חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
מהפכת הבריאות בצל מגפת הקורונה | צילום: shutterstock
מהפכת הבריאות בצל מגפת הקורונה | צילום: shutterstock

עידן ה־Health-Tech: מהפכת הבריאות בצל המגפה

הקורונה האיצה תהליכים שכבר החלו להתרחש בתעשיית הבריאות – מהפיכת הבריאות למוצר צריכה ועד רפואה מרחוק. היקף הגיוסים בעולם – וגם בארץ – תומך במגמות הצמיחה

מה תהיינה השפעות המגפה על מערכות הבריאות ברחבי העולם בטווח הרחוק? אחת ההשלכות המשמעותיות צפויה להיות האצת שינויים שכבר החלו, ובראשם צמיחתה של תעשיית טכנולוגיות הבריאות (Tech־Health). מגמות גיוס ההון בנקודה זו של מחצית השנה מאשרות את ההנחה הזו.

המגפה הובילה לשינוי הדרגתי במימון חברות בתחום טכנולוגיות הבריאות: לפי קרן Rock Health, התעשייה גייסה כ־14.7 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2021. הסכום הזה עולה על זה שגויס במהלך 2020 כולה (שבעצמה כמעט והכפילה את הרמה שנרשמה ב־2019). על אף שחלק גדול מהתעשייה עדיין מבוסס על מימון פרטי, גם האפשרויות עבור משקיעים ציבוריים התרחבו לאחר שבשנה האחרונה יצאו בארה"ב לבדה 11 חברות טכנולוגיות בריאות חדשות להנפקות (כולל רכישות SPAC).

בישראל, היכן שהייטק ורפואה הינן שתי תעשיות מבוססות, אנו רואים מגמות דומות. תחום הבריאות והרפואה בישראל כולל למעלה מ־250 חברות סטארט־אפ.

לפי lartneC Nation puStart- המימון לתחום בישראל בארבעת החודשים הראשונים של השנה הגיע ל־700 מיליון דולר, לעומת 813 מיליון דולר ב־2020 כולה. תחומי ההשקעה הגדולים ביותר הם דיאגנוסטיקה וניטור מרחוק, טכנולוגיות העומדות בבסיס השינויים שאנו צופים לשנים הקרובות בשירותי הבריאות.

צורכים בריאות

השינוי הראשון יהיה הגדלת הפוקוס על טיפול מניעתי, ככל ששירותי הבריאות יתבססו יותר ויותר על דרישות הצרכנים. מגמה זו של הפיכת הבריאות למוצר צריכה, קדמה למגפה. לדוגמה, הבעלות על מכשירים לבישים שילשה את עצמה לאורך השנים 2019־2015, לפי Rock Health, ועלייה דומה נרשמה גם בשימוש כלי הבריאות הדיגיטליים הצרכניים האחרים. צפוי כי מגמה זו תימשך ותחום טיפולי הבריאות יהפוך משירות נקודתי לתהליך של ניהול ותחזוקת הבריאות לאורך החיים. המטופלים יפעלו כ"צרכני בריאות".

השינוי השני יהיה שינוי במיקום הטיפול. שגשוג הטלפארמה (רפואה מרחוק) ב־2020 הוא רק אחד ההיבטים של שינוי צפוי זה, ואף שהיקפי הייעוץ מרחוק פחתו כאשר מדינות רבות נפתחו מחדש לפעילות שגרתית, נראה כי אפליקציות ניטור מרחוק ערוכות לצמיחה הודות לסביבה רגולטורית תומכת יותר. מתן טיפול מחוץ לבתי החולים זול יותר לספקי השירותים ומציע נוחות רבה יותר למטופלים.

אף שמגמה זו הואצה בשל נגיף הקורונה, העלייה בהיקף טכנולוגיות הבריאות היא תגובה למגמות שכבר התקיימו במרחב. הוצאות הבריאות ממשיכות להיות גבוהות משיעורי הצמיחה הכלכלית במדינות מפותחות ומתפתחות כאחד, מה שמפעיל לחץ על תקציבי הממשלות וגם על תקציביהם של משלמים מסחריים. בינתיים, מערכות הבריאות עודן לוקות בחוסר יעילות, עם הוצאות מבוזבזות בשיעור מדהים של 25% במערכת הבריאות של ארה"ב בכל שנה, למשל.

בהקשר זה, הצורך בהאצת הדיגיטציה של שירותי הבריאות לא יכול להיות מתבקש יותר. ככל שתעשיית טכנולוגיית הבריאות מתבגרת ומבשילה, היא מאפשרת לשינויים הללו לעצב מחדש את בריאותנו עבור העידן הדיגיטלי.


הכותב הוא אנליסט ב־UBS Global Wealth Management

מובהר כי אין באמור בכתבה זו משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישה ו/או מכירה ו/או שיווק של ניירות ערך מכל סוג שהוא, ו/או ביצוע פעולות השקעה אחרות, והם אינם מהווים בשום אופן תחליף לייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות על-ידי מי שמורשה לעסוק בכך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של כל אדם. אין באמור בכתבה זו משום הצעה לרכישה של ני"ע. 

מובהר כי ייתכן ולכותבים ו/או ל- UBS Switzerland AG ול־UBS Wealth Management Israel קיים עניין אישי בנושא, ו/או שברשותם ני"ע המוזכרים בכתבה, בהתאם להוראות חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה־1995.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן