיסמן את המערכת שגורמת לתוקף להאמין שהוא הצליח לחדור לארגון, כשבפועל זה עובד בסביבה וירטואלית. "הטכניקה הזו מגיעה בניגוד לטכניקות אחרות שמנסות למצוא את התוקפים. במקום זה אנחנו גורמים להם לחשוף את עצמם".
גדי עברון (מימין) ודין זיסמן | צילום: פוסטר צילום
יש קבלות
נראה שהמוצר של סימטריה עושה את העבודה. בתחילת דרכם, הלקוח המשלם הראשון שלהם – חברה פיננסית מקליפורניה – שכר חברה שתנסה לחדור למערכותיו כדי לבחון את החסינות שסיפקה סימטריה. "הם לא ידעו שאנחנו שם ותפסנו אותם", מספר זיסמן על החברה שהוקמה בדצמבר 2014, ומעסיקה היום כ־25 עובדים, רובם בישראל. לקוחות החברה, לעומת זאת, אותם היא לא מוכנה לחשוף, נמצאים באירופה ובארה"ב. מקרה דומה קרה גם מול סוכנות ממשלתית ששוכרת את שירותיה של סימטריה, רק שבמקרה זה היה מדובר במערך תקיפה מהסוג המתקדם ביותר, שמקורו סיני.
לרשימה המלאה: חברות הסייבר המבטיחות בישראל
|