חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
יהולמים | Shutterstock
הצמיד של אנטואנט. הוברח מהכלא ועבר בירושה במשך דורות | צילום: Shutterstock

יהלומי הכתר: באיזה סכום נמכר הצמיד המקורי של מארי אנטואנט?

לדברי היסטוריונים מומחים, מלכת צרפת הידועה לשמצה הצליחה להבריח כמה מהתכשיטים האהובים עליה לפני שהוצאה להורג. כעת הפריט הייחודי מוצע למכירה פומבית ושוויו מוערך במיליוני דולרים

פריט ייחודי שהיה שייך למלכת צרפת הידועה לשמצה מארי אנטואנט' הועמד לאחרונה למכירה פומבית במכיר שיא. הפריט המדובר הוא צמיד יהלומים נדיר שהיה שייך במקור לבית המלוכה וההערכה היא שהיה בין הפריטים האהובים על אנטואנט וכי הוא הוברח החוצה כאשר הייתה בכלא בזמן המהפכה הצרפתית.

הצמיד הועמד למכירה בבית המכירות הפומביות כריסטיס שבז'נבה, תחת הערכת מחיר של כ-8.1 מיליון דולר כולל מסים. למרות המחיר הגבוה, גורמים בכירים בבית המכירות מאמינים כי הצמיד יימכר בסופו של דבר בסכום נמוך יותר שינוע בין 2-4 מיליון דולר.

פריטים מקוריים של אנטואנט נחשבים נדירים יחסית ולכן הם זוכים לפופולריות עצומה בקרב אספנים. בשנת 2018 למשל, שרשרת פנינים עם תליון יהלום שהייתה שייכת למלכה נמכרה ב-36 מיליון דולר במכירה פומבית.

הצמיד שנמכר כעת כולל כמה שורות יהלומים ועל פי ההערכות הוא נרכש על ידי אנטואנט בשנת 1776 מסוכן התכשיטים האישי שלה, צ'רלס אוגוסט בוהמר. היא שילמה עבור הצמיד 250 אלף ליבר, סכום השווה ערך כיום ל-4.6 מיליון דולר, כך לפי ההיסטוריון המומחה וינסט מיילין.

בית המכירות כריסטיס נעזר ביהלומן המומחה ז'אן מארק לונל כדי להעריך את שווי הצמיד, אותו כינה: "יצירת אמנות". לונל חשף כי מדובר בדגם שהיה די נפוץ לתקופתו וכי הוא נתקל בדגמים דומים לאורך השנים שהיו קשורים בדרך כלל לסט תכשיטים שלם הכולל גם עגילים ושרשראות.

כאמור, היסטוריונים מעריכים כי הצמיד מצא את דרכו מחוץ לכלא לאחר שאנטואנט הבריחה אותו החוצה בעצמה. ב-1971 המלכה לשעבר נאסרה על ידי ההמון הזועם בצל עליית המהפכה הצרפתית. עם מאסה היא לקחה עמה כמה מהתכשיטים האהובים עליה ביותר לבית המאסר ושמרה אותם בתיבת עץ. לאחר מכן הצליחה להבריח כמה הפריטים למכרים באוסטריה, בתקווה שתוכל להחזיר אותם לעצמה בתום המלחמה.

אנטואנט הוצאה להורג באמצעות גיליוטינה שנתיים לאחר שנאסרה בשנת 1793 ,והצמידים האהובים שלה הוחזרו לבת היחידה שלה ששרדה את המהפכה בצרפת, מארי תרז. מארי תרז אף תועדה כשהיא עונדת את הצמיד בפורטרט שלה שנוצר בשנת 1816. מאז, הצמיד הייחודי עבר בירושה לקרובים שונים במשפחה עד שמצא את דרכו לבית המכירות.

יש לציין כי מרבית התכשיטים של בית המלוכה הצרפתי נמכרו במכירות פומביות לאורך השנים לאחר שממשלת צרפת ערכה מכירת ענק בשנת 1887 לאחר נפילתו של נפולאון השלישי. המהלך נעשה כדי למנוע משרידים של משפחת המלוכה לדרוש בעלות על התכשיטים היקרים ולהרוויח מהם בהמשך.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן