Forbes Israel Logo

Illusive Networks

הזמן הממוצע לגילוי תקיפה בחברה גדולה לא עומד על דקות, שעות ואפילו לא על שבועות – אלא על כשישה חודשים, שבמהלכם התוקף נמצא בתוך המערכת ומחפש את המידע שבו הוא מעוניין. כשמתגלה תקיפה בארגונים גדולים, הם מתחילים לחקור אותה, אבל הנזק כבר נעשה. כך, במקרה של סוני נגנבו סודות החברה, ובמקרה של התאגיד האמריקאי טארגט נגנבו פרטי כרטיסי אשראי של לקוחות. כפי שאפשר לראות, מדובר בחברות גדולות שללא ספק עוטות על עצמן לא מעט שכבות הגנה, אך בשלב שבו התוקף כבר עבר את ההגנות, ניתן לעשות נגדו מעט מאוד. כאן נכנסת לתמונה אילוסיב נטוורקס (Illusive Networks), שבראשה עומדים שלמה טובול, בעל רקע של 30 שנה בתחום, ועופר ישראלי, יוצא צ'ק פוינט.

הכתבה מופיעה בגיליון מאי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

הפתרון שמציעה החברה, מאפשר גילוי של התוקף בזמן אמת, כשעוד ניתן להציל את המידע. מערכת האבטחה נשענת על הטעיית התוקפים. כאשר אלו מחפשים את המידע, הם נתקלים במצגי שווא שמטמיעה החברה במערכת. ברגע שהתוקף "נוגע" באחת המלכודות (והן רבות) – המשחק נגמר. "אנחנו מגלים אותו ושולחים אליו תוכנה שעושה חקירה מקיפה של מה שהוא מנסה לעשות", מסביר טובול. על המערכת שמותקנת כיום בבנקים הגדולים בישראל, בחברות טכנולוגיה ומידע גדולות ובחברות ביטוח, ושעליה לא יודעים לעיתים גם אנשי ה־IT של הארגון. יש לכך משמעויות רבות, אך אחת מהן היא שהמערכת מוגנת גם מפני חדירה מצד איש IT של החברה עצמה, בדומה למקרה של אדוארד סנודן, איש המיחשוב בסוכנות לביטחון לאומי בארה"ב, שהדליף מידע סודי על תוכניות המעקב של הסוכנות.

צעד אחד לפני

בסופו של דבר, או אולי לפני הכל, מבקשת אילוסיב נטוורקס לשים סוף לא- סימטריה בעולם הסייבר בין התוקף למגן. "אם התוקף ניסה 99 פעמים, והצליח פעם אחת – אז הוא הצליח", אומר טובול. "אבל אם המגן הצליח להגן 99 פעמים, ונכשל פעם אחת – הוא נכשל. זה יתרון מתמיד לתוקף על פני המגן. החזון שלנו הוא לשתול הטעיות בכל מקום, בכל ישות ברשת. סייבר זה תמיד משחק של חתול ועכבר, והמטרה היא להיות צעד אחד לפני".

צוות Illusive Networks | צילום: יח"צ

הרעיון של אילוסיב נטוורקס התגבש במסגרת הפלטפורמה להקמת סטארט־אפים, Team8, ולמעשה, זוהי החברה הראשונה שהושקה במסגרת זו. עד היום גייסה אילוסיב נטוורקס כ־30 מיליון דולר, מתוכם 3 מיליון במהלך החודש האחרון.

לרשימה המלאה: חברות הסייבר המבטיחות בישראל

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.