לאחר שדירקטוריון טוויטר חיזק את עמדתו נגד הצעת הרכש העוינת של אילון מאסק בשישי האחרון, המיליארדר החליט להשתמש בפלטפורמה של החברה עצמה כדי למתוח עליה ביקורת. הוא השיק סדרה של ציוצים המציגים את חברי מועצת המנהלים כחסרי אחריות לדחות את הצעתו.
באופן יוצא דופן – ג'ק דורסי, המייסד המשותף של טוויטר, שעזב את תפקידו כמנכ"ל החברה בנובמבר האחרון ונשאר חבר דירקטוריון עד החודש הבא – תקף גם הוא את הרשת החברתית בפומבי.
דורסי תייג את הדירקטוריון כבעל "חוסר תפקוד עקבי" ואמר שהוא מסכים עם ההצהרה של איש ההון סיכון גארי טאן על כך שהם מתנהלים בצורה גרועה "ועלולים להפסיד כמיליארד דולר". כשמשתמש אחר בטוויטר שאל את דורסי אם מותר לו לדבר כך בפומבי, הוא הגיב באופן חד משמעי – "לא".
אילון מאסק פועל בכל הכוח כדי לתאר את הדירקטוריון כמנותק מהאינטרס של טוויטר, בכך שציין את החזקותיהם המעטות במניות החברה. "עם עזיבתו של ג'ק, מועצת טוויטר כמעט ואינה מחזיקה במניות!" מאסק צייץ. "באופן אובייקטיבי, האינטרסים הכלכליים שלהם פשוט אינם עומדים עם בעלי המניות". לדעתו של מאסק, אם הם היו בעלי מניות גדולים, הם לא היו מסוגלים לדחות את הצעתו.
Taking Twitter private at $54.20 should be up to shareholders, not the board
— Elon Musk (@elonmusk) April 14, 2022
מנכ"ל טסלה הציע לרכוש את טוויטר תמורת 54.20 דולר למניה, שווי של כ-43 מיליארד דולר על כל החברה. ביום שישי, הדירקטוריון הודיע כי הוא מפעיל את תוכנית "גלולת הרעל", טקטיקה חוקית שמטרתה למנוע השתלטות עוינת – ותאפשר להם למכור מניות ולדלל את הבעלות של מאסק.
זהו סימן נוסף לכך שלדירקטוריון אין שום רצון לקבל את הצעתו של מאסק. המיליארדר הצהיר שהוא לא ייתן הצעה נוספת, אם כי זה בהחלט אפשרי שמוגול המכוניות החשמליות הבלתי צפוי עשוי לשנות את דעתו. באשר לטוויטר, היא עשויה לבחור בקונה שהיא רואה כמתאים יותר, או מה שנקרא "אסטרטגיית ההגנה של האביר הלבן".
ראוי לציין כי אין ראיות המצביעות על ברית בין מאסק ודורסי במהלך הציוצים של סוף השבוע. אבל אפילו קמפיין לא מכוון או לא רשמי של שניים מהשחקנים החשובים ביותר בקרב הזה – שמגיעים ביחד ל-90 מיליון עוקבים בטוויטר – יכול למלא תפקיד חשוב בהפניית דעת הקהל נגד הדירקטוריון.
הריב המתוקשר של דורסי עם חברי הדירקטוריון של טוויטר לא החל רק השבוע: בשנת 2008, פלטפורמת הציוצים צידדה עם המייסד השותף אב ויליאמס, פיטרה את דורסי ומינתה את ויליאמס כמנכ"ל. במהלך הפיכה נוספת בחדר הישיבות, ב-2010, ויליאמס הוחלף על ידי סמנכ"ל התפעול דאז דיק קוסטולו. חמש שנים לאחר מכן, עם צניחת מניית טוויטר, קוסטולו עזב ודורסי חזר לתפקידו.