רבים מהסטארט-אפים ברשימת 50 חברות הפינטק השנתית של פורבס יצאו מנצחים ממגפת הקורונה, כאשר האמריקאים האיצו את תהליך המעבר לקנייה ובנקאות מקוונת וחלק ניכר מהאנשים, ששהו בסגר תקופה ארוכה, החלו לסחור באופן מקוון במניות ובקריפטו.
כדי להיכנס לרשימה, חברות סטארט-אפ חייבות להיות בעלות מטה או פעילות משמעותית בארה"ב ולהיות פרטיות. הערכות השווי של כמה מהחברות, שהופיעו ברשימה של השנה שעברה ונכללות גם הפעם, זינקו (Stripe, למשל, שווה 95 מיליארד דולר, בהשוואה ל-35 מיליארד דולר בשנה שעברה), וכמה מהן צפויות לצאת להנפקה בקרוב, באמצעות הנפקות או עסקאות SPAC. מרקטה (Marqeta), שמתמחה בעיבוד כרטיסי חיוב מיוחדים ונכנסה לרשימת 2021, צפויה להתחיל להיסחר בקרוב בנאסד"ק.
ייצוג ישראלי
גם שלוש חברות ישראליות עשו את דרכן לרשימה השנה: Next Insurance שנוסדה ב-2016 על ידי גיא גולדשטיין וגייסה 886 מיליון דולר, מספקת פוליסות ביטוח לכ-200 אלף עסקים קטנים באופן מקוון באמצעות AI, שמעבדת יישומים ונתונים תוך 10 דקות ומציעה גישה 24/7 לתעודות ביטוח ותמיכה בתביעות פנים. השנייה, Hippo Insurance שנוסדה ב-2015 על ידי אסף וונד, גייסה 709 מיליון דולר. היפו משתמש גם היא ב-AI, בנתונים ציבוריים, בצילומי לוויין ובמכשירים ביתיים חכמים, על מנת לייעל את פוליסות ביטוח הבית או הדירה ואת תהליך התביעות, ומתגאה בהצעות מחיר תוך 60 שניות ובפוליסות שהונפקו תוך פחות מחמש דקות. סוגרת את הייצוג הישראלי ברשימה היא Fireblocks, שגם התברגה בחודש שעבר לדירוג היוניקורנס הישראלים הבאים של פורבס ישראל.
Fireblocks, שהוקמה ב-2018 על ידי מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת גייסה 179 מיליון דולר ממשקיעים כמו Paradigm ,Galaxy Digital ,Swisscom Ventures ועוד. השווי הכולל של המסחר במטבעות הדיגיטליים חצה לראשונה את רף ה-2 טריליון דולר ונכון להיום, מבחינת גודל, מהווה שוק הקריפטו את הכלכלה התשיעית בגודלה בעולם. פייבלוקס מפתחת עבור גופים פיננסיים סביבה בטוחה למסחר במטבעות ונכסים דיגיטליים.