Forbes Israel Logo

Forbes 30Under30: הכירו את הצעירים המבטיחים של פורבס לשנת 2024

30Under30, מהדורת 2024. מימין: גפן ימין, אוהד זיידנברג, אודיה, סולימאן מסוודה ואייר חלבי | צילום: ניר סלקמן
30Under30, מהדורת 2024. מימין: גפן ימין, אוהד זיידנברג, אודיה, סולימאן מסוודה ואייר חלבי | צילום: ניר סלקמן
מאז אותה שבת באוקטובר כולנו חיים בין הכאב והכעס לבין רגעי האומץ והתרוממות הנפש. זו אותה רוח שמאפיינת השנה את הצעירים ברשימה. צעירים שהוכיחו, גם בתקופה קשה זו, עד כמה יוזמה, כישרון ויכולת הם משאב נדיר - ועד כמה התברכנו בו כאן בישראל

ביום חמישי, 28 בספטמבר, יממה לפני ערב חג הסוכות, פתחנו את ההרשמה לרשימת Forbes 30Under30 לשנת 2024. זה היה רק קצת יותר משבוע לפני השבת השחורה שחילקה את חיינו לשניים – עד ה־7 באוקטובר, ולאחריו.  

בימים שלאחר ההלם הראשוני ובתוך האבל הכבד, התחבטנו במערכת האם בכלל לקיים השנה את הפרויקט. האם, בתקופה שכזאת, ראוי לערוך רשימה ואירוע שהם בדרך כלל חגיגה שמעלה על נס את הכישרונות הצעירים בישראל. 

מאז אותה שבת באוקטובר כולנו חיים ומתנהלים בדיסוננס שבין האבל, הזיכרון, הכאב והכעס, לבין רגעי התעלות הנפש, האומץ, התרוממות הרוח והאחדות הלאומית שהיו כה נדירים בשנה האחרונה. 

זו הרוח שמאפיינת השנה את הצעירים ברשימה השנה. צעירים שהוכיחו, גם בתקופה הקשה הזו, עד כמה יוזמה, כישרון ויכולת הם משאב נדיר – ועד כמה התברכנו בו פה בישראל. כמו צמד הצעירות שהקימו מאפס מיזם שכבר מן הימים הראשונים של המלחמה הניע טונות של ציוד ומזון לאלפי חיילים ומשפחות מפונים; או המפיקה שהשאירה קריירה מבטיחה בהוליווד והפכה למסבירה בולטת למען ישראל; או בלוגר הטיולים שהקיף את העולם ב־80 יום וחזר לדברר את קיבוץ ניר עוז בהתנדבות.  

רייצ'ל קסטנר (מימין) ונתאי לדאני. המפיקה מהוליווד שעשתה עלייה והבלוגר טיולים שהתנדב בניר עוז | צילומים: ניר סלקמן

לצידם גילינו סיפורים מעוררי השראה רבים נוספים שמזקקים את הרוח הישראלית: זוג היזמים שזכו בפרס ביטחון ישראל על תרומתם לביטחון המדינה והשנה השלימו סבב גיוס של עשרות מיליוני דולרים; העיתונאי שגדל בבית מוסלמי במזרח ירושלים ובמלחמה מצא את עצמו מתווך את המציאות המורכבת למיליוני צופים בבית; אלוף העולם הפראלימפי קטוע הגפיים שייצג את ישראל באולימפיאדה הקרובה בפריז.  

בשנה כל כך קשה ומאתגרת, אותם צעירים מוכיחים בכל יום למה, למרות הכול, אפשר – וצריך – להישאר אופטימיים לגבי החיים פה. למרות הכול ואחרי הכול יש פה עתיד מבטיח.  

מייק זצר (מימין) ורתם לוריא. פינטק וסייבר | צילומים: ניר סלקמן

מועדון גלובלי של צעירים 

גם השנה, רשימת Forbes 30Under30 לשנת 2024 כוללת צעירות וצעירים – עד גיל 30 (כולל) – שהספיקו לרשום הישגים מרשימים בתחומם ולהוביל שינויים משמעותיים שהותירו חותם במגוון תחומים – מחברה, הייטק, מדעים ויזמות עסקית, דרך תקשורת ומדיה, צבא וביטחון ועד לפנאי, תרבות וספורט. 

וכמו בכל דירוג מבית Forbes, חברי קהילת הצעירים המבטיחים של פורבס ישראל נכנסים למועדון גלובלי והופכים לחלק מקהילה צעירה, בינלאומית, שכוללת כבר היום עשרות אלפי טאלנטים מרחבי העולם. זהו דור מנהיגי ומנהיגות העתיד של העולם, שכבר היום מנהלים ביניהם קשרים נרחבים ותופסים עמדות של כוח והשפעה במגוון תחומים במדינות רבות ברחבי העולם. 

כמו בכל שנה מאז השקת הפרויקט בישראל, ההרשמה נפתחה לקבלת מועמדויות מהציבור הרחב. מתוך אלפי המועמדויות שהתקבלו במערכת, גובשה הרשימה הסופית בסיומו של תחקיר ארוך ומקיף. תהליך הבחירה נערך על סמך פרמטרים וקריטריונים שהדגישו בעיקר (אך לא רק) הישגים בולטים, תרומה לקהילה ולחברה, מידת השפעה ופוטנציאל לאימפקט עתידי. שלבי המיון כללו התייעצויות, תשאולים וראיונות עם מגוון מומחים מקצועיים בתחומים שונים ודמויות מפתח בחברה, בכלכלה ובציבוריות הישראלית.

טכנולוגיה ואומנות ישראלית

כמדי שנה אנו בוחרים בקפידה לא רק את הצעירים המוכשרים שיופיעו ברשימה היוקרתית, אלא, כראוי לפרויקט מסוג זה, גם את התפאורה המיוחדת לתיעוד נבחרי ה־Under30 של Forbes. השנה קיימנו את הצילומים, שעליהם אמון צלם האופנה והתדמית ניר סלקמן, במשרדי וויז (Wiz) – ולא בכדי. וויז, שהיא אחת מחברות הסייבר הצומחות בעולם, משקיעה לא רק בטכנולוגיות, אלא גם באומנות. חובבי האומנות יבחינו ברקע לפרויקט הצילומים של הגיליון בפסיפס ייחודי של יצירות אומנות ישראליות – תמהיל מגוון של אומנים ויוצרים מתחילים, לצד שמות מוכרים של אומנים ישראלים ידועים.  

מימין לשמאל: ד"ר מירב מופז, אודיה אזולאי, נתאי לדאני, רייצ'ל קסטנר, רון וידר, ליזי גולדמן ואורי ברזילי. מאחוריהם היצירה "זורח גורע", לארי אברמסון (2008). צילום: ניר סלקמן
מימין לשמאל: ד"ר מירב מופז, אודיה אזולאי, נתאי לדאני, רייצ'ל קסטנר, רון וידר, ליזי גולדמן ואורי ברזילי. מאחוריהם היצירה "זורח גורע", לארי אברמסון (2008). צילום: ניר סלקמן

״אוסף האומנות הישראלית של וויז נאצר בקפידה בשלוש השנים האחרונות ומונה כיום כ־60 עבודות שמוצגות במשרדי החברה בתל אביב ובניו יורק״, מספר רועי כץ, Head of Brand בחברה.

רועי כץ | צילום: נתנאל טוביאס

האוסף, שנבנה בשיתוף גלריה "גורדון", משלב עבודות אייקוניות כמו 'העיניים של המדינה' של מיכל נאמן; עבודות חמורות סבר של קופפרמן משנות ה־60; עבודה של רפי לביא; וגם דגם שיצר מנשה קדישמן ל'התרוממות', פסל שלושת העיגולים שלו. 

״הרעיון לאוסף נבע מהרצון לתמוך באומנות ישראלית״, מספר כץ על היוזמה. ״אנו נותנים לעבודות ייצוג במשרדים שלנו ברחבי העולם, באופן שיקרב את העובדים שלנו לתרבות הישראלית, יצור עבורם חוויה תרבותית עשירה וגם יעורר השראה ויצירתיות במקום העבודה״. 

אוסף האומנות של וויז נבחר, לדבריו, בדקדקנות יתרה, ובתהליך מושקעת לא מעט מחשבה – לא רק באופי וסוג היצירות, אלא גם במיקום שלהן בתוך המשרדים – החל מעבודות שמתאימות לחללים גדולים ומשותפים, ועד ליצירות "אינטימיות" יותר שמשתלבות בחדרי העבודה והישיבות. ״חשוב לנו שהעובדים ייקחו חלק פעיל בבחירת היצירות, ולכן אנו מתאימים את העבודות לאנשים שנמצאים בכל חלל עבודה ומציגים אותם לחוות דעתם – מה שמייצר קשר אמיתי בינם לבין העבודות השונות. המטרה שלנו היא להמשיך ולטפח את האוסף ככל שהחברה תמשיך לצמוח, על מנת להמשיך לקדם את האומנות הישראלית ולתמוך בתעשייה החשובה הזו”. 

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.