סמסונג מנסה באופן שיטתי לירות לכל הכיוונים ולהשיק מוצרים עבור כל פלחי האוכלוסייה, בכל גודל, מכל סוג ובכל מחיר. בצד הסמארטפונים, חוותה החברה הצלחה גדולה עם סדרת מכשירי הדגל שלה, ה-Galaxy S למיניהם וגם שם בחרה להשיק מכשירים נלווים כגון ה-Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini, Galaxy S4 Active, Galaxy Mini ורבים אחרים אשר רובם זכו להצלחה כלשהי בקרב אוכלוסייה מסויימת. סדרות ה-Mini היו מתאימות יותר למי שאין ביכולתו לרכוש סמארטפון ב-3,500-4,000 שקלים אך עדיין רצה לקבל את החוויה המלאה של המכשיר, בצורה קטנה ומצומצמת וסדרות ה-Active והאחרות הגיעו בכדי לענות על צורך ספציפי מסויים.
גם למשתמשים רגילים
בצד הטאבלטים, לסמסונג יש שתי סדרות בולטות של מוצרים: סדרת ה-Note היקרה והאיכותית יותר, המיועדת גם למשתמשים העסקיים ומציעה מפרט טכני גבוה לצד ממשק ייחודי של סמסונג המותאם לסביבת העבודה. מן הצד השני לסמסונג יש את סדרת ה-Galaxy Tab, המיועדת בעיקר למשתמש הפרטי והביתי ומנסה להביא חוויה עשירה של מולטימדיה, שיתוף תוכן ומשחקים תוך שילוב חלק מהפיצ'רים של סמסונג בטאבלט ה-Note. גם אם לא מדובר בהצלחה מסחררת ובעשרות מיליוני יחידות שנמכרו, ראוי לציין כי החברה, במדיניות ההשקה שלה מסתכלת על השוק בכללותו ולא באה לרצות אך ורק את משתמשי ה-High-End השונים.
בשבוע שעבר השיקה סמסונג בישראל את הסדרה השלישית לליין ה-Galaxy Tab שלה, ה-Galaxy Tab 3. הסדרה כוללת שלושה טאבלטים: טאבלט 7 אינץ' בתצורת Wi-Fi בלבד בעלות של 1,299 שקלים, טאבלט 8 אינץ' בתצורת Wi-Fi בלבד במחיר של 1,699 שקלים וטאבלט 10.1 אינץ' בתצורת Wi-Fi בלבד במחיר של 1,999 שקלים. שירות נוסף שהושק במסגרת ההשקה של הטאבלטים האלו הוא ה-SmartVOD, אשר זמין נכון לעכשיו אך ורק בסדרה הנוכחית של הטאבלטים שהושקה ולכן נתעכב עליו גם כן במהלך הסקירה.
עיצוב ותצוגה
זוהי הפעם הראשונה שסמסונג מציעה במסגרת סדרת ה-Galaxy Tab טאבלט בגודל 8 אינץ'. עד היום, החברה הסתפקה בטאבלטים בגודל 10.1 אינץ' ו-7 אינץ' אך ממבט ראשון טאבלט ה-8 אינץ' נראה מרשים בהרבה ליד טאבלטי 7 אינץ' אחרים דוגמאת ה-Nexus 7 של גוגל, הקינדל פייר של אמאזון ואפילו האייפד מיני של אפל.
במבט ראשון, אפשר להגיד כי מדובר בגירסא מוגדלת של ה-Galaxy S4 כאשר ההבדל בעיצוב הוא מימדי הטאבלט, העומדים על 8.26 אינץ' אורך על 4.87 אינץ' רוחב, עובי של 0.27 אינץ' ומשקל של 310 גרם. המימדים הללו הופכים את ה-Galaxy Tab 3 8.0 לזהה לאייפד מיני בעובי ובמשקל, ולדק וקל יותר מהנקסוס 7. כמו כן, למרות האינץ' המבדיל בינו לבין כל השאר, יותר נוח להחזיק אותו בהשוואה למתחרים והמשקל הקל הופך אותו למכשיר מעולה לשימוש בדרכים.
תצוגת המכשיר ברמה הטכנית עומדת על 1280×800 (ו-189ppi) על גבי 8 אינץ', שאמנם חדה יותר מהאייפד מיני (132ppi) אך אין שינוי דרמטי בתחושה הכוללת. למרות זאת, באופן כללי בסמסונג עשו עבודה מצויינת בתצוגה של המכשיר בעזרת ניגודיות צבעים גבוהה ושימוש מעולה בצבעים חיים על גבי המסך. אמנם, לא ניתן להשוות את התצוגה למסכי ה-OLED של סמסונג, אך המשתמשים בהחלט מקבלים נוכחות הרבה יותר מדוייקת של צבע בעת השימוש במכשיר.
מתחת למסך המכשיר ניתן למצוא, בדומה לגלקסי S4 את כפתור הבית הפיזי המוקף בשני כפתורי Capacitive של Menu ו-Back. לאורך הצד השמאלי של המכשיר ניתן למצוא את חריץ ה-MicroSD כאשר בצד השני תמצאו את הכפתורים האחראיים על עוצמת הקול וכפתור הכיבוי. בצד התחתון תמצאו את הרמקולים של המכשיר בנוסף ליציאת MicroUSB המשמשת להטענת המכשיר במקום החיקוי של סמסונג לחיבור הייחודי סטייל אייפד ששימש בטאבלטים הקודמים בסדרה.
מולטימדיה וביצועים
לא מדובר באחד מהטאבלטים המהירים בשוק, שכן צריך לזכור שהוא מונע על ידי מעבד Dual Core במהירות 1.5GHz, מעבד גרפי Mali 400 ו-1.5GB של זיכרון RAM. הנקסוס 7 עובד בצורה מהירה יותר וחלקה יותר, אך הביצועים הגרפיים של המכשיר והצגת המולטימדיה על גביו מציגים תוצאות טובות יותר מאשר מעבד ה-Tegra 3 המצוי בטאבלט הראשון של גוגל. באופן כללי, הטאבלט מרגיש די חלק בפעולה גם עם העובדה שהטאבלט מכיל את סקין ה-TouchWiz המולבש של סמסונג.
מבחינת תכונות, ה-TouchWiz של סמסונג מביא איתו מספר יתרונות נוחים מאוד לעבודה עם הטאבלט. פיצ'רים כגון Smart Stay שהוצג לראשונה ב-Galaxy S3 וה-Multi Window המאפשר עבודה עם מספר אפליקציות במקביל בהחלט הופך את החיים קלים מאוד עבור משתמשים המעוניינים לגלוש ולבדוק מיילים בו זמנית על מסך גדול ונוח.
בכל מה שנוגע למולטימדיה וסרטים, סמסונג עשו עבודה טובה מאוד כאשר הטאבלט תומך במגוון פורמטי וידאו ביניהם: Xvid, DivX, Mp4, H.264 ו-WMV ברזולוציה של עד 1080p. בנוסף, הטאבלט תומך גם בשיקוף מסך לטלוויזיה הביתית באמצעות DLNA או MHL (כבל MicroUSB ל-HDMI), במידה וכמובן היא תומכת בפורמטים הללו. לא נתקלתי בבעיה מיוחדת כאשר ניסיתי להריץ סרטים באיכות 1080p, אך בעת ניסיון לבצע ריבוי משימות במכשיר, המגבלות שמציב מעבד ה-Dual Core התעוררו לחיים. אך עצם העובדה שמסך המכשיר לא מדהים והמעבד לא חזק במיוחד, נותנים לטאבלט חיי סוללה של יום עבודה בכיף.
צילום: אבישי בסה
מצלמה
אמנם אני לא מאלו שנוהגים לצלם עם הטאבלטים שלהם, אך עדיין ה-Galaxy Tab 3 במודל ה-8 אינץ' מגיע עם מצלמה אחורית באיכות 5 מגה פיקסל. מדובר במצלמה סולידית ולא מתקדמת במיוחד, אך עדיין התמונות שלה יוצאות לא רעות בכלל כאשר התאורה טובה. המצלמה הקדמית של המכשיר מגיעה באיכות 1.3 מגה פיקסל וניתן לבצע בעזרתה שיחות וידאו ב-Hangouts ו-Skype ללא כל בעיה. שוב, גם פה הרבה מאוד תלוי בתנאי התאורה אך לצורך הבסיסי של שיחות וידאו מדובר במצלמה מספיק טובה.
SmartVOD – אלפי תכנים מהטלוויזיה בחינם, לחצי שנה
שירות ה-SmartVOD מציע למשתמשים שרוכשים את אחד מהטאבלטים בסדרת ה-Galaxy Tab 3, במסגרת שיתוף פעולה עם חברת Vonetize חצי שנה בחינם של מגוון תכנים בעברית ובאנגלית עם תרגום מובנה, ביניהם סרטים, סדרות טלוויזיה, ילדים, טבע, הופעות חיות, תוכניות בישול, ספורט ועוד. המנוי מציע צפייה בתכנים ללא הגבלה תחת הקטגוריה "כלול במנוי", כאשר סרטים מסויימים מחוייבים בתשלום נפרד הנע סביב ה-18 שקלים עבור השכרת סרט ל-48 שעות.
לאחר חצי השנה, המשתמשים יכולים להמשיך את תקופת המנוי תמורת תשלום חודשי של 30 שקלים. בהתחשב בעובדה שמדובר בשירות דמוי ה-Netflix, Hulu ודומיהם, הרציני הראשון בישראל שמציע את מרכולתו דרך האינטרנט – צריך וחשוב לתת שאפו אדיר ל-Vonetize ולסמסונג על מתן האפשרות למשתמשים ישראלים ליהנות מתוכן אינטרנטי באיכות גבוהה – ובמחיר זול יותר ממקבילותיה האמריקאיות. המשיכו כך.
לסיכום:
יש הרבה מאוד יתרונות ל-Galaxy Tab 3 8.0. אם נעזוב שניה את עצם העובדה שלא מדובר באחד מהטאבלטים המתקדמים ביותר בשוק מבחינת חומרה (מעבד בעל ליבה כפולה), מערכת הפעלה (אנדרואיד 4.2.2) או רזולוציית תצוגה (1280×800 פיקסלים) ונתרכז נטו בעובדות – מדובר בטאבלט קל, נוח לנשיאה ובעיקר פשוט למשתמש הביתי – לשם הוא מכוון מלכתחילה. היתרון הגדול שלו הוא שאת את הדברים החשובים – גלישה באינטרנט, מולטימדיה ועבודה עם דואר אלקטרוני – הוא עושה נאמנה וגם משחקים המיועדים לילדים הוא יריץ ללא בעיה.
כמו כן גם ה-SmartVOD המביא אלפי תכנים בעברית, או בתרגום עברי ישירות מרשת האינטרנט אל מסך הטאבלט – מכיל את הערך המוסף שחלק מהמשתמשים הביתיים יחפשו והצפייה בתכנים בטאבלט מהנה במיוחד על גבי המסך הגדול והחד, באופן יחסי למתחרים. אז נכון, מי שמחפש טאבלט אנדרואידי מהיר יותר, זול יותר ומתקדם יותר מבחינת חומרה ותוכנה יפנה לנקסוס 7 החדש שרק הושק לפני כמה ימים, אך למשתמשים הביתיים המחפשים ממשק קל, נוח, ואלפי תכנים לצפייה ישירות על מסך הטאבלט – 1,699 שקלים אמנם מהווים תג מחיר גבוה – אך לא הקש שישבור את גב הגמל.
מפרט טכני:
רשת – WiFi ,3G: HSPA+ 21Mbps DL, 5.76Mbps UP, Quad 850/900/1900/2100 LTE: LTE Cat3 100Mbps DL, 50Mbps UP, Hexa-Band (800/850/900/1800/2100/2600) מעבד – 1.5 GHz Dual Core processor תצוגה – 8-inch WXGA TFT(1280 x 800, 189PPI) מערכת הפעלה – Android 4.2 (Jelly Bean) מצלמה – Main(Rear): 5-megapixel camera, Sub (Front): 1.3-megapixel camera וידאו – Codec: MPEG4, H.264, H.263, WMV, DivX(1080p Full HD @30fps) Playback: 1080p@30fps Recording: 720p@30fps שמע – Codec: MP3, OGG, AAC, AAC+, eAAC+, E-AC3, WMA, FLAC Sound Alive and Dolby Surround קישוריות – WiFi a/b/g/n (2.4/5GHz), WiFi Channel Bonding, WiFi Direct, Bluetooth® 4.0, USB 2.0 חיישנים – WiFi: Accelerometer, Magnetic, RGB 3G/ LTE: Accelerometer, Magnetic, RGB, Approximate זיכרון – 16/32GB (User Memory approximately 11.26/26.16GB) + MicroSD (up to 64GB), 1.5GB (RAM) סוללה – Standard battery, Li-ion 4,450 mAh
לידיעה המקורית באתר גיקטיים
עוד בגיקטיים:
סוללה שאינה נגמרת לעולם: Sol Chip מגייסת 2.5 מיליון דולר
באייפון אריאל ומעלה אדומים נמצאות בפלסטין
|
|