Forbes Israel Logo
אירוע "יאללה" בירושלים. נועד להפגיש בין יזמים יהודים וערבים עם יזמים מרחבי העולם | צילום: דור פזואלו
אירוע "יאללה" בירושלים. נועד להפגיש בין יזמים יהודים וערבים עם יזמים מרחבי העולם | צילום: דור פזואלו

פורבס 30Under30: דו-קיום של חדשנות בירושלים

ועידת הצעירים הגלובלית של פורבס הגיעה לסיומה בירושלים עם יום גדוש פעילויות של שינוי חברתי ודו-קיום דרך יזמות וחדשנות. "מפרידים בינינו קילומטרים בודדים אבל לפעמים נדמה שמפריד בינינו אוקיינוס, אמר אחד היזמים מרמאללה. "זאת הייתה הזדמנות להיפגש, לדבר ולהכיר"

הכנס הבינלאומי של Forbes 30Under30 חזר להתקיים השנה בישראל, והביא מאות יזמים ומנהיגים מכל רחבי העולם לארבעה ימים של פאנלים ואטרקציות בתל אביב ובירושלים. מטרת הוועידה היא לחבר בין הצעירים המבטיחים ממגוון רחב של תחומים – החל ביזמים ומפתחים טכנולוגיים וחוקרים פורצי דרך, דרך מנהיגי יוזמות חברתיות, אנשי תרבות ורוח ופעילים פוליטיים ועד לספורטאים ואמנים מובילים מכל רחבי העולם.

ביום הסיום של הוועידה היוקרתית התכנסו מאות הצעירים בירושלים לאירוע מרגש שנועד להפגיש בין יזמים יהודים וערבים, ישראלים ופלסטינים, עם יזמים מרחבי העולם; אמריקאים, אירופאים ואפריקאים כדי לדון בעשייה משותפת, וכן לנסות ולבנות גשרים של הבנה ושיתוף פעולה דרך חדשנות טכנולוגית.

את האירוע יזם מגזין פורבס העולמי במסגרת יוזמות Forbes 30Under30 ובשיתוף קרן הון הסיכון הירושלמית JVP, במטרה להוביל שינוי חברתי וגיאופוליטי באזור דרך יזמות וחדשנות.

"ישראל היא מדינה מדהימה ומלאה באנרגיות של יזמות וססטארטפים", אמר רנדל ליין, מנהל התוכן הראשי של מגזין פורבס העולמי. "זה כבר שנים שאנחנו מביאים את הוועידה לישראל ואיתה מאות יזמים צעירים מובילים, כולם חלק מהרשימה העולמית של פורבס מתחת לגיל 30. האירוע היום שמפגיש בירושלים את היזמים מהמזרח התיכון עם היזמים מרחבי העולם יוצר ערך חשוב. אירועים מעוררי השראה אלו נותנים תקווה לא רק ליזמים מהאזור אלא ליזמים מרחבי העולם כולו".

פאנל ארוע "יאללה" במרכז החדשנות JVP | צילום: יונתן בוגר

אורח הכבוד של האירוע היה שגריר ארה"ב בישראל, תומאס ניידס. "אני לא יכול לתאר עד כמה מפגשים כאלה חשובים", אמר ניידס. "אם אנחנו רוצים לשמור על ישראל כמדינה דמוקרטית ויהודית אסור לנו להותיר מאחור את פתרון שתי המדינות. אחת הדרכים לעשות זאת היא להבטיח שלצעירים פלסטינים מהגדה, ממזרח ירושלים ומעזה יהיה קשר ליזמות וחדשנות. שתהיה להם הזדמנות להיות חלק מהעולם הזה. אם לא נאפשר את זה – נאבד הכל".

"קראנו לאירוע הזה יאללה", אמר אראל מרגלית, יו"ר קרן JVP. "גם בערבית וגם בעברית יאללה זה קדימה, בואו נזוז, נתקדם. החזון שלנו מדבר על 10 ערים במזרח התיכון, 10 רעיונות ו-10 פרויקטים שישנו את האזור כולו. שיתוף פעולה כלכלי אזורי הוא אפשרי. אנחנו צריכים לעשות למען האנשים של המקום הזה – יחד, ומבחינתנו אנחנו מעבירים מסר: אם חדשנות יכולה לשנות עיר, היא יכולה לשנות מדינה ויכולה לשנות גם את האזור".

"אני לא יכול לתאר עד כמה מפגשים כאלה חשובים". תומאס ניידס ואראל מרגלית | צילום: יונתן בוגר

פיץ' מנצח

היזמים הצעירים התכנסו במרכז החדשנות של מרגלית סטארטפ-סיטי ירושלים, כולם עם תשוקה להוביל שינוי. מבחינתם, חיבור על רקע יזמות עסקית וטכנולוגית הוא המודל הנכון והמתאים ביותר לא רק להם עצמם אלא לאזור כולו. בתום יום ארוך שכלל סדנאות ודיונים, בהם עבדו היזמים יחד על הפתרונות הטכנולוגים ומהי הדרך הטובה ביותר להפוך את החברה לגלובלית, התכנסו כולם לרגע השיא – תחרות הפיץ' להצגת הסטארט-אפים.

שלושה סטארט-אפים זכו במקומות הראשונים: Greeners, סטארט-אפ בתחום האקלים ממזרח ירושלים, Quantum Equity, בתחום הקריפטו משכם וירושלים, ו-Flare Studios, שפועל בתחום הגיימינג מחיפה.

הזוכים בתחרות הפיץ' קיבלו חבילת שעות ייעוץ ומנטורשיפ מ-JVP, פירמת עורכי הדין מיתר, וחברת Cnverg.io, הסטארט-אפ הירושלמי שנמכר לפני כשנתיים לאינטל העולמית. בנוסף הוזמנו כלל הסטארט-אפים להשתתף בועידת  Forbes 30Under30 הקרובה שתערך באוקטובר בארה"ב.

הסטארט-אפים המנצחים בתחרות הפיץ' | צילום: יונתן בוגר

לינה זהייקה, מנכ"לית "Greeners", סטארטאפ מזרח ירושלמי שעוסק בקליימט-טק אמרה: "האתגר הגדול ביותר שעומד בפני העולם ומאחד סביבו את כולנו, לא משנה מהיכן אנחנו ובמה ובמי אנחנו מאמינים, הוא שינוי האקלים. כשאנחנו מתמקדים ביצירת סביבה בריאה, נקייה וטובה יותר לנו ולילדים שלנו ולא בסכסוך זה מוביל לתוצאות ולדברים טובים. זה החזון שלנו בגרינרס, סביבה ואיכות סביבה ולהסתכל קדימה".

"זה אירוע מרתק ומעניין שמאפשר אינטראקציה עם אנשים מכל העולם ובמיוחד כאן מהאזור", אומר מוחמד דווייקט, המנהל הטכנולוגי של "מידל פריים", פלטפורמת צילום המספקת תוכן ויזואלי מותאם לחברות פרסום ערביות שהגיע מרמאללה. "אפילו שאנחנו חיים במקום קטן אי אפשר להאמין כמה קשה לייצר קשרים ולתקשר ביניהם. מפרידים בינינו קילומטרים בודדים אבל לפעמים נדמה שמפריד בינינו אוקיינוס. זאת היתה הזדמנות להיפגש, לדבר ולהכיר, לרגע אחד לשכוח את הקונפליקט ופשוט להתמקד בנו, כבני אדם. בנו ובסטארטאפים שלנו ובמה שאנחנו עושים".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.