דורון אמיר מנכ"ל CyTaka: "קורס טיס או יחידות הסייבר של 8200 וגם סיירת מטכ״ל זה לא עניין צבאי בלבד" | צילום : יוסי אלוני
דורון אמיר מנכ"ל CyTaka: "קורס טיס או יחידות הסייבר של 8200 וגם סיירת מטכ״ל זה לא עניין צבאי בלבד" | צילום : יוסי אלוני

להטיס מטוס קרב ולשרת בסיירת מטכ"ל

דורון אמיר מנכ"ל חברת הסייבר CyTaka תמך ועודד בכנס השנתי להעצמת נשים בו הציג את הצלחת הנשים בפרויקטים ותחרויות הסייבר בארץ ובעולם • ״אל תנוחו על זרי דפנה רק בגלל שבמציאות הנוכחית נשים יכולות סוף סוף להתגייס לסיירת מטכ״ל או להטיס מטוס קרב - הדרך לשוויון הזדמנויות עוד דרך ארוכה והעבודה רבה״

ForbesPro

מגזין פורבס ישראל חשף בשבוע שעבר (ד׳) באירוע חגיגי את נבחרת הנשים מעוררות ההשראה לשנת 2023 שנערך בהשתתפות יזמיות, נשות עסקים, מנהיגות ופורצות דרך ממגוון תחומים.

באירוע השתתפו יותר מ-200 נשים יזמיות מתחומים שונים ועל הבמה נשאו דברים נבחרות מהרשימה, ביניהן שירלי רימון ברכה, מנהלת מינהל החינוך בעיריית תל אביב-יפו; מיכל ברוורמן בלומנשטיק, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח; אביה מגן, מנכ"לית רשת מלונות פתאל, ועו"ד מיכל רוזנבוים, מנהלת רשות החברות הממשלתיות.

לצד הנשים המשפיעות ומעוררות ההשראה נשאו דברים גם בכירים נוספים – דורון אמיר, מנכ"ל CyTaka, עו"ד הילי רשקובן שותפה וראש קבוצת עסקאות טכנולוגיה ישראל במשרדי פרל כהן וקרן הוד, מנכלי"ית WE.

בדברים שנשא באירוע שנערך בקומה ה-53 במגדלי שרונה במשרדי פרל כהן ציין אמיר כי חרף ההתקדמות המואצת שנרשמה בשנים האחרונות בקידום תהליכי שוויון מגדרי הניכרים גם בתחומים שנחשבו עד לאחרונה ל״טריטוריה גברית״, הדרך נותרה עוד ארוכה ומפותלת.

״מנהיגים ובעלי השפעה בכירים עתידיים להמשיך להגיע מהיחידות המובחרות בצה"ל. לכן שילוב נשים בסיירות וביחידות מובחרות כמו סיירת מטכ״ל היא בשורה מעודדת. מדובר על נדבך נוסף ממנו יתוספו לחברה בישראל עוד נשים מנהיגות במעמד בכיר עם השפעה חזקה אשר ישלימו את הפסיפס המגוון של הארץ המיוחדת שלנו. עוד מתקופת המייסדים, בארגון הלח״י וגם באצ״ל, היו נשים אמיצות אשר הובילו ולחמו בעוז, הרבה לפני טייסי הקרב ולוחמי סיירת מטכ"ל שאנו מכירים היום״, אמר אמיר באירוע.

״אך אל תנוחו על זרי דפנה רק בגלל שבמציאות הנוכחית נשים יכולות סוף סוף להתגייס לסיירת מטכ״ל או להטיס מטוס קרב״, התריע, ״הדרך לשוויון הזדמנויות עוד דרך ארוכה והעבודה עוד רבה״.

סייבר כמנהיגות נשית

דורון אמיר (47), יזם טכנולוגיה ישראלי בתחום התוכנה, הסייבר ואבטחת המידע, הוא המייסד והמנהל של CyTaka – אליפות העולם בסייבר למתכנתים. במרוצת השנים קידם אמיר ברחבי העולם פעילות גלובלית למען בניית גשרים בין העמים השונים, בדגש על עידוד לחינוך ותעסוקה בהייטק, ועסק רבות בקידום הזדמנויות ושוויון מגזרי ומגדרי.

״אחד ההישגים בהקשר להעצמת נשים אפשר לראות אצלנו באליפות העולם בסייבר, שהינו מתחם מולטי מגדרי״, תיאר אמיר באירוע. ״כשאנחנו עורכים אליפות סייבר יש על הבמה גם אלופות סייבר וגם אלופי סייבר ובכל לאום ובכל מגזר. זה בדיוק מה שאנו צריכים לראות יותר בחברה מתקדמת – ענפי תחרויות וספורט תחרותיים יותר, מעורבים יותר. אין סיבה שלא נראה לדור הצעיר שניתן להתחרות וכמובן לנצח  ללא קשר למגדר ללא חשש ומשקל של דעות קדומות. זאת החברה שאנו רוצים עבור הדור הבא וזאת הציפייה שלנו מהדור הזה״.

מנכ"ל Cytaka דורון אמיר מציג בהרצאתו את טקס חלוקת הפרס לקידום נשים בסייבר למתחרה לוסקה בתאקריה באליפות הסייבר העולמית בדובאי. מימין במצגת: ראש מערך הסייבר האמירתי ד"ר מוחמד אל כוויתי, הזוכה בתאקריה, דורון אמיר, שגריר ישראל באיחוד האמיריות אמיר חייק, והקונסולית הכללית של ישראל בדובאי לירון זסלנסקי | צילום יוסי אלוני

לקדם ולהצליח בזה יותר צריך יותר תוצאות פחות הסברים על שיעור הנשים המשתתפות לעומת הגברים״, המשיך היזם אמיר, ״קחו לדוגמה את נהגת המירוצים דניקה פטריק שעשתה היסטוריה כאישה הראשונה לעמוד על הפודיום היוקרתי כמנצחת באחד מענפי הספורט אפופי האדרנלין, הנחשבים ״כגבריים״ והמסוכנים בעולם. זו בדיוק הדרך לצמצם דעות מבוססות מגדר. הרי זה לא חדש שנשים יכולות לנצח בתחומים וענפים שנחשבים מסוכנים או כוחניים, אנחנו רק צריכים לקדם יותר פעילות מולטי מגדרית ולא לשים חסמים על בסיס מגדרי״.

מסיבה זו החליט אמיר לשים בעדיפות עליונה את הנושא ולקדם, קודם כל ״אצלו בבית״, גיוון וקידום מגדרי. ״גם אצלנו ב CyTaka יש עניין בנושא איזון מגדרי אך אני חייב להודות כי זה מתקיים באופן דיי טבעי. לדוגמה קיימת אצלנו יחידה לפיתוח אתגרי סייבר שהיא חוד החנית של הפעילות.

ביחידה, המנוהלת בחשאיות ומידור גבוה כאילו מדובר בסיירת מטכ"ל של הסייבר, היחס המגדרי שוויוני. זה תוצר טבעי שקורה ללא צורך בהתערבות מלאכותית – רק על בסיס כישורים. יחד עם זאת בתחרויות הסייבר הרוב המוחץ הוא אומנם גברי, אך קיים שיפור משמעותי לעומת המצב שאפיין את הגיוון המגדרי בתחרויות הללו רק לפני שנתיים.

CyTaka לא רק מנהלת את אליפות העולם בסייבר היא למעשה חברת סייבר יוניקורן המספקת תוכניות אימון בסייבר למדינות – כולל בניית מערך סייבר מיומן ומקצועי הנערך כחלק מאג'נדה וחזון לבנייה והקמה של כוח סייבר הגנתי גלובלי ומשותף בעולם. ״אנחנו לא מייצרים סייבר התקפי ולא מעורבים בסייבר צבאי״, הדגיש אמיר ״כל העיסוק הינו סביב רגולציית הסייבר האזרחי ומתן דגש על הכשרה וחינוך בתחום וזאת כדי לייצר יותר מומחי סייבר אשר יאפשרו לאזרחים להרגיש מוגנים יותר.

״אל תנוחו על זרי דפנה רק בגלל שבמציאות הנוכחית נשים יכולות סוף סוף להתגייס לסיירת מטכ״ל או להטיס מטוס קרב. הדרך לשוויון הזדמנויות עוד דרך ארוכה והעבודה עוד רבה״

צורך שהופך קריטי עוד יותר במהלך השנה האחרונה לאור שילוב הבינה המלאכותית גם בתחום הסייבר אשר מאפשרת מצד אחד לבנות מערכות הגנה מתוחכמות יותר אך מצד שני גם מאפשרת תגבור דיי מדאיג לסייבר ההתקפי. הסייבר ההתקפי חשוב לזכור עדיין אורב לכניסת המודרניזציה המשופרת אשר מביאה איתה גם בין היתר חולשות אבטחה כמעט בכל מערכת, כולל המערכות המשלבות לראשונה בינה מלאכותית״.

את דבריו באירוע המיוחד סיכם אמיר בצורה אופטימית, ״עוד נתון אחד חיובי בהקשר להעצמה נשית אפשר לראות בתוכניות אימון הסייבר שלנו אשר נגישות לגברים ונשים כאחד. לפי התוצאות בשטח אנחנו נוכחים לראות כי האיזון קיים ומשתמר גם שם וגם במדינות המזרח התיכון ניתן לראות יותר ויותר נשים המועסקות בתחומי הסייבר והטכנולוגיה. כך שאין ספק – הסייבר הינו מולטי מגדרי״.


ForbesPro הוא מותג התוכן השיווקי של פורבס ישראל

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן