כישלון או הצלחה: כך תקיימו את ההבטחות לשנה החדשה

השחקן ההוליוודי אימץ נקודת מבט של מתחילים כשרצה לעלות ברמה בתחום מסוים. וויל סמית' | צילום: Shuttestock
השחקן ההוליוודי אימץ נקודת מבט של מתחילים כשרצה לעלות ברמה בתחום מסוים. וויל סמית' | צילום: Shuttestock
וויל סמית' אימץ גישה של מתחילים, ג'יימס קליר לקח צעדים קטנים, ודייויד פוסר וואלאס הבין שהכל מים. כך ניתן להבטיח שנגשים את המטרות שהצבנו לעצמנו, באמצעות כמה צעדים פשוטים

Contributors

ינואר הגיע וחלף, ואנחנו ממשיכים להבטיח לעצמנו הבטחות בתחילת כל שנה – בתקווה ליצור שינויים ארוכי טווח. אם זה להוריד במשקל, להפסיק לעשן, או אפילו לפתוח עמוד טיקטוק לעסק החדש – קל להבטיח וקשה לקיים.

בהשקפה על השנה שעברה, חוויות של הצלחה וגם של כישלון יכולים להוות נקודות מעניינות להתבוננות עצמית. לעתים קרובות, הסוד להצלחה טמון בהבנת הרצון להשתפר, ועוד כמה צעדים קטנים.

להתחיל בקטן

התחילו הכי בקטן שאפשר – לפי הספר "הרגלים אטומיים", הסופר ג'יימס קליר מציין כי הצעדים הקטנים הם אלה שמובילים לשינויים הגדולים ביותר. קליר מתאר כיצד אילון מאסק מנהל את יומו, כאשר הוא מפרק את יעדי החזון שלו לפריטים הקטנים ביותר שניתן לפעול (שמובילים להשלכות גדולות).

כאמור, יש לשאול את עצמנו האם הצעד הקטן שעושים מניע אותנו לעבר המטרה. בימים שבהם לא מתחשק לעשות כלום, אפילו תנועה של 1% בכיוון הזה היא ניצחון.

כפי שג'יימס קליר מסכם "כל פעולה שאתה נוקט היא הצבעה עבור סוג האדם שאתה רוצה להיות. אף מקרה אחד לא ישנה את האמונות שלך, אבל ככל שהקולות מצטברים, כך גם העדויות לזהותך החדשה מתעצמות".

הצעדים הקטנים הם אלה שמובילים לשינויים הגדולים ביותר. הרגלים אטומיים מאת ג'יימס קליר | צילום: Shutterstock

לאמץ חשיבה של מתחילים

להתחיל משהו חדש ככל שמתבגרים זה מפחיד, מכיוון שיש לנו כל כך הרבה אגו סביב כישלון. בספרו של וויל סמית', Will, מה שבלט יותר מהכל, הוא כמה שהשחקן ההוליוודי אימץ נקודת מבט של מתחילים כשרצה לעלות ברמה בתחום מסוים.

כדאי לטפח הלך רוח כזה גם כשמתכוונים להגשים את יעדי השנה החדשה, אחרת עלולים להרגיש שזה קשה מדי. אם ניגשים לפעולות מתוך תחושה של לנסות משהו חדש, עם כל הטעויות שכנראה יקרו בדרך, יש אפשרות לחוות את המסע יותר בקלות ולהתמקד בתהליך.

להבין את המסע

אנשים רבים לא מתחברים בהכרח לגישתו של דיוויד פוסטר וואלאס, אך ספרו "אלו הם מים" רלוונטי כשחושבים על הגשמת מטרות. וואלאס מסביר שהחיים הם סדרה של רגעים, ואיך האדם מרגיש לגבי עצמו כשאין אנשים מסביב (או טלפונים להסיח את הדעת) הוא בעצם איכות החיים:

"מדובר במודעות פשוטה – מודעות למה שכל כך אמיתי וחיוני, כל כך חבוי לעין מסביבנו, שאנחנו צריכים להמשיך להזכיר לעצמנו, שוב ושוב: "אלו הם מים, אלו הם מים."

לפעמים שווה לקחת צעד אחורה ולשאול את עצמנו – למה? ההבנה שזה עלול להיות מסע ארוך, ונקיטת הפעולה צריכה להיות יומיומית אם באמת רוצים להשיג את המטרות. כדאי לזכור – איננו יכולים לשלוט בתוצאות, רק בתהליך, והרעיונות שהוזכרו יכולים לעזור במסע לתוך שנת 2022.


יונתן (יוני) פרנקל הוא אסטרטג תוכן ב-YKC Media, סוכנות דיגיטלית לשיווק שעובדת עם חברות טכנולוגיה בינלאומיות, קרנות הון סיכון ומיזמים בשלבים שונים.

ה-Contributors של פורבס ישראל הם כותבים עצמאיים שנבחרו על ידי מערכת פורבס, מומחים בתחומם, המספקים פרשנות וסקירת תופעות עכשוויות בתחום התמחותם. התוכן הוא מטעמם ובאחריותם והוא אינו תוכן ממומן.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן