צילום: אוראל כהן
צילום: אוראל כהן

"אין דרך איטית להצליח בסייבר – זה כבר לא עובד ככה": 1on1 עם לירן גרינברג, מייסד ושותף-מנהל ב-Team8

פרק שני בסדרת הווידיאו של מיכאל מטיאס כיצד ה-AI מעצב מחדש את עולם הסייבר

עולם אבטחת הסייבר מעולם לא היה דינאמי וקריטי כמו היום, בעיקר בזכות ההשפעה ההולכת וגדלה של הבינה המלאכותית. בשיחה שקיימתי לאחרונה עם לירן גרינברג, מייסד ושותף-מנהל של Team8, קיבלתי פרספקטיבה מעמיקה על השינויים העמוקים שהבינה המלאכותית מחוללת בתחום אבטחת המידע. המסע של גרינברג, שהחל ביחידה 8200 והמשיך בהקמת Team8, המקימה סטארט-אפים ומשקיעה בחברות טכנולוגיה בעולמות הסייבר, דאטה ו-AI, פינטק ובריאות דיגיטלית, ומפעילה מודל ייחודי להקמת חברות – במסגרתו היא חוברת ליזמים מובילים, חוקרת ומאתרת יחד איתם הזדמנויות גדולות בשוק, ובהמשך לכך מפתחת לצידם את הרעיונות להקמת חברות טכנולוגיות חדשניות. הקרן, שמנהלת כיום למעלה ממיליארד דולר, מעניקה לו זווית ראייה ייחודית על החדשנות והאתגרים שמעצבים את עולם הסייבר החדש. 

כמי שעוסק בצורה מעמיקה בתחום ה-AI והסייבר, אני שותף להתלהבות של גרינברג. בכל בוקר אני קם  בתחושת ציפייה גדולה, מתוך הבנה שההזדמנויות והאיומיםמתפתחים בקצב חסר תקדים. "זו תקופה מדהימה להיות יזם, ותקופה אפילו טובה יותר להיות משקיע הון סיכון, בזכות היזמים המדהימים שפועלים היום," אמר לי גרינברג. "וזו תקופה מרתקת עוד יותר לעסוק בתחום הסייבר במיוחד."

בשיחה הדגיש גרינברג את השינוי המהותי שהביאה עמה הבינה המלאכותית לעולם הסייבר: "עם AI אנחנו עושים דברים שפשוט לא היו אפשריים קודם. בניגוד לענן או SaaS, ה-AI פותח דלת ליכולות חדשות לגמרי. הוא מרחיב את משטח ההתקפה מצד אחד, ומייצר הזדמנויות אדירות לפיתוח פתרונות חדשים בסייבר, מצד שני." הדברים שלו משקפים את חוויותיי ב-Clarity, שם אנו רואים כיצד הבינה המלאכותית לא רק מגדילה את פני השטח של איומי הסייבר, אלא גם מחזקת באופן משמעותי את היכולת שלנו להגן מפני מתקפות מתוחכמות.

ההשלכות על ארגונים, ובמיוחד על מנהלי אבטחת המידע (CISO), הן דרמטיות. מודלים מסורתיים ותגובתיים כבר אינם מספיקים. גרינברג מתאר  שינוי תפקיד מהותי שמומחי סייבר צפויים לעבור: "אנליסטים יהפכו למנהלי משמרת שמפקחים על סוכני AI שיבצעו את רוב המשימות המבצעיות." תפיסה זו משתלבת היטב עם הגישה שלנו ב-Clarity, שבה שילוב AI פרואקטיבי כבר מראה יתרונות עצומים במניעה של איומים מורכבים כמו פישינג מבוסס AI ודיפ-פייקים.

ההתפתחות הזו מדגישה גם את החשיבות הקריטית של מהירות ומומנטום בשוק, נקודה שגרינברג הבהיר: "סייבר הוא תחום מאוד תחרותי, במיוחד בשלבים המוקדמים. אין דרך איטית להצליח בסייבר היום. החלטות חייבות להתקבל במהירות ובאחריות, כדי להשיג הובלה בשוק." התובנה הזו תואמת לחלוטין את המציאות שאני חווה מדי יום ב-Clarity, כשהמטרה היא לא רק להגיב מהר, אלא להקדים את האיום עוד לפני שהוא נוצר.

האימוץ המהיר והנרחב של טכנולוגיות AI מייצר הזדמנויות יוצאות דופן, לצד אתגרים משמעותיים. ארגונים ניצבים בפני התרחבות מואצת של טביעת הרגל הדיגיטלית שלהם, מה שמוביל להגדלה משמעותית של החשיפה למתקפות סייבר מורכבות. גרינברג הדגיש את החשיבות של מומחיות עמוקה בתחום: "מומחיות דומיין נשארת קריטית, במיוחד כשמשלבים פתרונות AI בתחום כל כך טכני ומורכב כמו סייבר."

החזון של גרינברג לגבי חדשנות בסייבר נשען על שימוש אסטרטגי ב-AI להגנה ולצמיחה עסקית. "ב-Team8 הקמנו מרכז מצוינות ל-AI כדי לתמוך בטרנספורמציה הזו בקרב חברות הפורטפוליו שלנו," הסביר. מבחינתו, ההבדל בין הצלחה לבין הישארות מאחור טמון ביכולת לאמץ את ה-AI לעומק – לא כפתרון שטחי או טרנדי, אלא כחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה הארגונית.

השיחה שלנו חיזקה אצלי את ההכרה  בצורך לעבור במהירות מגישות גילוי פאסיביות לאסטרטגיות מניעה פרואקטיביות וחכמות, המבוססות על AI. השינוי הזה אינו רק יתרון—הוא הכרח. ארגונים שלא יאמצו בזמן אסטרטגיות אבטחת מידע מבוססות AI ימצאו עצמם חשופים ופגיעים מאי פעם.

ברור לי כי ה-AI מייצר סיכונים משמעותיים  לצד הזדמנויות גדולות.  ארגונים שידעו להטמיע את הבינה המלאכותית עמוק בתוך תשתיות האבטחה שלהם, יזכו לעמידות ויעילות חסרות תקדים. לעומת זאת, ארגונים שיסרבו או יתעכבו, ימצאו עצמם פגיעים יותר מול איומים המשתכללים במהירות.

הבחירה ברורה ודחופה: אימוץ פתרונות אבטחה מבוססי AI הוא הכרחי. כפי שגרינברג הדגיש, ארגונים חייבים לשלב AI באופן אסטרטגי בליבת הפעילות שלהם או להסתכן בהישארות מאחור. העתיד של אבטחת הסייבר הוא פרואקטיבי, דינמי ומבוסס אינטליגנציה.

מיכאל מטיאס הוא מנכ"ל ומייסד-שותף של Clarity, סטארט-אפ סייבר מבוסס AI, שבין משקיעיו קרנות ההון-סיכון Bessemer Venture Partners ו-Walden Catalyst. קלאריטי מתמקד בפיתוח טכנולוגיות מבוססות AI להגנת ארגונים מפני מתקפות פישינג מתקדמות, כולל דיפ-פייקים ואיומי הנדסה חברתית הנוצרים בעזרת בינה מלאכותית. לפני הקמת Clarity, למד מטיאס מדעי המחשב (עם התמחות ב-AI) באוניברסיטת סטנפורד, והוביל צוותי אבטחת סייבר ביחידת 8200 בצה"ל. פורבס ישראל סימן את מטיאס מגיל צעיר ובחר בו ברשימות 18Under18 ו-Forbes 30Under30. מטיאס כתב את הספר Age is Only an Int ומנחה את הפודקאסט 20MinuteLeaders.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן