ליאור יוגב (משמאל), אלון צינמון ורוואא מחול | צילום: האקוסיסטם
ליאור יוגב (משמאל), אלון צינמון ורוואא מחול | צילום: האקוס

איך בונים סטארטאפ לענף ההשקעות שלא ממהר לאמץ חדשנות

גופי ההשקעות הגדולים בעולם מנהלים הון בהיקפים חסרי תקדים של עשרות טריליוני דולרים, אולם מתנהלים ברובם בשיטות עבודה ומערכות מיושנות. ליאור יוגב, מייסד-שותף ומנכ"ל FundGuard, סיפר כיצד מפצחים שוק שהוא שמרני באופיו ולמה הרגולציה יכולה להיות לעזר, ולאו דווקא חסם. יוגב התארח בפודקסט "האקוסיסטם" בהנחיית אלון צינמון, דירקטור השקעות ב-Viola Ventures ורוואא מחול, מנכ"לית ומייסדת שותפה של WATS VA

"כשהחלטנו להקים סטארטאפ בתחום ההשקעות ידענו שאנחנו פונים לשוק שמרני מבחינה טכנולוגית, אבל לא הערכנו עד כמה" מספר ליאור יוגב, מייסד שותף ומנכ"ל FundGuard. "באחד מהבנקים הגדולים בתחום שניהל באותה עת נכסים בהיקף של 40 טריליון דולר, גילינו טעויות שליותר מ-2% בתקופה בה מערכת הליבה שלהם נפלה, והם נאלצו לעבוד בצורה ידנית. מדובר בסכום דמיוני של טריליון דולר שנופל במרחב הטעות. אלו כספים של משקיעים, וזה היקף בלתי נתפס הן מבחינת החברה והן מבחינת הגופים הרגולטורים ולכן מחייב פתרון.

"שוק ההשקעות העולמי הגיע להיקף ורמת מורכבות שהיכולות האנושיות כבר לא מסוגלות להתמודד איתם, גם אם מניחים בצד את הטעויות והכשלים. יש כיום הרבה סוגים של נכסים פיננסיים שונים, ובכל אחד מהם אינסוף אפשרויות השקעה. אדם מנוסה ומקצועי ככל שיהיה לא יכול לחשוב על כל האופציות, אבל בינה מלאכותית בהחלט כן".

יוגב התראיין לפודקאסט "האקוסיסטם", בהנחיית אלון צינמון, דירקטור השקעות ב-Viola Ventures, רוואא מחול, מנכ"לית ומייסדת שותפה של WATS VA ואיתן גירון, אנליסט השקעות בקרן Blumberg Capital. בפודקאסט מתארחים מובילים בההייטק הישראלי המספרים על מאחורי הקלעים של התעשייה ומה מניע את האקוסיסטם.

ליאור מספר בראיון שחדירה לשוק שמתקשה מאוד לאמץ חדשנות טכנולוגית מחייבת אורך רוח ויצירתיות. אלו חמש התובנות המרכזיות שהוא חולק מהניסיון המוצלח של פאנדגארד:  

"הסוס הטרויאני" – חדשנות גדולה מתחילה בצעד קטן – כדי להיכנס לשוק הסופר שמרני של ניהול השקעות, פאנדגארד לא ניסתה להפיל חומות, אלא נכנסה דרך מוצר קטן וקריטי של מערכת גיבוי לחישוב שווי קרנות. משם, עם ערך מוכח וגישה לנתונים – הדרך למערכת ליבה כבר הייתה יותר קלה.

      מכירה לחברות גדולות היא מרתון ולא ספרינט – לפאנדגארד לקח שלוש שנים עד לחתימת העסקה הראשונה! הצורך באורך רוח וסבלנות מחייב תיאום ציפיות עם משקיעים, עובדים ולקוחות. בניית אמון בשוק רגולטורי לוקחת זמן, והדרך לשם חייבת להיות שקופה ומדויקת לכל הצדדים המעורבים.

      מערכות לגאסי = הזדמנות זהב – שוק ההשקעות פועל בחלקו הגדול עם מערכות מלפני 40 שנה (!), שלא מתאימות לנכסים מודרניים, סקייל גבוה או ניתוח בזמן אמת. עבור פאנדגארד זה בדיוק המקום לשבור את השוק ולבנות מחדש תשתית לעולם ההשקעות.

      הצוות הוא המנוע לצמיחה – ועדיף כמה שיותר מוקדם. אחת התובנות המרכזיות של ליאור: "כמעט תמיד כשחשבנו שנחכה עוד חצי שנה לפני שנגייס תפקיד קריטי, התברר שזה היה חצי שנה מאוחר מדי." אם רוצים לצמוח – צריך להביא את האנשים הנכונים ומוקדם ככל האפשר.

      רגולציה לא חייבת להיות חסם – לפעמים היא דווקא עוזרת. בתור מוצר גיבוי, פאנדגארד יכלה להתחיל לפעול מבלי לעמוד בכל הדרישות הרגולטוריות הכבדות, וזה אפשר לה להיכנס מהר יותר לשוק. עם הזמן, בנו את ההגנות והתקנים הנדרשים כדי להפוך לשחקנית רצינית ולעמוד בדרישות הרגולטוריות.

      חברת פאנדגארד הוקמה בשנת 2018 על ידי ליאור, יחד עם יניב זכריה, CTO ואורי כץ, VP R&D , אשר הכירו בעבר במהלך שירותם הצבאי ביחידה 8200. החברה גייסה מתחילת דרכה 150 מיליון דולר מקרנות השקעה ומענקיות הבנקאות Citi ו-State Street, שהם גם לקוחות החברה. פאנדגארד מעסיקה כיום 170 עובדים, מתוכם כ-120 במרכז הפיתוח הישראלי הממוקם בתל אביב והשאר במשרדים בבוסטון, ניו-יורק, לונדון וטורונטו. החברה ממשיכה לצמוח ומגייסת עשרות עובדים לתפקידים טכנולוגיים. 

      פלטפורמת ה-SaaS של פאנדגארד משלבת כלים טכנולוגיים מתקדמים, ונותנת מענה לניהול טווח רחב של מוצרים פיננסיים שונים, לרבות קרנות נאמנות, תעודות סל, קרנות גידור, מוצרי ביטוח וקרנות פנסיה, תוך ביצוע של אוטומציה, שיפור תהליכי עבודה ויכולות שיתוף פעולה בין יחידות וחברות שונות בניהול תיקים ואדמיניסטרציה. הטכנולוגיה מאפשרת דיוק וביטחון בנתונים, זיהוי בעיות וכשלים, מספקת תובנות מעשיות לשיפור הניהול ומקלה על ביצוע טרנספורמציה דיגיטלית בארגונים ומעבר לענן המביא להתייעלות תפעולית וצמצום דרמטי של ההוצאות.  

      הרשמה לניוזלטר

      באותו נושא

      הרשמה לניוזלטר

      מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

      דילוג לתוכן