"נבחרת עובדים מנצחת וצוות מנהלים מוביל" | צילום: אלעד קלינג
"נבחרת עובדים מנצחת וצוות מנהלים מוביל" | צילום: אלעד קלינג

קפיצה לרוחק: כך הפגינה הראל פיננסים צמיחה חסרת תקדים בשנה החולפת

בזכות מוצרים חדשניים, רעיונות מרעננים ומעורבות רבה של העובדים, הפגינה הראל פיננסים - בית ההשקעות של קבוצת הראל - צמיחה גבוהה בהכנסות וברווחיות גם בשנה החולפת ⋅ לצד חידושים נוספים, זרוע האלטרנטיב של החברה תשיק בקרוב מוצר ראשון מסוגו בתעשייה - "קרנות רוכבות"

BrandVoice

צמיחה חסרת תקדים, רווחיות שלא נראתה כמותה ותחומי פעילות חדשים הפכו את 2021 לשנת שיא בהראל פיננסים. גם הרבעון הרביעי של השנה החולפת הציג ביצועים גבוהים לחברה, והוא חתם ארבעה רבעונים של צמיחה יוצאת דופן בהכנסות וברווחיות.

רק ברבעון השלישי (שלגביו כבר פורסמו התוצאות) ה־EBITDA של בית ההשקעות זינק בכמעט 40% מהרבעון המקביל ב־2020, והגיע ל־19 מיליון שקל; בשלושת הרבעונים הראשונים של 2021 זינק הרווח לפני מס ב־64% והגיע ל־54 מיליון שקל; והכנסות החברה זינקו ברבעון השלישי ב־17% ל־63 מיליון שקל, ומתחילת השנה הן הסתכמו ב־183 מיליון שקל.

מניתוח התוצאות עולה כי ההישג המרשים נובע בעיקר ממוצרים חדשים בקרנות הנאמנות, רעיונות חדשניים בניהול תיקים ומתן אפשרות ליותר ויותר עובדים לקחת חלק בקידום רעיונות פורצי דרך. "ההישגים של הראל פיננסים ב־2021 הם תוצאה של נבחרת עובדים מנצחת וצוות מנהלים מוביל בשילוב גב איתן של קבוצה ערכית, חזקה ועוצמתית שמובילה בתחומי הביטוח והפיננסים", אומר מנכ"ל הראל פיננסים, טל קדם. "אני גאה בכך שמעורבות גדולה של עובדים בכל התהליכים בבית ההשקעות מצליחה להוביל אותנו פעם אחר פעם להישגים, ואחד היעדים של בית ההשקעות ל־2022 הוא הגדלת מספר העובדים בתפקידים שונים".

גם בגמל להשקעה

הייחודיות של הראל פיננסים מתבטאת בכך שהיא מתמקדת בחיסכון לטווח קצר ובינוני, בעיקר קרנות נאמנות וניהול תיקים. את החיסכון ארוך הטווח מרכזת החברה האחות – הראל ביטוח. בשנים האחרונות הרחיבה הראל פיננסים את פעילותה, גם לתחום ההשקעות האלטרנטיביות, ובאפריל 2021 היא נכנסה לראשונה לעולם ניהול ההשקעות של קופות הגמל להשקעה. נכון לחודש דצמבר היא הגוף המוביל בתשואות במסלול הכללי מתחילת 2021, והיא בולטת בביצועים גם במסלול המנייתי.

נכון לסוף השנה החולפת, מנהלת הראל פיננסים למעלה מ־60 מיליארד שקל בהשוואה ל־52.1 מיליארד שניהלה החברה בדצמבר 2020. הצמיחה של החברה בשנה החולפת הייתה תולדה של גיוסים בקרנות הפאסיביות (בעיקר קרנות מחקות), ניהול התיקים וקרנות האלטרנטיב, זאת לצד פדיונות בקרנות הכספיות. נראה שבחברה לא מתייסרים מהפדיונות הגדולים בקרנות הכספיות לאור התשואות הנמוכות, ומעדיפים לנווט את הלקוחות לפתרונות השקעה מעניינים יותר.

השקת קרנות מחקות המתבססות על מדדי All Bond בבורסת תל אביב | צילום: פוטומאגמא

מקלין־טק ועד בלוקצ'יין

לצד הצמיחה המתמשכת והמנוגדת למגמה בשוק, החברה בלטה השנה גם בתחום ניהול התיקים,  עם מסלול השקעה ייחודי המיועד למשקיעים כשירים. בזכות ביצועים חזקים גייסה חברת ניהול התיקים בהראל מאות מיליוני שקלים במסלול ייעודי זה.

כמו הרבה רעיונות גדולים, החשיבה על המוצר נולדה מתוך מצוקה. תעשיית ניהול תיקי ההשקעות מתמודדת בשנים האחרונות עם תחרות גוברת מצד אפיקי השקעה מתחרים, אחד מהם הוא קרנות גידור. בחברה העלו רעיון לשילוב היתרונות של קרן גידור עם אלה של תיק מנוהל והצליחו לייצר מוצר מפתיע שגייס מעל 250 מיליון שקל, רק השנה.

בתחום קרנות הנאמנות המחקות, הראל פיננסים השיקה השנה כ־20 מוצרים שגייסו כמיליארד שקל בתחומים כמו רכב חשמלי, קלין־טק, בלוקצ'יין ואגרו־טק. היא גם הייתה החברה הראשונה בישראל שהנפיקה קרנות מחקות שמתבססות על מדדי ה־All Bond החדשים של הבורסה, בהתאם לאחת המגמות החמות בעולם ההשקעות הגלובלי כיום.

עם סדרת מוצרים ייחודית המציעה חשיפה לתיק אג"ח ישראלי במוצר נקוב בדולר, הפכה הראל לחלוצה גם בתחום זה. סדרת המוצרים הזו הצטרפה לרשימה הארוכה של קרנות הנאמנות של הראל, וכך הפכה החברה לבית ההשקעות המוביל בישראל במספר הפתרונות הנקובים בדולר בקרנות נאמנות.

איך הצליחו בבית ההשקעות להנפיק מספר גדול כל כך של מוצרים בשנה אחת? התשובה לכך טמונה בהחלטה של החברה לפני כשנה להקים צוות פיתוח מוצרים המורכב מעובדים יצירתיים מצד אחד, ועובדים מהמחלקות הרלוונטיות לקידום המוצרים האלה מהצד השני. אנשי השקעות, תשקיפים ומנהלים בכירים מרכיבים את הצוות הזה, כאשר במסדרונות החברה אף נתלו לוחות מודעות שעליהם יכולים עובדים להדביק פתקים עם רעיונות למוצרים חדשים.

את צוות פיתוח המוצרים מוביל מנהל שהוגדרו לו יעדים ברורים, והוא מקיים ישיבות אחת לשבועיים בהן נבחנים רעיונות ספציפיים. כל חבר בצוות מקבל משימות ומדי ישיבה נבחן סטטוס הביצוע של כל משימה.

מחפשים אלטרנטיבה לכסף שלכם ויש לכם מעל 300,000 ש"ח פנויים להשקעה? >> השאירו פרטיכם כאן

הכירו את הקרנות הרוכבות

פעילות האלטרנטיב של הראל פיננסים הוקמה לפני פחות משלוש שנים, והיא מנהלת כיום למעלה מ־200 מיליון דולר. השנה היא השיקה קרן אשראי חדשה בשם ה.מ.ג.ן אירופה (הלוואות מגובות נדל"ן באירופה).

זרוע האלטרנטיב של הראל צפויה להיות הראשונה בתעשייה שתשיק בתחילת 2022 גם "קרנות רוכבות", שבהן יוכלו לקוחות להשקיע, לצד הראל ביטוח, גם בעסקאות ספציפיות בתחומי האשראי הלא־סחיר, נדל"ן וטכנולוגיה כמשקיעי PE. הקרנות יוקמו על ידי קבוצת הראל, ינוהלו וישווקו ללקוחות על ידי חברת הראל פיננסים אלטרנטיב.

המושג "קרנות השקעה רוכבות" מקובל מאוד בעולם והמשמעות שלו היא שהמשקיע מוזמן לרכוב על הידע, הניסיון, העוצמה, המחקר והגב של המשקיע המוסדי. במקרה הזה מדובר בקבוצת הראל שתציע את המוצרים האלה למשקיעים כשירים, לתאגידים ולגופים מוסדיים אחרים.

לא מפתיע שהראל היא הראשונה לצאת עם "קרנות רוכבות", שכן היא מהמשקיעים הגדולים והוותיקים ביותר בישראל שפועלת בתחום ההשקעות האלטרנטיביות. לחטיבת ההשקעות של הראל ניסיון של למעלה מ־20 שנה בהשקעות כאלה, והיא מנהלת השקעות לא סחירות בארץ ובעולם ב־65 מיליארד שקל.


BrandVoice הוא מותג התוכן השיווקי של פורבס ישראל

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן