חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
האם הטכנולוגיה ידידותית ועשויה לסייע לנו בעסקים? או שתביא להכחדתנו? | צילום: Shutterstock
האם הטכנולוגיה ידידותית ועשויה לסייע לנו בעסקים? או שתביא להכחדתנו? | צילום: Shutterstock

טרנד חולף או סוף העולם: כל מה שצריך לדעת על בינה מלאכותית לעסקים

מאז שהבינה המלאכותית נכנסה לחיינו נדמה שעולם העסקים חווה טלטלה של ממש. בעוד שבעלי עסקים רבים מסתקרנים מהטכנולוגיה החדשה וסבורים כי הם יכולים להשתמש בה לטובתם, אחרים חוששים ממנה ומסרבים להכיר ביתרונותיה. אז איך בכל זאת בעל עסק בישראל בשנת 2023 יכול לרתום את הבינה המלאכותית לטובתו? התשובות בפנים

Contributors

בשנים האחרונות – וזו האחרונה במיוחד – התרחשה פריצת דרך משמעותית בתחום הבינה המלאכותית. הקפיצה הטכנולוגיה שחלה בתחום, ובזמן כה קצר, הביאה ארגונים, חברות ועסקים רבים לתהות – האם הטכנולוגיה שכולם מדברים עליה היא ידידותית ועשויה לסייע לנו בעסקים? או האם מדובר במה שיביא לבסוף להכחדתנו?

ואכן, אחד החששות הנפוצים בקשר לטכנולוגיה המתקדמת הזו, היא כי זו עלולה באמת לשמש תחליף להון אנושי. לא פעם, שמענו בעלי עסקים המתריעים בפני חבריהם לעבודה, שיום יבוא וכל הרובוטים שמנסים לחקות את האינטליגנציה האנושית, יחליפו אותם ומקצועות שלמים ייעלמו מן העולם. נכון או לא נכון? בואו ניתן לנתונים לדבר…

נתונים לגבי הטמעת הטכנולוגיה מראים לנו כי יותר מ-35% מהחברות כיום משתמשות בבינה מלאכותית ויותר מ-42% מהחברות בוחנות את יישום הבינה המלאכותית בעתיד. יתרה מכך, יותר מ-91.5% מהעסקים המובילים משקיעים ב-AI באופן שוטף ועקבי וכי שביעות רצון הלקוחות בארגונים המשתמשים בבינה מלאכותית צפויה לגדול ב-25% עד 2023.

עם נתונים מובהקים כאלו, אי אפשר להישאר אדישים. הכניסה של הבינה המלאכותית אל שוק העבודה ואל חיינו, גרמה ללא מעט עסקים שאולי חששו מפניה בתחילה, לבצע את האדפטציה הנדרשת. למרות החששות, הם הפכו לפרודוקטיביים יותר בסופו של תהליך, ואף שדרגו את שיטות העבודה שלהם.

עם זאת, אנחנו עדיין רואים פער גדול בין החששות של בעלי עסקים שונים לבין המתרחש בפועל בשימוש בבינה מלאכותית. על כן חשוב לפרק את החששות הללו ולהבין כיצד הבינה המלאכותית תוכל לחולל שינויים מבורכים.

הכניסה של הבינה המלאכותית אל שוק העבודה גרמה לעסקים לבצע את האדפטציה הנדרשת | צילום: Shutterstock

אחד החששות הגדולים ביותר של בעלי עסקים בנוגע לעבודה עם בינה מלאכותית קשורה לעלויות הגבוהות לכאורה בשימוש, יישום או הטמעת הטכנולוגיה. אולם חרף החששות, בדיקה קצרה מגלה כי התמונה הינה הפוכה לגמרי: במרבית המקרים, ההשקעה בבינה מלאכותית מחזירה את עצמה תוך זמן קצר – בעיקר הודות לעלייה בתפוקה וביעילות של העסק.

המפתח לשימוש נכון ואפקטיבי בבינה מלאכותית טמון בדיוק הצרכים והמטרות העסקיות של העסק, ובהבנת המשימות האוטומטיות שרוצים בעלי עסקים להוריד מהכתפיים שלהם, של המנהלים ושל העובדים.

חשש נוסף אשר מונע מבעלי עסקים רבים להשתמש בבינה מלאכותית בעבודתם, הוא הפחד מתגובות העובדים – אשר ייתכן וחוששים כי ״רובוטים יחליפו אותם״, ובעקבות כך ימהרו לעזוב או יעבדו בתפוקה לא מספקת.

חשוב להבין, וגם להעביר את המסר הזה לעובדים: דריכת הרגל של הבינה מלאכותית בשגרת העבודה מיטיבה עם כל הצדדים: העובדים יוכלו להתרכז בחלק העיקרי של עבודתם בעוד שהתוכנה תבצע את אותן ״משימות קטנות״ שגוזלות מהם זמן.

הבינה המלאכותית ושילובה בשגרת העבודה מיטיבה עם כל הצדדים | צילום: Shutterstock

מומלץ לכנס את העובדים לשיחה לפני השינוי ולהבהיר להם שהבינה המלאכותית לא מגיעה בכדי להחליף אותם, להפך – היא כאן בכדי להקל עליהם!

נקודה נוספת שחשוב שנתייחס אליה היא החשש של בעלי עסקים רבים מהטכנולוגיה עצמה.

נוצר הרושם המוטעה כי לכאורה דרוש ידע מקצועי מוקדם – שצריך להבין קוד, מחשוב או תוכנה ברמה גבוהה בכדי להשתמש בבינה המלאכותית באופן קבוע. האמת שלא כך הדבר.

ההתקדמויות הטכנולוגיות אפשרו לבעלי המקצוע לייצר בינות מלאכותיות פשוטות לתפעול בצורה יום-יומית, גם לבעלי מקצוע שאינם מתכנתים או משתמשים בקוד באופן קבוע (טכנופוביים אתם יכולים להיות רגועים…).

יתרה מזאת, כדאי לדעת כי כיום ישנן מספר חברות שיודעות כיצד להתאים בינה מלאכותית בהתאמה אישית לצרכי העסק, כך שתמיד תוכלו לשלב בינה מלאכותית שמתאימה לעסק כמו כפפה ליד. ובכך לחסוך זמן וכסף יקר.

לסיום, הנה כמה טיפים קצרים שיסייעו לכם להטמיע את הבינה המלאכותית בעסק בקלות ובמהירות:

  • הגבירו את הפרודוקטיביות ויעילות העבודה שלכם באמצעות אוטומציה של תהליכים אוטומטיים. דונו עם איש מקצוע ובאמצעות מיפוי של העסק תבינו איזה תהליכים גוזלים מכם משאבים רבים, ואותם נוכל להחליף בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
  • שפרו את המהירות, העקביות ואת זמן התגובה של השירות שלכם באמצעות צ׳אטבוטים (מענה אוטומטי) העונה על השאלות של הלקוחות באופן מיידי, כמעט כל עסק יכול לעשות שימוש במוצר שכזה. מניסיון, זה חוסך הרבה כאב ראש אחר כך לבעל העסק.
  • השתמשו בנתונים שצברתם לאורך זמן ובתובנות של לקוחות לצורך קבלת החלטות עסקיות חשובות. לעולם לא תדעו אילו נתונים תגלו על המשתמשים שלכם, ועל הרגלי הצריכה שלהם בשירות שאתם מספקים.
  • נסו לפתח שירותים חדשים ולגלות הזדמנויות למוצרים ייחודיים שתוכלו לחדור איתם לשוק. בנוסף, תוכלו להשתמש בכלים שונים כדי ליצור תוכן, לעצב תמונות או לערוך סרטונים.

ולסיכום: ב-2023 בינה מלאכותית לעסקים היא כבר לא מילה גסה או מושג המעורר חרדה, אלא הכלי החזק ביותר שייקח את המשתמשים בו לפריצת גבולות אינסופית ולהצלחה רבה.


אילון צור הוא יזם טכנולוגי, בעל סטארט-אפ המעניק שירותים לבעלי עסקים תוך שימוש בבינה מלאכותית.

ה-Contributors של פורבס ישראל הם כותבים עצמאיים שנבחרו על ידי מערכת פורבס, מומחים בתחומם, המספקים פרשנות וסקירת תופעות עכשוויות בתחום התמחותם. התוכן הוא מטעמם ובאחריותם והוא אינו תוכן ממומן.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן