בחודש יולי השנה – לפני כחודשיים בלבד – פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס כתבה המתארת את דרך התמודדותו של החיזבאללה עם העליונות הטכנולוגית הישראלית, והמעקב הבלתי פוסק של ישראל אחר פעיליה.
הכתבה, תחת הכותרת "איך חיזבאללה משתמש בשליחים ובביפרים כדי לנצח את ההייטק הישראלי", מתארת כי בארגון הבינו שהמודיעין הישראלי עוקב אחר פעיליו, בין השאר באמצעות הטלפונים הסלולריים, ולכן אסרו את השימוש בהם. במקומם תקשרו פעילי ארגון הטרור בינם לבין עצמם באמצעות שליחים, תשתיות תקשורת עתיקות מהמאה ה-20 – ובעיקר ביפרים. "במקום סלולריים והיי-טק עברנו לביפרים", צוטט בכיר בארגון.
אתמול, האסטרטגיה של הארגון התפוצצה לו בפנים. תרתי משמע. אלפי מכשירי ביפר שנשאו פעילי החיזבאללה צפצפו ולאחר שניות אחדות התפוצצו בו זמנית ברחבי לבנון וסוריה, ועל פי דיווחים גרמו למותם של לפחות 12 אנשים ולפציעתם של אלפים נוספים.
הרשת הוצפה בסרטונים של פעילי חיזבאללה פצועים במידות שונות של חומרה. חיזבאללה מאשים את ישראל באחריות לפיצוצים, וטוען כי מדובר בהפרה חמורה של הריבונות הלבנונית.
הפיצוצים גרמו למבוכה קשה בארגון הטרור, שהתגאה עד כה ביכולתו להתמודד עם הטכנולוגיה הישראלית. "זו פריצת האבטחה החמורה ביותר שידענו", אמר בכיר בחיזבאללה לרויטרס. "הביפרים חולקו לפעילים בחודשים האחרונים".
על פי דיווחים שונים, הביפרים יוצרו בהונגריה, על ידי קבלן משנה של חברה טייוואנית, וסופקו לארגון הטרור בחודשים האחרונים. בתוך המכשירים – על פי אותם דיווחים – הוטמנה במהלך הייצור כמות קטנה של חומר נפץ, ומתג המאפשר את הפעלתו.
אם אכן כך בוצעה המתקפה, נראה כי אותו גורם שעומד מאחוריה השתלט – או אולי בכלל הקים – את המפעל שייצר את הביפרים, וידע למלכד רק את המכשירים שבסופו של דבר יגיעו לידי החיזבאללה.