חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

מסודרים: כיצד מיליארדרים מנהלים את ההשקעות שלהם

תיק ההשקעות של המיליארדרים מורכב מהשקעות בערוצים שונים ומגוונים, על מנת לבזר את ההון בצורה החכמה ביותר | צילום: Shutterstock
תיק ההשקעות של המיליארדרים מורכב מהשקעות בערוצים שונים ומגוונים, על מנת לבזר את ההון בצורה החכמה ביותר | צילום: Shutterstock
שימור ההון הוא מרכיב משמעותי עבור מיליארדרים בעיקר בתקופה של אינפלציה גואה - אך לא רק עבורם • איך מגנים על הנכסים כשהשווקים יורדים ומצליחים גם ליהנות מעליות?

Contributors

מיליארדר הינו אדם אשר סך שווי נכסיו הנקי עולה על כמיליארד דולר. הגדרה פשוטה ומובנת לכל, אך עם זאת ההון שעומד מאחורי הגדרת המיליארדר רחב הרבה יותר. אז כיצד 30 המיליארדים החיים בישראל או 2,668 המיליארדים החיים בעולם כולו מנהלים את הונם ובונים את תיק ההשקעות שלהם?

הנקודות החשובות בתיק השקעות של מיליארדר:

שימור הון הינו אלמנט קריטי, ובשנים בהן סביבת האינפלציה גבוהה וערך הכסף נשחק במהירות רבה יותר, ישנה חשיבות קריטית לשימור ההון. בהמשך ישיר לשימור ההון, ישנו דגש רב להשקעה בתחומי ה־ESG, מתוך כוונה לתקן ולשפר את חיינו וחיי ילדנו בשנים הבאות.

בתיק ההשקעות ישנה חלוקה לשלושה צירים מרכזיים: Liquidity ,Longevity ,Legacy, כאשר מתקיים תהליך מחשבתי ומקיף עבור ציר ה־Legacy. ציר זה ממחיש את אסטרטגיית ההשקעה עבור ההון שיועבר וייטיב עם הדורות הבאים. בטווח זמן זה ניתן להקצות חלק גדול יותר מההשקעות בצורה שתאפשר ליהנות מהסיכון שנפרס על טווח ארוך ונכסים שאינם נזילים. בצורה זו ניתן ליהנות מפרמיית תשואה כפיצוי על חוסר הנזילות ומתשואה גבוהה בטווח הארוך.

תיק ההשקעות

תיק ההשקעות של המיליארדרים מורכב מהשקעות בערוצים שונים ומגוונים, על מנת לבזר את ההון בצורה החכמה ביותר תוך כדי השגת תשואות מיטביות.

שימור הון הינו אלמנט קריטי, ובשנים בהן סביבת האינפלציה גבוהה וערך הכסף נשחק במהירות רבה יותר, ישנה חשיבות קריטית לשימור ההון | צילום: Shutterstock

הנה שתי דוגמאות:

הראשונה, הינה השקעה בקרנות פרייבט אקוויטי (Private Equity). קרנות אלה פועלות בעיקר בשווקים הפרטיים, כאשר הן בוחרות תחומי עניין וצורות השקעה שבהן הן מתמחות ומוצאות הזדמנויות השקעה אטרקטיביות. הקרנות פועלות על ידי רכישת חברות והשבחתן באמצעות התמקדות בשיפור מנועי הצמיחה, פתיחה לשווקים חדשים וייעול עסקי הכולל פעמים רבות גם שינויים בהנהלה.

את ההשקעה בקרנות הללו חשוב לבצע על ידי גופים מקצועיים, שמעבר לבירור צורכי הלקוח והתאמת ההשקעות בקרנות השונות, ישנם גם צוותים שמתמקדים בבדיקות נאותות לטובת בחירת הקרנות המיטביות בעולם. השקעה בקרנות אלו אינה השקעה חד פעמית, אלא מתפרסת על פני זמן, כשתכליתה ליצור השקעות שוטפות ותזרים חיובי לאורך זמן. 

כאשר משקיע נכנס להשקעה מסוג זה, הזמן הממוצע שהוא יהיה מושקע בקרנות אלו הוא כ־10 שנים. בכל פעם שהקרן תמצא השקעה שעומדת בתנאים ושאותה הגדירה היא מבקשת מהמשקיעים להזרים את החלק היחסי מהסכום שהתחייבו להשקיע. המהלך הזה נקרא בשפה המקצועית "קריאה לכסף" (Capital Call).

בזמן שסכום ההשקעה ממתין לקריאה מהקרן, הוא אינו חייב "לשבת ללא מעש", אלא ישנה גם אפשרות להשקיע את סכום ההתחייבות באפיקים נזילים בעלי סיכון נמוך, כדי שיצברו תשואה גם בזמן ההמתנה. רף הכניסה לקרנות אלו יכול להיות נמוך בעשרות מונים באמצעות גוף מנהל מאשר לקוח פרטי שמעוניין להשקיע ישירות לבדו. נקודה זו משמעותית מאוד, משום שהיא מאפשרת להיכנס להשקעה גם ללקוחות ללא מיליארדי דולרים בחשבון.

שימור ההון הינו אלמנט חשוב ומשמעותי עבור מיליארדרים, אך לא רק עבורם | צילום: Shutterstock

הדוגמה השנייה נקראת מוצרים מובנים – Structured Products. כדי לשמר את ערך ההון, תוך מימוש הרצון להיות חשופים לשווקים, ישנן אפשרויות מעניינות להשקעה במוצרים מובנים. מוצרים אלה מעניקים הגנה חלקית או מלאה מפני ירידות בשווקים, ובמקביל מעניקים חשיפה חלקית או מלאה לעליות השווקים. תרחיש זה מתאפשר בזכות בניית מכשיר השקעה, אשר בנוי ממספר ניירות ערך שונים שפועלים בכיוונים מנוגדים, כלומר חלק מניירות הערך מניבים רווחים מעליות בשווקים וחלקם מירידות.

שימור ההון הינו אלמנט חשוב ומשמעותי עבור מיליארדרים, אך לא רק עבורם. בעזרת שימור הון בצורה חכמה, ישנה אפשרות גם להגן על הנכסים בתרחישים של ירידות בשווקים וגם ליהנות מהעליות ללא צורך באתגר המתסכל של תזמון השווקים. בנוסף, על ידי חשיפה למכשירי השקעה שפועלים בשווקים הפרטיים כמו קרנות ה־Private Equity ניתן גם לנצל הזדמנויות ולרכוש נכסים אטרקטיביים גם בתקופה שבה השוק נמצא בירידות.


בן נדב הוא מנהל תיקי לקוחות UBS Wealth Management ישראל

מובהר כי הכותב הוא מנהל תיקי לקוחות UBS Wealth Management ישראל ואין באמור בכתבה זו משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישה ו/או מכירה ו/או שיווק של ניירות ערך מכל סוג שהוא, ו/או ביצוע פעולות השקעה אחרות, והם אינם מהווים בשום אופן תחליף לייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות על־ידי מי שמורשה לעסוק בכך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של כל אדם. אין באמור בכתבה זו משום הצעה לרכישה של ני"ע.

מובהר כי ייתכן ולכותבים ו/או ל־UBS Switzerland AG ול־UBS Wealth Management Israel קיים עניין אישי בנושא, ו/או שברשותם ני"ע המוזכרים בכתבה, בהתאם להוראות חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה־1995.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן