Forbes Israel Logo

המשכורות עולות והפערים מצטמצמים: סקר קהילת המעצבים לשנת 2021

איזה תחום בחוויית המוצר הפך לפופולרי במיוחד בתקופה האחרונה ומהי רמת שביעות הרצון מהמקצוע? כל פרטי הסקר העדכני לשנת 2021 | עיצוב: שיר זלצברג
איזה תחום בחוויית המוצר הפך לפופולרי במיוחד בתקופה האחרונה ומהי רמת שביעות הרצון מהמקצוע? כל פרטי הסקר העדכני לשנת 2021 | עיצוב: שיר זלצברג
מידי שנה, זו השנה הרביעית ברציפות, נערך סקר בקרב קהילת מעצבי חווית המשתמש בארץ. אילו שינויים עברה התעשייה השנה ובכמה עלה השכר הממוצע במשק?

Contributors

זו השנה הרביעית בה אני עורכת את סקר השכר השנתי למעצבים עבור קהילת Startup Designers, עם דגש על מעצבי חווית משתמש. מדי שנה הסקרים משקפים כיצד המשכורות עולות, כיצד המודעות לתנאים תעסוקתיים נעשית יותר נוכחת ואיך הפער המגדרי מצטמצם לאיטו. זו זכות גדולה להוביל את היוזמה ואנו שמחים לשתף את נתוני הסקר לשנת 2021. השנה השתתפו בסקר כ-797 משתתפים שחלקו ותרמו מהניסיון שלהם.

הגדרות התפקיד של משתתפי הסקר

מרבית המשתתפים בסקר השנה היו עובדי עיצוב מוצר מתחום ה-UI/UX, שעמדו על 68% מכלל העונים. במקום השני ניתן למצוא עובדי אפיון (UX) שמהווים 12% מהסקר, עובדי עיצוב ויז'ואל (UI) שהיו 8.5% מהעונים, עובדי מחקר חוויית משתמש שהיו 1.5% מהעונים וביצועיסטים שהיו אחוז מכלל העונים.

הגדרות התפקיד של משתתפי הסקר
מרבית העונים על הסקר משתבצים תחת הגדרת התפקיד עיצוב מוצר UI\UX

מאפיינים מובילים בטבלת השכר

השנה לראשונה נוצרה קבוצה ייעודית עבור חוקרי חווית משתמש, תפקיד ייעודי לחוקרים שבעבר היה נפוץ רק בחברות ענק והיום מופיע ביותר ויותר חברות קטנות יותר. אם חשבתם על הסבה מקצועית, ייתכן שישתלם לכם לעבור לתחום משום שחוקרי חווית משתמש הובילו את המשכורות השנתית הממוצעת עם ממוצע שכר של כמעט 27,000 ש׳׳ח (יש לשים לב שמדובר בקבוצת משתתפים מצומצמת, עם 1.5% מכלל העונים על הסקר).

גם אם חשבתם להיכנס לתחום העיצוב UX/UI, תשמחו לשמוע שהמשכורות לא יאכזבו גם בתחומים אחרים. המשכורת הממוצעת במשק היא 21,810 ש׳׳ח במקצועות השונים, עלייה של מעל ל-1,000 ש׳׳ח לעומת השכר הממוצע בשנה שעברה שעמד על 20,971 ש׳׳ח.

שכר ממוצע בסקר
מתלבטים על שינוי כיוון? ייתכן שכדאי לכם לבחון את תחום חקר חוויית המשתמש

עדיין מרוויחות פחות

כולנו שמענו בעבר את הטענה שנשים לא מתמקחות או חוששות לנהל שיחות משא ומתן בכל הנוגע למשכורות שלהן. בקהילת המעצבים רואים תמונת מצב מעט שונה. כמות הנשים שהעידו על עצמן שהן מתמקחות במהלך שיחות משא ומתן הייתה נמוכה אך רק במעט מכמות הגברים שהעידו על עצמם שהם מתמקחים בסיטואציות האלו. (49% מהגברים העידו כי המתקחו עם הממונים עליהם, בין אם בהצלחה או לא, לעומת 44% מהנשים), אך הפער בשכר בין המגדרים עדיין נוכח מאד.

מהסקר עולה שציפיות השכר של נשים נמוכות יותר מאלו של חבריהן הגברים. לראייה, נשים שטענו שהתמקחו בהצלחה הן בעלות שכר ממוצע של 21,265 ש׳׳ח לעומת השכר הממוצע של 24,271 ש׳׳ח עבור הגברים.

שכר ממוצע והיקף התמקחות
למרות השינויים האדירים בתחום: נשים עדיין מעידות כי הן מתמקחות פחות מגברים במהלך משא ומתן מקצועי

הכי שמחים באנטרפרייז

כאשר אנו מגדירים לעצמנו ציפיות שכר הגיוניות, עלינו לקחת בחשבון גם את מקום העבודה בו נרצה להשתלב. מעצבים שעובדים בסטודיו וחברות פרויקטים יוכלו לצפות לשכר נמוך יותר לעומת השכר הממוצע בסטארטאפים וחברות המוצר גדולות.

35% מהמעצבים שעובדים בחברות פרויקטים העידו שרמת שביעות הרצון שלהם נמוכה יותר, לעומת 6% מהעובדים שעובדים בחברות מוצר גדולות ואנטרפרייז.

חברות אנטרפרייז מובילות נכון להיום בשכר גם בהשוואה לחברות הסטארט-אפ. 18% מהמעצבים באנטרפרייז מעידים שקיבלו שכר גבוה יותר ממה שציפו לקבל, לעומת 11% שהעידו כך בסטארט-אפים הגדולים, 7% בסטארט-אפים הבינוניים ו-8% בסטארט-אפים הקטנים.

שביעות רצון מהשכר
הכי מרוצים: עובדי התאגידים והחברות הגדולות במשק

לא כישורי עיצוב בלבד

כאשר אנחנו חושבים על מעבר מהתפקיד שלנו לעבר תפקידי ניהול, הרבה מאיתנו שואלים את עצמם האם אנו מרגישים כשירים לעשות את המהלך מבחינה מקצועית. על פי הסקר, מעצבים שנמצאים בצומת דרכים זו ירוויחו אם יפתחו כישורים ניהוליים כלליים ואנושיים מעבר לכישורים המקצועיים הטכניים אותם פיתחו במסגרת עבודתם.

ניתן לראות שיכולות תקשורת טובות, יכולות חשיבה מפותחות ומיומנות בתעדוף אסטרטגי כמו גם היכולת לתת פידבק לעובדים ולצוות, היו הכישורים החשובים ביותר אותם ציינו מנהלי העיצוב שהשתתפו בסקר. עם זאת, הבנה במחקר משתתפים ויכולות אסתטיקה ועיצוב דורגו במקום נמוך בהרבה ברשימת הכישורים. כישורים אחרים כגון הבנה של כלי עיצוב, בנייה והצגה של מצגות, הנחיית סדנאות והבנה של עולם המכירות והשיווק – כולם דורגו במקום נמוך מאוד וקיבלו רק הצבעות בודדות מצד העונים בסקר.

הכישורים המובילים בחשיבותם
הכי חשוב למנהלים: יכולת תקשורת טובה ויכולת תעדוף אסטרטגית

הפנים לעתיד

הסקר עסק במגוון נושאים, החל מהתפלגות העובדים הנוכחית בשוק העבודה, דרך התפלגויות שכר, תחושת הסיפוק מהמקצוע, תפיסת התפקיד של מנהלי עיצוב, פיתוח מקצועי ועוד. מדי שנה אנחנו רואים כיצד התחום מתפתח וכיצד שאלות חדשות מתחילות להטריד את העובדים בעוד אחרות הופכות להיות לא רלוונטיות. נותר רק לקוות שעד שנה הבאה, נושאים כמו פערי שכר במגדר כבר לא יעסיקו את העובדים במקצוע כך שכולנו נוכל להתעסק בדברים מעניינים הרבה יותר, כמו כלי העיצוב החדש והמסקרן הבא.

את הסקר המלא, יחד עם הסקרים מהשנים הקודמות, ניתן למצוא בלינק.


שיר זלצברג היא בוגרת רשימת Forbes 30Under30, מעצבת חווית משתמש ב-Salesforce, מייסדת קהילת Startup Designers וסטודנטית ל-MBA ב-IE Buisness School.

ה-Contributors של פורבס ישראל הם כותבים עצמאיים שנבחרו על ידי מערכת פורבס, מומחים בתחומם, המספקים פרשנות וסקירת תופעות עכשוויות בתחום התמחותם. התוכן הוא מטעמם ובאחריותם והוא אינו תוכן ממומן.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.