לאור הזינוק בתחלואה והתפשטות האומיקרון, מספר רב של חברות, בכל המגזרים, דחקו את תוכניות החזרה למשרד שלהן. לאחר שסבלו מגיפה של כמעט שנתיים, נראה שמנהלי עסקים ויתרו על כך שיגידו לאנשים לחזור למשרד כעת. גולדמן זאקס, בנק ההשקעות מהשורה הראשונה והידוע בתשלום השכר הגבוה לעובדיו, היה הראשון להחזיר את העובדים לעבודה מהמשרד, אך הודיע זה עתה כי הוא דוחה את תוכניותיו שוב – הפעם ל-1 בפברואר.
בניגוד למגמה המרוחקת וההיברידית של מקומות עבודה, גוגל הודיעה בשבוע האחרון כי תרכוש בניין משרדים בלונדון תמורת מיליארד דולר. בהתחלה, זה נראה מפתיע להוציא כל כך הרבה כסף כאשר יש עודף בנדל"ן, מכיוון שעסקים מקטינים את אחזקותיהם. אחוז ניכר מהאנשים רוצים לעבוד מרחוק ואומרים שהם יתפטרו אם ייאלצו להפסיק לעבוד מהבית. זה לא איום סרק, שכן כ-4 מיליון עובדים עוזבים את עבודתם כמעט מדי חודש לאחרונה.
גישה היברידית
הרכישה שלה מתווספת לעוד רכישה שמוערכת במיליארד דולר שגוגל הוציאה על בניית "בניין בן 11 קומות, בשטח של מיליון מ"ר שנראה כמו גורד שחקים אופקי ותהיה לו גינת גג ומסלולי ריצה מקצועיים". עוד בספטמבר 2021, פורבס דיווח כי ענקית החיפוש קנתה את בניין סנט ג'ון טרמינל בכיכר הדסון במנהטן תמורת 2.1 מיליארד דולר.
בפוסט בבלוג של חברת גוגל דאז, כתבה רות פורת, סמנכ"לית הכספים של אלפבית וגוגל, "לגוגל יש מזל גדול שהיא יכולה לקרוא לניו יורק בית כבר יותר מ-20 שנה, שבמהלכן גדלנו ל-12,000 עובדים. החיוניות, היצירתיות והכישרון ברמה עולמית של ניו יורק הם מה שמחזיק אותנו כאן. זו הסיבה שאנחנו מודיעים היום שאנחנו מעמיקים את המחויבות שלנו לניו יורק ומתכוונים לרכוש את טרמינל סנט ג'ון במנהטן תמורת 2.1 מיליארד דולר, שישמש כעוגן של הקמפוס החדש שלנו בכיכר הדסון".
פורת הצביעה על הרכישה כעל שיפור ל"גישה היברידית גמישה יותר לעבודה", שתאפשר לעובדים "להתכנס באופן אישי כדי לשתף פעולה ולבנות קהילה". סמנכ"לית הכספים הוסיפה, "ההחלטה שלנו לממש את האופציה שלנו לרכוש את טרמינל סנט ג'ון מתבססת על התוכניות הקיימות שלנו להשקיע השנה יותר מ-250 מיליון דולר בנוכחות שלנו בקמפוס בניו יורק. זה גם חלק חשוב בעמידה בהתחייבויות לשוויון גזעי שהכרזנו בעבר, הכוללות המשך גידול כח העבודה שלנו בקהילות מגוונות, כמו ניו יורק".
גם אמזון רוכשת משרדים
בעבר, אלפבית הציעה להקים פרויקט עירוני עבור החברה במאונטיין וויו, קליפורניה. ענקיתהטכנולוגית תבנה שילוב של בתים, חנויות קמעונאיות, פארקים ובילויים וקמפוס תאגידי המשתרע על פני 40 דונם. החזון של גוגל, המכונה "תוכנית האב של פארק מידפילד", הוא גרסה מעודכנת של הפרויקט העירוני ומציע כ-1.33 מיליון מ"ר של שטחי משרדים, יחד עם מגורים, שטחי פנאי באוויר הפתוח, מבנים מסחריים, שטחי קמעונאות ואירוח. חברת מנועי החיפוש תחזיק בבעלות על הקמפוס.
לא רק גוגל קונה או בונה נדל"ן, בעוד שאחרים מוותרים על אחזקותיהם. אמזון רכשה מתחם ענק בשווי 2.5 מיליארד דולר של משרדים וקמעונאות מעורבים בצפון וירג'יניה, שיכול לאכלס כ-25,000 עובדים. המטה השני, אחרי סיאטל, יכלול שלושה בנייני משרדים וקמעונאות בני 22 קומות. הקמפוס יכלול חורשות, אמפיתיאטרון, שבילי הליכה, חניית אופניים נרחבת ומסלולי ריצה לכלבים.
כדי לגדר את הסיכונים שלה, אמזון צופה שיהיו אנשים שירצו להגיע לעבוד מהמשרד מדי פעם. העיצוב יתאים למרחב שבו עובדים יכולים לשתף פעולה זה עם זה. בתוך המשרד תהיה צמחייה ושירותים שונים, כמו למשל תוכניות אמנות לעובדים.
חיבור עם הטבע
בצעד נוסף שקרא תיגר על המגמה הנוכחית של חברות שמאפשרות עבודה מהבית, ענקית המדיה החברתית Meta, שנודעה בעבר כפייסבוק, רכשה קמפוס תאגידי ששטחו 400 אלף מ"ר מקמעונאית סגנון החיים Recreational Equipment Inc (REI) ליד סיאטל.
המתחם המרהיב מציע עיצוב ופונקציונליות המשלבים את הסביבה והטבע עם חלל משרדים התואם את מותג הלייף סטייל שלו. יש בו גרמי מדרגות חיצוניים, גשר, חצר וחלונות צוהר כדי שהעובדים יוכלו לראות את השמים הפתוחים לרווחה. קמפוס REI מעולם לא היה תפוס, מכיוון שהחברה פנתה למערך עבודה מרחוק. החברה תכננה למכור את הבניין בשלמותו או לשמור על שטחי משרדים ולהשכיר את השאר.
זה מובן שענקיות הטכנולוגיה שומרות על כל האפשרויות פתוחות. זה הגיוני. אם יחלוף טרנד העבודה מרחוק לאחר שנתיים או שלוש, חברות הטכנולוגיה יצטרכו לרכוש נכסים. יש להניח שהחברות שמבוססות בעמק הסיליקון משיגות עסקאות טובות על הנדל"ן, מכיוון שארגונים אחרים מוכרים, שוברים חוזי שכירות, עוברים לשכירות משנה או לעבודה מלאה מרחוק.