Forbes Israel Logo
ביל גייטס. אוסף פריטי אמנות נדירים | צילום: Greg Rubinstein, Flickr
ביל גייטס פותח הכל | צילום: Greg Rubinstein, Flickr

כל ההשקעות האקולוגיות של ביל גייטס

מייסד מיקורוסופט החל לרכוש לאחרונה שטחים חקלאיים נרחבים בארה"ב, ולהשקיע בחברות ידידותיות לסביבה באמצעות קרן הצדקה שלו: "המטרה היא לסייע לחקלאים להתמודד עם שינויי האקלים ולהפוך את תהליכי הגידול לקלים, פוריים ואקולוגיים יותר"

ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט והאיש השלישי העשיר ביותר בעולם, החל להשקיע לאחרונה משאבים רבים בענף החקלאות. מוקדם יותר החודש הודיעה חברת ההשקעות הפרטית שלו על רכישת אדמות חקלאיות ב-19 מדינות בשטחי ארה"ב, מה שהפך את גייטס לבעלים הפרטיים הגדולים ביותר של אדמות חקלאיות בארצו, כך לפי דיווח שהתפרסם במגזין לנד-ריפורט שמיועד למשקיעי קרקעות.

נכון להיום, גייטס מחזיק בבעלות על 980 דונם של אדמה חקלאית ו-110 דונם נוספים של אדמות שאינן חקלאיות. השטחים הנרחבים ביותר שלו ממוקמים במדינות לואיזיאנה וארקנסו, שם הוא מחזיק 280 אלף דונם ו-194 אלף דונם בהתאמה. התוצרת החקלאית מהשטחים הללו מגוונת וכוללת שדות תפוחי אדמה, שחלקם נרכשים על ידי ענקית המזון המהיר מק'דונלדס, לצד שדות נוספים לגידול גזר, תירס, כותנה, אורז ועוד.

גייטס מחזיק ב-60 אלף דונם נוספים של שטחי מרעה וחקלאות במדינת מגוריו, וושינגטון, אותם רכש כבר בשנת 2018 עבור 171 מיליון דולר. מחברת ההשקעות של גייטס נמסר כי הרקע לרכישה הוא "תמיכה בחקלאות ידידותית לסביבה, סיוע לחקלאים להסתגל לשינויי האקלים ולהפוך את תהליכי גידול היבול החקלאי לקלים יותר, פוריים יותר ובעיקר אקולוגיים יותר".

בעיית הרעב העולמי. נשים מובילות מים ואספקה באפריקה | צילום: Shutterstock
בעיית הרעב העולמי. אחת מהסוגיות המרכזיות על סדר היום בקרן של ביל ומלינדה גייטס | צילום: Shutterstock

"איומים רבים על החקלאות"

המשיכה של גייטס לעולם החקלאות והקיימות היא סיפור מתמשך. קרן הצדקה שהוא מפעיל לצד אשתו לשעבר מלינדה כבר השקיעה במספר רב של חברות חקלאיות במשך השנים, כשלאחרונה נוספה לרשימת ההשקעות הזו גם חברת ENKO, המיועדת להבטחת איכות תוצרת חקלאית.

אנקו הודיעה החודש כי חתמה על עסקה למספר שנים עם חברת Syngent Crop Protection המיועדת למציאת פתרונות בטוחים וידידותיים לסביבה במטרה להילחם במזיקים, עשבים שוטים ומחלות חקלאיות ברחבי העולם, במטרה לצמצם את עלויות הפיתוח בענף.

כיום, נדמה שהמזיקים החלו להשתלט על העולם, סוגיה שלא נעלמה מעיניו של המיליארדר. מעל ל-600 זנים פיתחו עמידות לאמצעים ההדברה הקיימים, מה שאומר שעוד ועוד מחלות צמחים חדשות הפכו למטרד גדול עבור החקלאים ואנשי המקצוע ברחבי העולם. זו לא בעיה מקצועית בלבד, אלא כזו שיכולה להוביל גם למחסור במזון שיכול להשפיע על אוכלוסיית העולם כולו.

בארה"ב לבדה, איבדו השנה תוצרת חקלאית בשווי 10 מיליארד דולר בעקבות מחלות צמחים ומזיקים. "יש איומים רבים על טיב התוצרת החקלאית. יש מחלות צמחים רבות יותר, מה שגורם ליותר התפתחויות בענף ההדברה. אנחנו באנקו פיתחנו את הגישה הייחודית שלנו כדי שנוכל לעצב מוצרים שיעזרו לחקלאים ברחבי העולם להתמודד בדיוק עם הבעיה הזו", הסבירה ג'סלין הרד, מנכ"לית אנקו.

כדי להתמודד עם מזיקים ומחלות צמחים בצורה טובה יותר, החברה פיתחה גישה חדשנית שמתחילה במחקר מדעי קפדני של המזיקים והמחלות השונות, לרבות בחינה של מבנה התא והחלבונים שלהם במטרה סופית של מיפוי ה-DNA שלהם. המחקר נעשה באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית שלומדת בדקדקנות את הרכב המזיקים, כך שניתן להתאים להם את הכימיקל המתאים ביותר להדברתם.

הקרן של ביל ומלינדה גייטס. אחד ממקורות המימון המרכזיים של ENKO | צילום: Shutterstock

פתרון ייחודי בשוק

"הגישה שלנו מאד שונה מיתר הפתרונות הקיימים כיום בשוק. אנחנו מזהים את ההרכב הכימי של כלל הייצורים והמזיקים ולאחר מכן מתאימים את המידע שאנחנו מוצאים לספריית הכימיקלים הרחבה שיש לנו. כך אנחנו מגיעים לפתרון האופטימלי מבחינת הדברה, זו ממש התאמה אישית לכל מזיק וזה עוזר לנו להגביר את יעילות המוצר שלנו", מסבירים בחברה.

באופן כללי, פיתוח חומרי הדברה חדשים ויעילים הוא תהליך ארוך שאורכו נע בין 10-12 שנים, אך השותפות החדשה שמובילה אנקו עם חברת סיגנט צפויה להעניק לה יתרון אדיר בשוק ולתת תנופה אדירה למחלקת הפיתוח שלה. "השותפות החדשה הזו מביאה איתה גם שיטה שונה ממה שאנחנו מחילים באנקו כיום, וגם טכנולוגיות אחרות וכלים אחרים, אבל מדובר בשיתוף פעולה שיכול להאיץ קצב את הפיתוח והייצור שלנו ולהיטיב עם העולם כולו", הסבירה הרד.

חקלאות אילוסטרציה. צילום: Shutterstock
מעל ל-600 זני מזיקים פיתחו עמידות להדברה בשנים האחרונות | צילום: Shutterstock

השפעות הקורונה

גם בענף ההדברה הושפעו משמעותית מהתפשטות המגפה העולמית, טוענת הרד שמתעקשת כי גל החידושים והגילויים בענף הפארמה הוביל לגל חידושים דומה גם בתעשיית הכימיקלים: "בחנו את הכלים בהם עושים שימוש בתעשיית הפארמה כדי לנסות להתמודד עם הנגיף החדש וניסינו להבין מה מסייע להם בתקופה הזו ומה הוכח כאפקטיבי ובטוח יותר לשימוש. לאחר מכן עשינו את ההמרה וניסינו להבין אילו פתרונות נוכל ליישם גם בשדה שלנו, בעולמות של של הגנה על תוצרת חקלאית והדברה של ייבול ותוצרת חקלאית".

כיום אנקו, שמבינה את הפוטנציאל שגלום בחברה בחזית המאבק נגד הרעב העולמי, פועלת לגיוס הון נוסף, בעיקר מארגונים שמזהים את עצמם עם מטרות סביבתיות. הקרן של ביל ומלינדה גייטס, שפועלת רבות במאבק לצמצום תופעת הרעב ברחבי העולם, היא אחד ממקורות המימון המרכזיים של הסטרט-אפ, בעיקר בתחומי אפריקה.

למרות שהחברה פועלת כרגע בעיקר בתחומי ארה"ב, היא מתכננת להגדיל משמעותית את היקף פעילותה בקרוב מאד. "אופי העבודה החקלאית והתוצרת החקלאית שונה מאד בתחומי ארה"ב בהשוואה למה שקורה באזורים אחרים ברחבי העולם. אנחנו מתחייבים לספק פתרונות לכל המגדלים ברחבי כדור הארץ, לא רק פה", מסמכת הרד.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.