דילוג לתוכן
לבנקים הזרים יש ידע ארגוני נצבר של מאות שנים | צילום: Shutterstock
לבנקים הזרים יש ידע ארגוני נצבר של מאות שנים | צילום: Shutterstock

השקעות גלובליות: גמישות פיננסית גם בזמני קיצון

בתי ההשקעות הישראליים מציעים גם ניהול תיקי השקעה בחו"ל – אך משקיעים כשירים יגלו שלעבודה ישירה מול בנקים זרים, בשווייץ בעיקר, יש יתרון על פני השקעה בישראל

Contributors

משקיעים כשירים, המנהלים לפחות 12 מיליון שקלים בנכסים נזילים, מעדיפים לפזר את השקעותיהם גם בחו"ל. ניהול כספים בחו"ל עשוי להקנות גמישות פיננסית ואת היכולת להשתמש בכסף גם בעתות של תסריטי קיצון, כגון עתות מלחמה ומתיחות אזורית או בינלאומית. בישראל ישנם מנהלי תיקים העוסקים גם בהשקעות בחו"ל – אז למה להשקיע דרך בנקים בחו"ל?

ראשית, המנהלים הישראלים על פי רוב קונים מחקרים מגופים זרים, לעומת המנהלים בחו"ל, בעיקר בבנקים הבינוניים והגדולים, שנמצאים "קרוב לצלחת" ובקרבה גאוגרפית לחברות אותן הם מסקרים.

שנית, לכל בנק בחו"ל יש מחלקות אנליזה של מאות אנליסטים. יש בבנקים מנהלי השקעות, CIO שאחראי על האסטרטגיה הכוללת וגם המנהלים מתחתיו אשר להם עשרות שנות ניסיון בהשקעות גלובליות. אך מעבר לכך, לבנקים הזרים יש ידע ארגוני נצבר של מאות שנים.

השקעה באמצעות בנקים בחו"ל, אם כן, מאפשרת חשיפה של התיק לאנליזה מקצועית, מוצרים מגוונים מהשורה הראשונה העולמית ובכלל זה קרנות אלטרנטיביות ופריווט אקוויטי.

חוד החנית

כשמדברים על בנקים בחו"ל, מטבע הדברים חושבים על שווייץ. שווייץ ידועה כמרכז השקעות בינלאומי לבנקאות פרטית מזה דורות, כך שהידע והניסיון המקצועי מצוי בידי אנשי ההשקעות שם מזה עידן ועידנים. המוצרים מצויים בשווייץ במגוון גדול באופן משמעותי מזה המצוי בישראל, ביניהם גם מוצרי השקעה מתוחכמים.

כידוע, שווייץ היא אחת המדינות העשירות והיציבות בעולם, ולכן מהווה את היעד האולטימטיבי להפקדות כספים ולניהול השקעות מאז ומעולם.

שווייץ ידועה כמרכז השקעות בינלאומי לבנקאות פרטית מזה דורות. בנק Credit Suisse בשוויץ | צילום: Shutterstock

בעולם ישנם עשרות אלפי ואף יותר מוצרי השקעה, כאשר רק לרשות הבנקים הזרים הגדולים והבינוניים עומדת היכולת המקצועית לבצע מחקר ומעקב בסדר גודל כזה. לצידם של הבנקים בשווייץ עומדים הידע המקצועי והמערכות התומכות המאפשרים עבודת מחקר ומעקב כאלה.

כמובן שיש שונות בין הבנקים השווייצרים – חלקם מתאימים יותר לעבודה מול תאגידים גדולים, אחרים מול לקוחות פרטיים – וכדי לבחור בצורה אופטימלית כדאי לדעת את ההבדלים ביניהם. נדרשת התמחות על מנת לנצל את המשאב השוויצרי בצורה היעילה ביותר והמתאימה ביותר לצרכיו ולרצונותיו של כל משקיע ומשקיע.

חשוב לדעת לבחור את הבנק המתאים לאופי ההשקעה והמשקיע, כך שלמשקיעים פרטיים, לדוגמה, מומלץ לעבוד עם הבנקים המתמחים בבנקאות פרטית, להם יש סוגים רבים של תיקי השקעות שונים ופרופילי סיכון שונים שמהם אפשר לבחור את המתאימים ביותר למשקיע הישראלי.

פרמטר נוסף הוא כמות סוגי תיקי ההשקעות והיכולת להתאים אותם אישית להעדפות הלקוח, דבר המאפשר גמישות רבה יותר בבניית תיקי ההשקעות. ישנם בנקים בשווייץ המאפשרים גם ללקוחות בסדר גודל בינוני לבנות תיקי השקעות התפורים אישית למידות הלקוח, להעדפותיו ולמטרותיו הספציפיות.


הכותבת היא ראש תחום השקעות גלובליות בקבוצת קלי.

האמור לעיל אינו מהווה יעוץ או שווק השקעות ואינו מהווה המלצה לרכישה, החזקה או מכירה של ני"ע ו/או המלצה למדיניות השקעות. האמור לעיל הינו הצגת מידע בלבד. בחירה של מדיניות השקעות או ני"ע תעשה רק לאחר הליך שיווק השקעות ו/או פנסיוני לפי העניין, בהתאם לצרכיו האישיים של כל אדם ואדם.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא