הדולר שהתחזק בשבוע האחרון מול השקל כמו גם מול הין והאירו עשוי להגיע עד לרמה של 3.57 שקלים לדולר, כך מעריכים היום במחלקת המחקר של FXCM: "הדולר-שקל פתח חזק את שבוע המסחר, כאשר טיפס אל מעל 3.53, וזאת במקביל להתחזקותו של הדולר בעולם בעקבות שנאת הסיכון ונסיגת המניות".
בעולם, הדולר התחזק בעיקר למול הין והאירו. למול הין טיפס הדולר לשיא של 6 חודשים, וזאת על רקע ספקולציות גוברות כי הבנק של יפן מתכנן להרחיב את תכנית ההרחבה הכמותית, שאחת ממטרותיה היא להחליש את הין. גם האירו גילה חולשה למול השטר ירוק, וזאת על רקע נתונים מאכזבים שפורסמו אתמול באירופה.
השווקים ממתינים כעת לפרסום דוח התעסוקה הגורלי ביום שישי, שעשוי לקבוע האם ומתי יחל הבנק הפדראלי בצמצום ההרחבה הכמותית. המשקיעים העדיפו בינתיים להקטין מעט את החשיפה לנכסים המסוכנים, מהלך טבעי לאור רמות השיא של מדדי המניות.
בוול סטריט מחכים לפרסום דוח התעסוקה בשישי | צילום: רויטרס
מסקר שערך בנק ההשקעות הבריטי, ברקליס, בקרב 900 משקיעים, עולה כי כ-40% מהם רואים בהפחתת רכישות האג"ח של הבנק הפדרלי בארה"ב, את הסכנה הגדולה ביותר לכלכלה העולמית. עוד עולה מן הסקר כי מרבית הנשאלים מאמינים שתחילת צמצום מדיניות ההרחבה הכמותית של הבנק הפדרלי תחל כבר במרץ 2014.
כחלק מהניסיון לקבל הערכה לגבי מצב המשק האמריקאי, אשר יקבע את גורל מדיניות ההרחבה, עוקבים המשקיעים אחר האינדיקציות לגבי רמות הביקושים בעונת החגים שהחלה בסוף השבוע האחרון בארה"ב. דוח שפרסם איגוד הקמעונאים האמריקני הצביע על מכירות פושרות בחג ההודיה, דבר שפגע בסנטימנט בשוק.
לעומת זאת, אתמול פורסם מדד ה-ISM, מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני לחודש נובמבר, אשר משמש כאינדיקטור מרכזי למצב המשק ומשקלל פרמטרים כמו תעסוקה, ייצור והזמנות. בניגוד לציפיות לירידה וקריאה של כ-55 נק', הפתיע המדד וטיפס ל-57.3 נקודות. הנתון עשוי לאותת על המשך מגמת השיפור בכלכלת ארה"ב.
|