Forbes Israel Logo
מעמד חלוקת הפרסים ב- Cyber Nations Championship. במרכז הזוכה במקום הראשון, Sam Lee | צילום: יוסי אלוני
מעמד חלוקת הפרסים ב- Cyber Nations Championship. במרכז הזוכה במקום הראשון, Sam Lee | צילום: יוסי אלוני

הסכמי אברהם בממד הקיברנטי: CyTaka הישראלית משתפת פעולה עם הממשל האמירתי

נציגים של למעלה מ-20 מדינות לקחו חלק בתחרות ייחודית שנערכה לאחרונה בדובאי, והם התמודדו עם אתגרי סייבר מן המתקדמים בעולם. יגאל אונא, ראש מערך הסייבר לשעבר: "רק בשיתוף בינלאומי של ידע, אבטחה, ניסיון וטכנולוגיה נוכל לנצח את התוקפים"

אליפות סייבר ייחודית, שנערכה בין למעלה מ-20 מדינות, התקיימה לאחרונה בדובאי בהובלת יוניקורן הסייבר הישראלי – CyTaka. התחרות נערכה בעקבות שיתוף פעולה בין הממשל האמירתי לבין חברת סייבר ישראלית.

אליפות העולם בסייבר לאומות Cyber Nations Championship התקיימה בין 22 ל-24 בינואר, בהובלת יזם 'הטובים לסייבר' דורון אמיר. בתחרות לקחו חלק 100 האקרים מ-24 אומות, וכן בכירי מערכת הביטחון והסייבר בישראל: האלוף במיל' וראש המוסד לשעבר, דני יתום; ראש מערך הסייבר לשעבר, יגאל אונא; סגן ראש השב"כ לשעבר, יאיר (רולי) שגיא; בכיר לשעבר באינטרפול וחבר בוועדה המייעצת ל-CyTaka, ויטאלי פרילוג; שגריר ישראל באמירויות, אמיר חייק; הקונסולית הכללית בדובאי, לירון זסלנסקי ועוד.

אנשי סייבר והאקרים מובילים ממדינות כמו מלזיה, לבנון, סוריה, פקיסטן, דובאי, ישראל ואיחוד האמירויות התאחדו על במה אחת, ובתחרות מותחת הם התמודדו עם אתגרי סייבר מן המתקדמים בעולם: מתקפות סייבר על בתי חולים, על מערכות בנקאות ופיננסים, על מכוניות אוטונומיות ועל עולם התעופה.

מתכוננים לגמר

שלבי התחרות הראשונים החלו באפליקציית CyTaka, והמנצחים בשלב המוקדמות הוטסו לאליפות בדובאי. בין המשתתפים היה גם צח פחימה, הישראלי שזכה באליפות הסייבר לצפון של CyTaka, שהתקיימה בקרית שמונה ובאליפות ישראל שהתקיימה בתל אביב.

בפרס הראשון, בסך 100 אלף דולר, זכה Sam Lee ממלזיה אשר מתגורר בניו יורק, שם הוא עובד כמהנדס אבטחה באמזון; בפרס השני, בסך 10,000 דולר, זכה Sachin Kamath מהודו; ובפרס השלישי, 5,000 דולר, זכה  Abdulwahab Al Gamhi מאיחוד האמירויות.

מוחמד אל כוויתי (מימין) ודורון אמיר. "אירוע המשקף את האינטרסים המשותפים של שתי המדינות" | צילום: יוסי אלוני
מוחמד אל כוויתי (מימין) ודורון אמיר. "אירוע המשקף את האינטרסים המשותפים של שתי המדינות" | צילום: יוסי אלוני

כל הזוכים בעשרת המקומות הראשונים הבטיחו את השתתפותם בגמר אליפות העולם לסייבר שיערך בחודש מרץ בדובאי, במסגרת ועידת הסייבר השנתית בדובאי – GISEC Global. בגמר יוכרז אלוף הסייבר העולמי שיזכה בפרס על סך מיליון דולר.

"אי אפשר לנצח סייבר לבד"

עם סיום האירוע התרחש מופע אורקולי נדיר שהוקרן על המגדל הגבוה בעולם – הבורג' ח'ליפה – ובו הומחש שיתוף הפעולה בין CyTaka לבין מערך הסייבר של האמירויות Cyber security council, UAE.

"שיתוף הפעולה עם הממשל האמירתי הוא מימוש של הסכמי אברהם והבעת אמון, תמיכה וחזון משותף של סייבר חיובי כנגד כלל האיומים בתחום", אומר דורון אמיר, יזם 'הטובים לסייבר' ומנכ"ל CyTaka. "גיוס של כלל ההאקרים בכל רחבי העולם, בצירוף של מתכנתי סייבר העוזרים להעצים את כוח האדם בתחום הסייבר והאבטחה, מאפשרים לנו יחד להעלות בעיות אבטחה ושיפורי הגנה על ידי השתתפות באליפויות הסייבר מעל במה בינלאומית".

ד"ר מוחמד אל כווייתי, ראש מערך הסייבר של האמירויות, הוסיף : "זהו אירוע ייחודי ומדהים המשקף את האינטרסים המשותפים של שתי המדינות. לפני שנתיים אירועים כאלה לא יכלו להתקיים, היום אנחנו עובדים ביחד על מטרה משותפת של הגנה מפני מתקפות סייבר. אנחנו צריכים לפתח את הכישורים הללו וצריכים עוד אנשי סייבר".

"ישראל נמצאת באופן תדיר על הכוונת של מדינות וארגונים כיעד לתקיפות סייבר. אי אפשר לנצח סייבר לבד. רק בשיתוף בינלאומי של ידע, אבטחה, ניסיון וטכנולוגיה נוכל לנצח את התוקפים", אמר יגאל אונא, ראש מערך הסייבר לשעבר. "רק בפיתוח כלים טכנולוגיים מתקדמים שמתבססים על חלוקת ושיתוף ידע בין גורמים חיוביים גלובליים נוכל להמשיך ולהוביל את הלוחמה המתמשכת בתחום הסייבר".

המופע האורקולי על גבי הבורג' ח'ליפה | צילום: יוסי אלוני

האלוף במיל' דני יתום, ראש המוסד לשעבר: ״ישראל חייבת להיות בחזית הטכנולוגיה של סייבר הגנתי. כמדינה שמותקפת תדיר על ידי אויביה, חברה כמו CyTaka, שמביאה מודל חדשני שגם מייצר שיתוף ידע וגם מפתח כלים הגנתיים, היא חוד החנית של המלחמה הבאה בזירת הסייבר״.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.